view_in_browser
Nyhetsbrev september 2020
Riksidrottsförbundets fortlöpande information

Här hittar ni RF:s senaste informationen om corona och idrottsrörelsen. Sidan uppdateras löpande.

Läs mer.

Glädjande regeringsförslag om krisstöd till idrotten

Klart med en miljard kronor i förlängt stöd till idrottsrörelsen. 

Läs mer.

SR policy med anledning av pandemin

Svenska Roddförbundet har diskuterat ansvar, risker och möjligheter avseende tävlingar, läger och samlingar med hänsyn till den
pågående pandemin.

Läs mera

Leif Johansson har valt att lämna uppdraget som förbundstränare efter 5 år i Svenska Roddförbundets tjänst. SR och roddsverige riktar ett stort tack till Leif för hans insatser och helhjärtade engagemang för svensk rodd. Tag del av de framgångar som svensk rodd har haft internationellt under de senaste 5 åren.
Foto: arkivet

RIG i Jönköping

Så är höstterminen äntligen igång och Sanda RIG Rodd har startat med två nya elever: Emma Tumovà från SPIF och Emil Hallgren från ÖSS. Det är mycket nytt för RIG-eleverna med flytt hemifrån,ny skola, nya klass- och roddkompisar och en hel massa information som ska tas in på kort tid. Emma och Emil bor båda på elevboendet Majstången som ligger intill Sandagymnasiet. Träningen gör de mestadels på Jönköpings Roddsällskap men också i Concepts fina lokaler samt i skolans gym ”Träningsverket” ihop med NIU kanot. Som tränare och lärare har de Malin Källström som också är ny på Sanda som ansvarig för RIG. Övriga elever är:

Åk 2: Anna Stormats, Brudpiga RK, Emmi Persson, Falkenbergs RK, Malte Andersson, Åhus RK

Åk 3: Johan Källström, Mölndals RK, Jonna Pettersson, Sollerö IF, Ruben Rapi, Hammarby IF

Följ gärna RIGarna på Insta #Sandarowing

Se filmen om RIG på Sandagymnasiet

Foto: Malin Källström
Från vänster: Anna Stormats, Emmi Persson, Emma Tumovà, Jonna Pettersson

110:e Distanskapprodden och Waxholm A.R. har genomförts med 6 inriggade fyror, 2 kustroddfyror, 5 kustroddsinglar och en kustroddubbel till start. Tuffa förhållanden med 10 km i 6 m/motvind och 4,5 km medvind. Detta kryddades med kraftiga regnskurar som snabbt gjorde besättningarna och båtarna genomblöta. Men... detta är en uteidrott och roddarna höll gott mod. Det var trötta men glada miner hos deltagarna när de tog upp båtarna vid Vaxholms RF båthus.  ( Bild Per H Lundberg)

Läs rapport från rodden

Resultatlistan

Tävlingar i september-oktober

Stockholms Roddförening arrangerar den traditionsenliga Gymnasierodden den 29/9 på Djurgårdsbrunnsviken med start vid Sjöhistoriska museets brygga. .Läs mera

Kungälvs Roddklubb arrangerar "Head of The Charles Regatta-home edition"  den 10/10 med inbjudan till klubbar. Läs mera

Nordisk Roförbund

bildades 1910 i Stockholm. Bland de svenska presidenterna finns flera kända namn. 

Dan Boström, V.G. Balck ( även grundare av  SRF och OS General 1912), Bo P. Kaiser, Sven Ragnar Bodemyr och senast Jan Cederlund. En ny webbsida presenterar det nordiska roddsamarbetet.


Rodd till Fjäderholmarna

Lidingö RK och Stockholms RF tog fyrorna till Fjäderholmarna för fika och umgänge. Härligt och uppskattat initiativ och det lär bli fler liknande utflykter. 

Foto: Mic Hussey/Lidingö Roddklubb


Roddskolor 2020

Från norr till söder har roddklubbarna  genomfört säkra och trygga roddskolor under sommaren. Glädjande nog så har många blivit fullbokade snabbt som skapar förutsättningar för många nya roddare. På bilden ser ni en grupp roddungdomar från Falkenbergs Roddklubb, där det avslutas traditionsenligt med glass på glassön i Ätran.

Foto: Bianca Häggström 

Två exempel på roddskolor

Roddskolor och kurser fortsätter under hösten runt om i Sverige och här kan ni läsa mer om Hammarby och Sollerön verksamheter. Vi önskar er alla lycka till och hoppas på stort och nyväckt intresse för vår sport.

HIF Rodd

Sollerö IF Rodd

Foto: Hammarby Rodd

Regattamöte

Regattamötet genomförs normalt under Roddforum. Eftersom vi under rådande pandemi inte genomför roddforum kallas representanter från regattaorganisationerna till Skövde den 17/10 kl 10.00-15.00 på Bahnhof CoWorking på Skövde Resecentrum. 

Regattamötet sammanhålls av Kenneth Alfelt från SR styrelse. Möjlighet att delta via Teams kommer att finnas.


Till salu

Vi öppnar möjligheten för klubbar ( ej enskilda eller företag) att kostnadsfritt i nyhetsbreven lägga ut roddrelaterad materiel som är till salu. 

Annonsen skall innehålla en kort beskrivning, bild och kontaktperson. Se första annonsen nedan

Båttrailer skänkes

Jönköpings Roddsällskap skänker en båttrailer till någon svensk roddklubb. Trailern är ej besiktigad och i behov av renovering. För mera info kontakta

paul.russell.buckley@gmail.com

Svenska roddbesättningen

Nu kan du som företag, förening eller privatperson bli medlem i den svenska roddbesättningen! Guld, silver eller brons- DITT medlemskap stödjer Sveriges roddare. Vill du bidra till utvecklingen av svensk rodd?

Läs mera

Svenska Roddförbundet

Svenska Roddförbundet
Box 549, 442 15 Kungälv

Tel: 08-6996435, 08-6996439,
E-post: info@rodd.rf.se
Bg: 301-1939

Ansvarig utgivare för nyhetsbrevet är Generalsekreteraren

facebook

Du får det här nyhetsbrevet om du är registrerad i Idrottonline, har anmält prenumeration eller på annat sätt är del av Svenska Roddförbundets verksamhet.

Avsluta prenumerationen