ToonderMail van Klaas Driebergen Bekijk de webversie
Daar is ’ie dan: de ‘Bommel literatuurgids’

Beste ,

Het is zover: de Bommel literatuurgids is verschenen! Het is altijd weer een bijzonder moment om een boek waar je een lange tijd aan hebt gewerkt en dat je van haver tot gort kent, dan ineens ‘in het echt’ in handen te hebben… Eergisteren was het zover.

En gisteren kon ik het eerste exemplaar overhandigen aan Hugo Klooster. Hugo was de initiatiefnemer van het boek, en kwam een jaar of twee geleden bij mij met de vraag of ik eraan mee wilde meewerken. We hebben het boek samen gemaakt, en met name de laatste maanden was het hard werken. Maar met heel veel plezier!

V.l.n.r.: Hugo Klooster, Olivier B. Bommel, Klaas Driebergen

We zijn dan ook erg blij dat het boek er nu is. En we vinden dat het erg mooi geworden is. De drukker heeft goed werk afgeleverd. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende foto (klik op de foto voor een grotere versie):

Eigenlijk is dit een boek zoals een boek moet zijn… Als je het openslaat op tafel, blijft het mooi open liggen. Het is genaaid gebonden, met een harde kaft, is voorzien bedrukte schutbladen, heeft een geel kapitaalbandje in de rug, en een eveneens geel leeslint en om het af te maken.

De mooie uitvoering hebben we mede te danken aan Gert Faken, die (toen hij vernam dat het een paperback zou worden) aanbood om te sponsoren om een uitvoering in een harde kaft op een wat groter formaat mogelijk te maken. Daar zijn we erg blij mee.

Tot zover de verpakking…

Uiteindelijk draait het bij een boek allemaal om de inhoud. Om daar een indruk van te krijgen, kun je een kijkje nemen op mijn website. Daar kun je ook een aantal pagina’s uit het boek inzien. En daar is het ook te bestellen.

Hartelijke groet,

Klaas Driebergen

Meer info en bestellen
Folder met mijn Toonderboeken

Ik heb een folder gemaakt met daarin een overzicht van de boekuitgaven die ik heb gemaakt (dat begint inmiddels een mooi rijtje te worden…). Om mee te sturen als iemand een boek bij me bestelt, of om uit te delen bij lezingen en op Bommeldagen en dergelijke. Wie hem als pdf wil bekijken: dat kan hier.

In mijn wekelijkse e-mail Bommeldingen heb ik de afgelopen maanden aandacht besteed aan de Bommel literatuurgids en de vele interessante artikelen over Toonder en zijn werk die er in de afgelopen tachtig jaar verschenen zijn.

Ontvang je Bommeldingen nog niet? Je kunt je hier gratis aanmelden. Dan ontvang je ook de link naar de eerder verschenen nummers van Bommeldingen.

Inschrijven voor ‘Bommeldingen’

ToonderMail van Klaas Driebergen, nummer 28 (29 augustus 2020)

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hiervoor hebt aangemeld of via mijn website een bestelling hebt gedaan. Via deze e-mail houd ik je graag op de hoogte van mijn Toonder-gerelateerde activiteiten, zoals lezingen en boekprojecten.

Als je toekomstige mails toch liever niet wilt ontvangen, geen probleem! Meld je gewoon weer af via de afmeld-link onderaan deze e-mail.

Stuur deze mail gerust door aan mogelijke andere geïnteresseerden. Zij kunnen zich eventueel aanmelden via deze link.

Via laatstgenoemde link kun je ook eerdere nummers van deze Toondermail lezen.

website facebook twitter linkedin
Klaas Driebergen

Website

Afmelden
MailerLite