Zdravo dragi moji!

Veče je i volela bih da ovaj email ne čitate sada, već da zagrlite voljenu osobu pored sebe, poljubite decu, zahvalite se na najmanje 3 stvari koje sada imate u životu i utonete u bezbrižan san.

A kada dođe jutro i skuvate prvu jutranju kafu, popićemo je zajedno vi i ja preko ovog emaila.

Možda ste mislili da ovog ponedeljka neće biti online kafenisanja i da sam sigurno negde silom prilika "otplovila" nakon jučerašnjeg potopa, ali ne...posledice potopa osećam, sila prilike izazvana prirodnim vremenskim nepogodama je tu, ali nisam nigde "otplovila". Barem ne ovaj put, a nadam se i da neću.

Sinoć i danas sam skupljala vodu koja je kapljala sa krova zgrade i stigla čak i do mog, prvog sprata iako ih iznad mene ima 15. Čistila zemlju sa poda terase koja se prosula iz saksija i od mog spring/summer office-a napravila jednu neugledu i prljavu baštu u soliteru.

Ali neću vam pisati o tome, jer verujem da ste i sami imali bliski sustret sa skupljanjem vode ovih dana ili da ste barem jednom, onako "do koske" pokisli, a činilo vam se da nema ni jednog oblaka na nebu samo 15 minuta pre pljuska.

Varljivo leto 2019-to i to nam je svima jasno, zar ne?

Elem, ovo o čemu bih volela da pišem danas su moji najjači utisci i zapažanja u proteklih nekoliko dana, a ogledaju se u nekoliko različitih situacija. Mada, sve govore o istoj stvari, a najkraće rečeno ih mogu nazvati:

"Brigo moja pređi na drugoga".

Pre nekoliko dana sedela sam na kafi sa prijateljicom sa kojom se nisam videla nekih godinu dana. Priči nikad kraja. Ću-ću o ovome, ću-ću o onome, a naravno i o poslu.

U razgovoru sam, onako uzgred, ispričala da sam jedno jutro dva ipo sata tražila informaciju vezanom za neki ugovor sa ino-klijentom, a onda se raspitivala o nekim pravnim pitanjim, prevodu i sličnim detaljima i nakon nekoliko dana "rešila slučaj".

Ona mi je samo odmahnula rukom i rekla da time ne može da se bavi. Takve stvari po pitanju firme je smaraju. Želi samo da se bavi klijentima.

To me je začudilo, jer znam da radi samostalno, a i koga treba da zanima njena firma i sve u vezi nje, ako ne nju samu.

Rekla sam joj da se sa njom potpuno slažem i da i mene isto smaraju te "sitnice". Najviše volim da se bavim konkretnim poslom, delatnošću, pisanjem, ali i to je deo posla kada si preduzetnik.

Što bi rekla moja draga koleginica-drugarica Mirjana, kada imaš firmu, sam si sebi klijent koji traži da mu se posvetiš.

Pitala sam je da li je možda angažovala virtuelnog asistenta da joj pomaže, ali odgovor je bio NE. Jednostavno kao da je se njena firma ne tiče i da će o njoj voditi računa neko drugi.

Druga situacija je bila na još jednoj kafi sa drugarom sa kojim sam se videla između dva pljuska i uspela da ispijem piće u bašti kafića. Uglavnom su teme bile vezane za letovanje, a jednog trenutka smo se dotakli ljubavnih tema, veza, partnerstva.

Pričao je o tome da je nezadovoljan svojim ljubavnim životom, da sve to nekako traljavo funkcioniše već dugo, da ulazi u iste priče i probleme. Tu priču sam čula od njega nekoliko puta, ali sada sam odlučila sa ga malo smelije "prodrmam" na tu temu.

Kada sam ga pitala šta po top pitanju planira da preduzme, slegao je ramenima i rekao:

"Znam da je do mene, ali šta ja tu mogu." - rekao je to bez ikakve mimike na licu. Tonom u glasu kao da konstatuje da je sada, eto juni mesec. 

"Znači da briga pređe na drugoga." - rekla sam, a pomislila, da devojka ode od tebe, pa kod drugoga.

I tako su se nizale situacije na istu temu.

Preskakanje bare, danima i danima, ispred ulaznih vrata komšijskog stana koje nisu imali nikakvu želju ni potrebu da uzmu krpa u ruke i pokupi voda koja ugrožava prvo njih same, a onda i one oko njih. Jer neko će drugi to valjda da uradi umesto njih. Bilo da prebrišu sami ili da animira ili angažuje drugoga da reši trenutnu situaciju.

Ma, ne.

A i zašto bi, jer je iako je briga moja, neka pređe na drugoga.

Do novog kafenisanja...

Za sve koji ste propustili da pogledate moj najnoviji video o tome kako da pronađete klijente, a i oni vas, link ka njemu je OVDE.

Za sve vas koji ste propustili prošlo online kafenisanje, link je OVDE.


Marija Trifunović
Dobra vila vašeg biznisa
Ovaj email je poslat na  | Odjavi se sa liste | Prosledi email prijatelju
Powered by MailerLite