Cursistennieuwsbrief GO! CVO Antwerpen

PERSBERICHT - GO! CVO Antwerpen zet samen met cursisten NT2 een stapje in de wereld

ANTWERPEN - GO! CVO Antwerpen wil anderstalige cursisten ook buiten de schoolmuren helpen met Nederlands oefenen. Samen gaan ze op stap in Antwerpen en leren ze in een ongedwongen sfeer Nederlands én snuiven ze de lokale cultuur op. 

Twee docenten Nederlands van GO! CVO Antwerpen sloegen dit schooljaar de handen in elkaar en richtten CVO Opstap op. Een initiatief om cursisten NT2 ook na de schooluren te begeleiden met het oefenen van de taal. "In de klas spreken we over bepaalde thema’s. Tijdens de activiteiten van CVO Opstap kan ik spontaan spreken", vertelt cursist Salim Omar. 

Een uitstap naar het Red Star Line museum, een blik achter de schermen van de Kringwinkel, een leesgroep waar de cursisten samen de krant van de dag doornemen ... Het programma is een bundeling van activiteiten in en rond de stad. 

"CVO Opstap is geen cursus, het zijn toffe activiteiten waarbij de cursisten gratis Nederlands kunnen oefenen. Door te oefenen, overwinnen de cursisten de drempel om te praten. CVO Opstap helpt bovendien cursisten hun netwerk uit te breiden door nieuwe mensen te leren kennen", aldus docenten Johan en Joyce.

Momenteel telt de Facebookgroep CVO Opstap al 282 volgers uit alle hoeken van de wereld. 

 

Voor meer informatie, contacteer:
directeur 
Eddy Hancké
M 0472 93 76 37
directeur@cvoantwerpen.be 

Docent
Johan Donckers 
M 0494 98 25 84
johan.donckers@cvoantwerpen.be

Diensthoofd communicatie
Alici De Beukelaer
M 0479 93 15 18
alici.debeukelaer@cvoantwerpen.be

GO! CVO Antwerpen

Verantwoordelijke uitgever: Eddy Hancké, Distelvinklaan 22 · Hoboken 2660 · België

Je bent geabonneerd op deze nieuwsbrief omdat je als cursist bent ingeschreven bij GO! CVO Antwerpen.