view_in_browser
Nieuwsbrief november 2020
Waar gaan we heen?

Beste ,

Allereerst hoop ik dat deze mail je in goede gezondheid bereikt. We zitten middenin een bijzondere tijd. Veel van wat ooit zo vanzelfsprekend was is dat eigenlijk niet meer. Ik lees en hoor veel emotie hierover: boosheid, verdriet, machteloosheid en zo nu en dan ook berusting en zelfs dankbaarheid.

Een microscopisch klein virus heeft onze wereld op z'n kop gezet. En ik ben daar diep van binnen wel een beetje blij om. Waarom, vraag je je misschien af? Omdat door de druk die daarmee ontstaat er ook nieuwe energie vrijkomt. De mens is een uitzonderlijk wezen en weet als geen ander te leren en zich aan te passen. Dat is misschien wel de reden waarom wij het als soort zo goed doen.

Groei

Alleen voelt het soms ongemakkelijk. Dat zien we in het klein ook terug tijdens onze opleidingen. Verandering dwingt je uit je comfortzone te stappen en iets nieuws te proberen, iets anders te doen. Dat vergt veel: het oude loslaten en het nieuwe aanleren. We kunnen dat als mens eigenlijk heel goed, maar soms gaat dat met enige begrijpelijke tegenzin 😉.

Tóch is het goed voor ons! Zo groeien we als mens, als wezen, en hopelijk worden we daardoor ook een betere versie van onszelf.

Controle

In de samenleving bespeur ik veel doemdenkerij. “Het wordt alleen maar slechter” en “we kunnen er niks aan doen”. Maar is dat echt zo? Waar heb jij wel controle over? Over jezelf! Dus ook op jouw reactie op wat er om je heen gebeurt.

De buitenwereld is een reflectie van jezelf. Je ziet, hoort en voelt wat je verwacht te zien. Hoe zou het zijn als jij daar meer controle over had? Misschien ziet het/jouw leven er dan ineens heel anders uit! Hoe je dat doet leer je onder andere met NLP.

Dus waar we heen gaan? Geen idee! Maar waar jij en ik heen gaan, daar is best nog veel ruimte om zelf invulling aan te geven. Fijn idee toch?

Novalife

Wat Novalife betreft ben ik verder invulling aan het geven aan de toekomst. Ondertussen heb ik een hele mooie en fijne nieuwe trainingslocatie gevonden (zie verderop in deze nieuwsbrief). Ook is Novalife met vlag en wimpel geslaagd voor de CRKBO audit en voldoen we volledig aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs 🎉.

Verder in deze nieuwsbrief: een leuke filmpje en een stukje NLP theorie daarover. Lees ook hoe Sas de NLP Practitioner ervaren heeft.

Geniet lekker van de herfst en tot volgende maand!


Hartelijke groet,

Richard

Hoofd-(en hart) trainer
Novalife opleidingen en trainingen

Leuk filmpje 😎!
Let goed op de blauwe auto en zie wat er gebeurt. Hoe dat zit lees je verderop.

Onze nieuwe locatie

Het is alweer een jaar geleden dat onze geliefde locatie, Ter Dennen in Westmalle, de deuren sloot. We hebben de opleidingen een jaar in de Beukenhof gegeven. Op zich voldeed deze locatie prima, maar het voelde toch te grootschalig aan. Na een uitgebreide zoektocht met vele bezoeken door het land zijn we terecht gekomen bij de Volksabdij in Ossendrecht. Kleinschalig, middenin de natuur en bijna op de grens van België met Nederland maakte dit de juiste keuze. We kijken er naar uit hier volgend jaar onze opleidingen te gaan verzorgen! Benieuwd naar hoe het er verder uitziet? Neem een kijkje op onze website.

Heb je het filmpje bekeken?

Bijzonder wat hier gebeurt, vind je niet? Dit is heel makkelijk te verklaren vanuit de NLP theorie.

Jouw onderbewuste is 24 uur per dag bezig alle informatie die binnenkomt via jouw zintuigen te verwerken. Jouw bewuste deel kan al deze informatie nooit tot zich nemen, laat staan bevatten. Dus, het brein brengt filters aan om jouw een uitgeklede versie van de werkelijkheid te geven waar jij wat aan hebt.

Filters

Hoe bepaalt jouw onderbewuste wat het wel en niet aan informatie doorlaat? Simpel, je krijgt de informatie te zien die past bij jouw model van de wereld, hoe jij gelooft dat de wereld in elkaar zit.

Generaliseren

In het filmpje zie je een straat, weggebruikers en voertuigen. Jouw onderbewuste kent dat scenario al en gaat generaliseren. Dat betekent dat je gaat zien wat je verwacht te gaan zien, zoals rijdende auto's of voetgangers op het trottoir. Je had ook opdracht om op de blauwe auto te letten dus je verwachtte dat daar iets mee ging gebeuren, en dus ging al je aandacht daar heen.

Weglaten

De details worden weggelaten. Je bewustzijn kan niet alle details in een keer bevatten, het zijn er gewoon te veel. Dus zorgt jouw onderbewuste ervoor dat je ziet wat je moet zien, niet meer en óók niet minder. Dus het feit dat er allerlei details aan het veranderen waren en dat jij dat waarschijnlijk niet door had komt omdat jouw onderbewuste deze informatie als onbelangrijk beschouwde. Daardoor had je niet in de gaten wat er op de achtergrond gebeurde.

Vervormen

Wat je onderbewuste ook doet is de werkelijkheid vervormen. Het past het aan op zo'n manier dat je enkel hoort, ziet of voelt wat je mogelijk acht. Alles wat niet klopt volgens hoe jij de wereld kent zal worden vervormd, aangepast, zodat het weer klopt met wat jij denkt over de wereld. In het echte leven veranderen gebouwen niet spontaan van kleur en vorm. Dat kan niet, zouden we zeggen. Dus omdat we dat geloven, kunnen we het ook niet zo makkelijk waarnemen, ook al gebeurt het recht voor onze eigen ogen!

Bewustwording

Als je realiseert dat dit alles de hele tijd door gebeurt, dan zou het best eens nuttig kunnen zijn om jouw kijk op de wereld te gaan zien voor wat het is: jouw kijk op de wereld. Hoe jij de wereld ervaart is subjectief. Je ziet, hoort en voelt datgene wat bij jouw wereldbeeld past. De rest kan je moeilijker waarnemen omdat jouw onderbewuste de informatie die binnenkomt zo sterk vervormt, door te generaliseren en weg te laten. Wees je daar bewust van en wees ook bewust van het feit dat dit ook bij anderen gebeurt. Misschien kan je daardoor met meer begrip en compassie voor jezelf en de ander in de wereld gaan staan.

beSchrijving 🖋️ van Sas

Sas is begin dit jaar begonnen aan de NLP Practitioner. Een van haar talenten is dat ze leuk kan schrijven en vandaar dat ze haar ervaringen voor ons op papier heeft gezet. Iedere dag publiceren we weer een nieuw deel van haar verhaal op onze blog en op onze socials.

Ze zijn ook terug te lezen op de website:

beSchrijving van blok 2

beSchrijving van blok 1

Referentie

In 2019 en 2020 heb ik bij Novalife de NLP Practitioner en de NLP Master-Practitioner opleiding gevolgd. Vooraf had ik een redelijk idee van wat NLP betekent maar achteraf ben ik me meer dan verrast over de inzichten en handvatten die de NLP opleiding mij heeft gegeven.

Ik ben Richard, Maaike, de begeleiders en ook mijn mede-cursisten erg dankbaar voor de stimulerende leeromgeving die zij voor mij hebben gecreëerd. Hun onvoorwaardelijke aandacht voor veiligheid, rust en aanmoediging van mij als persoon, is de meest vruchtbare voedingsbodem ooit.

Het knapste van alles heb ik gevonden dat Richard, en Novalife, een setting weten te creëren waarin totaal verschillende mensen, met totaal verschillende achtergronden en toekomsten, op hun eigen tempo, naar eigen inzicht en met eigen prioriteiten, resultaatgericht tegelijkertijd aan zichzelf kunnen werken.

Dank je wel Richard dat je me begeleid hebt om mijzelf te her-ontdekken. Dank je wel ook voor alle hulpmiddelen die je me aangereikt hebt om met meer zelfregie verder te gaan op het pad van mijn leven.

Ik wil iedereen aanbevelen om zich open te stellen voor de op de persoon gerichte aanpak van Richard Post en Novalife. Ik heb zijn zachte nadruk op het onbewuste en het spirituele als heel verrijkend ervaren.

Jeanet

deelneemster NLP Practitioner 2018-2019

deelneemster NLP Master-Practitioner 2019-2020

informatie

NLP Practitioner

Op de website kan je van alles lezen over de NLP Practitioner die in februari weer van start gaat!

  • de inhoud van de opleiding
  • de opzet van de opleiding
  • ervaringen van oud-deelnemers
  • een sfeerbeeld
  • alle praktische informatie

We hebben ook een brochure die je kan downloaden en op je gemak kan doornemen.

contact

Gratis kennismaking

Plan anders een kennismakingsgesprek met mij in. Je kunt je vragen over NLP en de opleiding aan mij stellen, overleggen of NLP het antwoord is op datgene wat je zoekt en ook een gevoel krijgen, een stem horen en een gezicht zien van mij als trainer.

Het gesprek is natuurlijk geheel vrijblijvend.

Klik hier om een online afspraak in te plannen!

Of mail mij op richard@novalife.nl

Deel onze nieuwsbrief:

Volg ons:

Novalife Opleidingen en Trainingen

www.novalife.nl

www.novalife.be

Benthuizen, Nederland

©2020 Novalife

alle rechten voorbehouden

+31 (0)6 422 08 127
info@novalife.nl

Mocht je onze e-mails niet langer wensen te ontvangen:

Afmelden