Filmhuis Cinecentrum31: aanvang 20.00 uur, café open om 19.30 uur. Ticket: 6 euro, met strippenkaart 5 euro. Er zijn ook nog kaartjes verkrijgbaar voor de voorstelling van 18 mei van de mei-film: 'Remember'.

0

Vrijdag 1 juni en donderdag 7 juni: een heerlijke film vol humor en rake dialogen: 'Enough said'.

​Regie: Nicole Holofcener

Ook wel eens lekker: een luchtig aandoende film, vol humor, over een nieuwe relatie op wat rijpere leeftijd. Een film ook met een ontroerende chemie tussen de kersverse tortels en veel herkenning over in hoeverre je kunt accepteren dat iemand is zoals hij/zij is. Heerlijke rollen voor Julia Louis-Dreyfus (Seinfield, Veep) en James Gandolfini (Soprano's).

Nieuw geluk?
Eva weet inmiddels heus wel dat de perfecte man niet bestaat. Na eerdere relaties weet ze dat het gaat om concessies doen. Als ze tijdens een feestje Albert ontmoet, is er een voorzichtige klik. Al snel is er een heerlijke chemie tussen Eva en Albert. Vol humor en relativeringen die ze in het leven leerden. Je voelt meteen: die twee gaan het heel leuk hebben met elkaar. 

Waar zit de palenrot?
Maar: hun levenservaringen  maken hen ook kwetsbaar en onzeker en zorgen meteen voor een bedreiging van hun opbloeiende relatie. Eva blijft namelijk waakzaam. Ze realiseert zich dat het de verborgen gebreken van iemand zijn die de palenrot kunnen betekenen voor een relatie. Hoe handig zou het zijn om voor elke nieuwe liefde eventjes met de ex te bellen, grapt ze tijdens haar eerste date met Albert. 'Kun je je voorstellen hoeveel tijd het zou schelen?'.


Door de ogen van de ex 
Dat is precies wat er gebeurt. Eva is masseuse en maakt kennis met een nieuwe cliënte. Een dichteres. Ze krijgen al snel een vertrouwelijke relatie. Terwijl Eva steeds blijer wordt van Albert, vertelt haar cliënte over alle onhebbelijkheden van haar ex. Op enig moment valt bij Eva het kwartje: Albert is de ex van haar cliënte. Eva besluit dat niet te onthullen. Het lijkt haar wel handig om haar cliënte nu gericht uit te horen.  Voor de zekerheid. Maar de kennis die ze opdoet is als gif voor wat ze met Albert heeft. Terwijl je merkt dat er echt een klik is, gaat Eva haar Albert nu bekijken met de blik van zijn gefrustreerde ex. Dat blijkt fnuikend. En het komt natuurlijk uit dat ze de ex leerde kennen en uithoorde.  Alberts vertrouwen is weg en hij wil Eva niet meer zien. Lukt het Eva om zijn vertrouwen terug te winnen?

Meer dan een romantische komedie
Klinkt de beschrijving als een middelmatige romantische komedie?  Dat is begrijpelijk, maar vergis je niet:  dit is een ontzettend goed verteld en geacteerd verhaal over universele waarden als liefde, vertrouwen, onzekerheden en acceptatie. Met geweldige, grappige en natuurlijke dialogen. Je gaat er absoluut van smullen. De film had ook geen betere acteurs kunnen hebben.

  Je kunt reserveren door ons te mailen.

Vermeld je dan of je naar de vrijdag- of donderdag-voorstelling komt?

0

Filmhuis Cinecentrum31

Bezoekadres: Bickerstraat 31, 1701 ED Heerhugowaard

Mail-adres: cinecentrum31@ziggo.nl; Website: www.cinecentrum31.nl