Blog Američki San

www.americkisan.com

Veliki pozdrav, dragi/draga :)

U tekstu Šta je skupo u Americi objašnjavam da je kao i svuda na svetu, i ovde na prvom mestu zdravlje. Na to se nadovezuje i zdravstveno osiguranje, koje je ovde tema samo po sebi. ( i spremam tekst i o tome :)

Druga stvar koja se ističe je- informacija. Proverena i tačna informacija ima ogromnu vrednost i kada dođe u pravom momentu, takva informacija je neprocenjiva.

Upravo je moja želja da prikupim korisne informacije ono što je dovelo Blog Američki San u život.

Hvala svima koji ste deo ove priče, koja tek počinje svoj pravi život.

(Daću vam za primer to da sam pre neki dan saznala kako moj račun iz hitne pomoći ima način da se smanji ili čak i nestane. Račun mi još nije stigao, pa samim tim nisam uspela još informaciju da proverim :) Ali razumete poentu...)

Kako je sajt trenutno na šminkanju i doterivanju, tekst još nije dostupan, ali će za dve tri nedelje biti.

Period šminkanja sam odlučila da pretvorim u češće pisanje vama koji ste odlučili da zajedno stvaramo i gradimo američke snove.

Usput koristim priliku da vas podsetim da je prijava za Zelenu lutriju još uvek u toku, do 5. novembra. Još jednom ponavljam- nemojte da čekate poslednje dane za to.

Saznala sam da je izrazito važno da unosite svoje podatke bez č,ć,š,đ i ž slova, i da se đ slovo piše kao d. Dakle Đoković je Dokovic. 

Fotografija koju podnosite ne sme da bude starija od 6 meseci. 

Nepoštovanje gore navedenog će vas automatski diskvalifikovati. 

Supružnici mogu da apliciraju posebno, kako bi povećali svoje šanse. U svakoj pojedinačnoj aplikaciji, svako navodi sve članove svoje porodice. Rekli su na prezentaciji u Novom Sadu, da se dešavalo da oboje budu izvučeni pojedinačno :) To ja zovem srećom :)

Apliciranje je besplatno i vrši se samo i jedino preko sajta.

Predviđeni troškovi za one koji su izvučeni su: $330 molba za vizu, oko $200 za lekarski pregled i $220 za Zelenu kartu po ulasku u Ameriku. Naravno, i svi ostali troškovi koji su neophodni da spakuješ svoj život u kofer i dođeš u Ameriku :)

U svakom slučaju, još jednom bih volela da naglasim onima koji možda nisu svesni šta Zelena karta predstavlja- ona je jedna velika šansa da postaneš Amerikanac i kada dolaziš sa njom (ili je naknadno stekneš) imaš ista prava kao Amerikanci, po pitanju svega osim prava glasa. 

Nakon nekih pet godina vlasništva Zelene karte imaš priliku da apliciraš za državljanstvo.

SREĆNO!

Na društvenim mrežama sam podelila šta je to što ja najviše volim i šta najviše ne volim u Americi. U ovom momentu, na oba pitanja je odgovor isti- BESKRAJNA MOGUĆNOST IZBORA.

Volim što dnevno imam mali milion opcija a ne volim jer bi mi nekad bilo lakše da nekako moram- i da nije svaki dan- može i ovako :)

Podelite sa mnom šta je to što vi volite i ne volite? Radujem se da čujem :)

Kada sam donela odluku a i vama obećala da će me sada biti još više tu za vas, želim da znate da se nisam šalila.

Od sada očekujte poštu svake srede, a kada se sajt vrati sa doterivanja, biće tu još nekih novina.

Budite mi dobro i čujemo se za nedelju dana! 

Uzdravlje!
Nevena Blog Američki San
nevena@americkisan.com
.
Facebook Instagram

Blog Američki San

United States