Nič novega ne izumljamo Pogled v brskalniku
Zabojčkove sveže novice

Če se prepustimo, vidimo, da ni nič narobe, če je vse tako, kot v preteklem tednu. Pretekli teden je bil prav lep.
V teh časih se sicer namreč spodobi, da je v ponudbi vedno kaj novega, drugačnega in tudi v Oddelku lepih umetnostih čutimo, da bi morali vsak teden kaj novega izumiti za Sveže novice (da boste vi bolj navdušeni).

No, pač, jesen je in vsak teden imamo jesenske pridelke.

Zelenje

Imamo raznoliko zelenje, od res temnolistnega  ohrovta do sveže zelene blitve.

Vmes raštika, cikorija in vseh sort ohrovta in zelje in solate.  Vse lahko jemo surovo, če smo temeljito odporni na grenkobo. Če smo pa običajno odporni, grenkozeleno zelenje pokuhamo in potem dodamo maščobo, da prikrije silovito grenčino raštike ali cikorije. Ob njiju se zdi endivija prav pretirano sladka. 

Jabolka, hruške, grozdje

Zelenjave je približno 50 vrst, sadja pa manj, v tem tednu več vrst jabolk, viljamovke in grozdje. Vsak delovni dan lahko jeste drugo sadje -  se sliši kar razkošno.

Še nekaj poletnih reči

Kratek pogled nazaj - še vedno so tu poletni pridelki, bučke,  paprike, jajčevci, stročji fižol.
Paradižnika bo le še malo in tudi ploskamo mu ne več.

Kalčki spet v ponudbi

Kalčki alfalfa, kalčki brokoli, kalčki redkev, kalčki lan, kalčki stročnice in mešani kalčki spet kalijo pri Temnikovih in jih lahko dodate v zabojčke.

Domače proso - sonček

Proso "sonček" so vzgojili na Kmetijskem inštitutu, pravijo, da ima izvor na Gorenjskem. Da povečamo bero okusov v zabojčkih, smo ga dodali v našo ponudbo (pakiran po 0,7 kg).

Seveda je z Gorenjske, pri Šuštarjevih ga pridelujejo (če pa jih kdo pozna kot Krišljeve iz Hotemaž, je pa tudi čisto v redu). 

Nega viljamovk
Viljamovke so naše mimoze. Ob obiranju so še trpežne in odpustijo nekaj dni na toplem. Tako jih lahko pred dostavo pozorimo in dostavimo rahlo mehke, da lahko kar takoj ugriznete vanjo.
Zdaj jih imamo dober mesec uskladiščene in so postale nepredvidljive. Lahko so zrele v dnevu ali štirih. Zato v zabojčke dajemo bolj trde, da v nekaj dneh dozorijo pri vas. Bolje tako, kot da dobite vmes prezrele in kašaste.

Tako imamo v tem tednu.
Veseli bomo vašega naročila, da vam jesenske pridelke pripravimo in dostavimo!

vaši jesensko umirjeni zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava