HARTOLAN KYLÄN KYLÄKIRJE 2/2017

PVY:n puheenjohtajalta

Ensinnäkin, Hartolan kylällä on kunnia isännöidä Jaalalaisten joulutapahtuma Joulupolku ensi launtaina eli 16.12. klo 15 alkaen. Toivottavasti tapaamme siellä hernekeiton ja glögin äärellä! Lämpimästi tervetuloa myös PVY:n puolesta.


Vilkas kesä ja työteliäs talkoosyksy on kääntynyt talveen mutta tahti ei PVY:llä paljoa ole hidastunut! Yhdessä kylätalkkari Jannen kanssa on ollut mukava huhkia, voin lämpimästi suositella häntä myös kyläläisten käyttöön! Pihatöistä ja ulkorakennusten kunnostustöistä siirrytään nyt taas PVY-talon talkootilan kimppuun. Tarjoilutilaa maalaillaan ja laitellaan pikku hiljaa talven aikana uuteen uskoon, hyviä suunnitelmiahan meiltä jo löytyykin! Loppusyksyn aikana PVY-talon pihaan on tuotu kunttaa, mursketta, katajaa ja valoa joten ensi kesänä kävijät ottaakin vastaan uudistettu ja toivottavasti entistä toimivampi pihamaa.

Kutomo on syksyn aikana siirtynyt jo lähes kokonaan PVY-talon yläkertaan ja on ollut mukavaa huomata kuinka kutojat ovat ottaneet tilan omakseen ja käsitöitä syntyy samaan reippaseen tahtiin kuin ennenkin. Kutojien käsitöihin voi tutustua lähiaikoina pariinkin otteeseen; Joulupolulla ensi viikonloppuna sekä avoimien ovien tilaisuudessa uudenvuoden aattona.

Viime kesänä saimme taas yhdessä aikaan hienoa kesäteatteria, tällä kertaa juhlavasti Suomi 100 v.-hengessä. Oli suuri kunnia olla osana juhlallisuuksia ja kertoa itsenäisyyden alkuhetkistä Hartolan kylällä. Näytelmät ovat yleisesti ottaen vakiintuneet kymmenessä vuodessa tärkeäksi osaksi Hartolan kyläläisten kesää, luovat yhteisöllisyyttä sekä auttavat aina myös selviämään talvesta ja mahdollistavat uudistuksia PVY:llä. Kiitos yleisölle ja tekijöille että olette mukana!

Ensi kesänä PVY-talon tanssilavalla tanssitaan taas häävalssia useampanakin viikonloppuna, tosin vielä on muutamia viikonloppuja vapaanakin. Vuokko kirjoittaa jo ensi kesän näytelmää ja Vuohijärvi Soi!-tapahtumaa kaavaillaan jo kovasti. Oikein mukava, tapahtumantäyteinen kesä on tulossa myös vuonna 2018!

Tämän vuoden päättävät koko Jaalan yhteinen joulutapahtuma Joulupolku joka meillä on kunnia isännöidä PVY-talolla sekä uudenvuoden aaton Valon juhla. Tervetuloa!

P.s. PVY:n kevätkokous on tulossa helmikuussa. Jäseneksi voi liittyä vaikkei osallistuisikaan kokouksiin. PVY:n jäsenmaksu v. 2017 on 4 €  ja sen voi maksaa Hartolan Puoti & Baarilla olevaan lippaaseen tai PVY:n tilille FI90 5752 0240 0169 71.


Jouluisin terveisin Tuomo ja muu PVY:n väki

Kaikumedia - Uusi tapa toimia

Kaikumedia on yhteisöllinen, asukaslähtöisesti tuotettava verkkomedia, jonka sydän sykkii Kouvolassa.
Kaikumedia tuotetaan Pohjois-Kymen Kasvu ry:n hallinnoiman ESR-rahoitteisen Uusi tapa toimia -hankkeen tuella.

Mikä Kaikumedia?

Kaikumedia tehdään yhdessä. Kaikumediaa tehdään kansalaistoimittajien voimin, joita voivat olla niin yksittäiset asukkaat, yhdistykset kuin yhteisöllisetkin tahot ja verkostot. Kaikumedian avulla kaikilla on mahdollisuus osallistua sekä saada äänensä kuuluviin ja kuvat näkyviin.

Kaikumedia on monimedia, jonka sisältö koostuu äänistä, videoista ja teksteistä sekä kuvista. Kaikumediaa tuotetaan video-, blogi- ja äänivideo -muotoihin.

Miksi Kaikumedia?

Tarve paikallisten äänien ja kuvien keskitetylle välittämiselle on selkeästi olemassa. Tämän päivän informaatiotulvassa ja haasteellisessa viestintäympärissö yhdistykset ja asukkaat tarvitsevat uusi tapoja toimia. Verkostoissa on vahvuus. Yhdessä olemme enemmän ja saamme äänemme virrassa entistä paremmin kuuluviin. Ja ihan vaan siksi, että Kouvolassa on juuri nyt niin mielettömän hyvä pöhinä.

Hartolan kylä on tammikuun kuukauden kylänä Kaikumediassa! Joulukuun lopun sekä tammikuun ajan siis sisältöä meilän kylältä osoitteessa http://www.kaikumedia.fi/

 

Ohjaaja-käsikirjoittaja Vuokon ajatuksia

Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden hengessä kirjoitettu Vaikea tie vapauteen 1917 sai Hartolan kylällä hyvän vastaanoton ja näytelmään oltiin tyytyväisiä kaikin puolin. Oli ilo ja kunnia käsikirjoittaa ja ohjata näytelmä osana itsenäisen Suomen juhlavuotta!

Käsikirjoitan ensi kesäksi näytelmää raskaasta mutta minulle läheisestä ja rakkaasta aiheesta: Mäkelän kylän taistelusta. Kylä kärsi pahoja vaurioita sisällissodassa ja on sittemmin tuhoutunut täysin. Mäkelän jo lähes unohtunut kylä sijaitsee Jaalassa, Huhdasjärven ja Siikakosken välissä.

Näytelmässä käsitellään sekä Mäkelän kylää että sisällissotaa Jaalassa. Jälleen rankka mutta mielestäni tärkeä aihe. Yhdessä mieheni Karin kanssa tutkimme lähiseutumme historiaa ja minä olen jo aloittanut draaman paperille hahmottelun. On hienoa saada olla mukana kertomassa kotiseutumme historiaa vuosi toisensa jälkeen satapäisille yleisöille. Näyttelijäkaartimme on lahjakasta ja hyväntuulista porukkaa ja meistä on ilo tehdä teatteria! Tulettehan te yleisö myös ensi kesänä paikalle?

Ensi kesän näytelmän nimenä tulee näillä näkymin olemaan Huhtikuun sumuinen päivä 1918, esityspäivät tarkennetaan vielä myöhemmin.

Lämpimiä terveisiä ja mukavaa joulun odotusta!

Kauppias-Sannan terveiset

Kiitos kuluneesta vuodesta! Kauppias vetäytyy nyt todella vauhdikkaan kesän ja syksyn jälkeen talviunille... Tulkaahan vielä moikkaamaan ennen kuin Puoti & Baari jää talvitauolle!

Pitkällisen pohdinnan jälkeen tulin siihen tulokseen, että suljen kaupan ja baarin ovet tältä vuodelta jo 18.12. alkaen. Eli sunnuntaina 17.12. olen viimeistä päivää auki tänä vuonna. Syyt tähän päätökseen ovat moninaiset, mutta toivottavasti etenkin vakituisilta asiakkailta löytyy ymmärrystä.

Alan tyhjentämään elintarvikehyllyjä tuolla viimeisellä viikolla, joten loppuviikosta tuorehyllyt ovat toivottavasti jo melko tyhjiä.

Tervetuloa Puodille taas helmikuun alusta ja yhdessä taittamaan talvi kevääseen ja kohti kesää! Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2018!

Jouluisin terveisin Sanna

 

Valon juhla PVY-talolla

Uuden Vuoden aattona 31.12. klo 18
Juhlitaan vuoden vaihtumista yhdessä, t
ervetuloa!

 

Hyvää joulua ja onnellista Uutta Vuotta 2018
Hartolan kylältä!

 

 

Hartolan kylän PVY

Hartolankyla.fi

MailerLite