Uppsala Yogaskola

- en av Sveriges första yogaskolor. Yoga, Meditation, Avslappning sedan 1981. "Yoga är ett sinnestillstånd - lär dig hitta dit."

Hej alla yogavänner!

Vi vill följa upp och berätta hur vi tänker kring COVID-19 (corona) då vi är måna om din och andras hälsa. Vi följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten satt upp. 

Yogaskolan är öppen som vanligt för att du ska få en lugn stund på mattan. Ventilationen är god och det finns gott om plats att sprida ut sig i salen. Vi ställer inte in några klaser förutom om läraren blir sjuk och vi inte skulle hitta vikarie. Om någon klass ställs in meddelar vi alla anmälda och uppdaterar bokningssystemet.

Vi har också sett till att skapa fler goda vanor för att du ska känna dig trygg:

  • Avstå klass om: du har förkylningssymptom. Samma gäller om du vistats i någon av de länder som drabbats, då bör du stanna hemma 14 dagar.
  • Ta med: egen yogamatta eller ett tygstycke/handduk som skydd, en extra tröja eller egen filt.
  • När du kommer: Tvätta händerna med tvål och vatten direkt när du kommer till yogaskolan.
  • Torka med papper: Vi har tagit bort alla handdukar. Du kan använda papper som är framlagt på toaletterna.
  • Te: Låt yogaläraren servera te eller lägg en servett emellan hand och termos när du häller upp te. Diska din egen kopp efter att du använt den.
  • Städning: Vi städar yogaskolan ännu mer och speciellt dörrhanddag och kontaktytor. Vi tvättar alla filtar. Om du lånar en matta finns det rengöringsmedel framlagt.

Nya kurser - Period 2 från 7 mars

Vi började nya kurser mitt i utbrottet av Covid-19. Vi förstår om det kan göra att någon kanske inte anmält sig även om du vill ha mer yoga i vardagen. Det finns möjlighet att kliva på kurserna när virusutbrottet lugnat ner sig. Hör av dig när du vill börja så löser vi det!

Vårens utbud
Boka hel kurs

Yoga som hjälper

Vi tror att det är viktigt att bevara lugn och gott mod när rädslor sprids. Inte vara rädd, men klok. Bevara humor och ha kontakt med andra på det sätt man finner klokast.

Låt det bli en ritual att tvätta händerna. Du kan låta ett mantra eller en välönskan få skölja över dig under tiden. Det ger rätt längd till handtvätten och verkar läkande på både sinnet och omgivningen. Här är två förslag; 

  • Maha Mrityunjaya Mantra är ett mantra för kroppslig, emotionell och mental hälsa. Se bild 1.

 

  • Maitri kärleksfull välönskan riktar välvilja till både dig och din omgivning. Denna välönskan går att rikta till sig själv eller till 'all beings' (alla). Se bild 2.

 

Att praktisera yoga och meditation kan också hjälpa både för att hantera känslor och oro och för att stimulera immunförsvaret.

Vi håller på att bygga upp övningar online för dig. Här är en grundande filminstruktion för Katten. 

Kalendariet är uppdaterat på hemsidan med alla evenemang per datum. Den här sidan fylls på hela tiden!  Portkod mars: 4927, Portkod april: 1343

Läs mer här

Med varm önskan om...

Må alla vara trygga, 

Må alla vara skyddade

Från inre och yttre fara

Må alla vara friska och hela

Till största möjliga grad

Och må alla leva i frid och lätthet.

 

Jag tror aldrig de orden varit mer aktuella än nu. <3

Varma hälsningar,

från alla oss på Uppsala Yogaskola genom

Om shanti,
Susanna Uppsala Yogaskola
info@uppsalayogaskola.se
018-50 15 28
Instagram Facebook Website

Uppsala Yogaskola

S:t Olofsgatan 11, Uppsala
Sweden

SHARE TWEET FORWARD