view_in_browser
Nyhetsbrev februari 2020
Elitroddare i Aviz

Våra elitroddare Lollo Claesson, Anders Backeus och Eskil Borg har precis avslutat ett tufft träningsläger i portugisiska Aviz.

(foto: PeO Claesson)

  Aviz bjuder på en sjö med möjlighet till både träning på bojad del samt kilometerlånga distanssträckor. När vi inte har roddbart väder har vi tillgång till ett fullt utrustat gym med allt från vikter till roddmaskin och cyklar.  Vi har blandat många roddkilometer på vattnet med både styrka, cykel och löpning. Träningsanläggningen med det tillhörande hotellet, Herdade da Cortesia Hotel,grundades och drivs av den före detta Portugisiske landslagsroddaren, Luis Ahrens Teixeira.

  Coronavirusets spridning

  Roddförbundet  följer RF:s och FISA:s rekommendationer vad gäller resor, läger och deltagande i tävlingar.
  I dagsläget finns ingen avrådan, men vi följer utvecklingen.

  Läs RF kommentarer

  Läs FISA kommentarer  Anniken Ellingsen, Gary Harris, Joachim Brischewski
  Coupe de la Jeaunesse

  Sverige har tillsammans med Norge blivit invalda som medlemmar i organisationen Coupe de la Jeunesse "ungdomscupen". Detta är en internationell juniortävling där de stora roddnationerna deltar och en tävling som passar vårt juniorlandslag.

  Läs mer

  World rowing indoor championships

  VM i inomhusrodd gick i Paris 7-8 februari och lockade 3000 roddare från 51 olika länder.

  Malin Faraasen till vänster i bild, från KK Eskimå tog brons på 500 meter och silver på 2000 i dam masters 50-54. Hon hade hårt motstånd i Danmarks Margit Haar Hansen men slog personligt rekord med två sekunder.

  Malin Wahnström Sundström till höger i bild, från Hammarby Rodd tog guld på 2000 meter i dam masters 40-49. Malin berättar att "den segertippade grekiskan gick ut hårt men orkade inte hänga i och jag gick om henne med ca 300 meter kvar till mål och satte nytt personligt rekord med 7:07.3"

  Stort grattis önskar vi er båda.

  Svearodden 2020

  Här hittar du inbjudan, PM samt en länk till startlistan för tävlingen Svearodden och deltävling nummer två av SM/JSM och FM 2020 på roddmaskin. Arrangör är Östra Roddistriktet.

  Läs mer

  SOK besökte Sollerön

  Solleröns Elin Lindroth är uttagen till SOK:s "talang 2022".  SOK förärade Elin och dalaklubben ett besök i februari för att se på träningsmöjligheterna.
  (foto: Annelie Birkeholm)

  Vasaloppet 30

  16 roddare valde att ställa upp på årets Kortvasa, numera kallad Vasaloppet 30. Alla tog sig i mål med bra tider och vi gratulerar till fina prestationer.

  (foto: Malin Källström)

  Kustrodden stärks i svenska föreningar

  Under fjolåret genomförde Svenska Roddförbundet i samarbete med Svenska Spel och Framåtfonden ett stort projekt kring kustrodd med syfte att få fler att upptäcka vår sport och få fler att bli aktiva. 

  Det specifika projektet är nu slut och en av de varaktiga följderna är att det material som införskaffades i samband med projektet nu görs tillgängligt för svenska roddföreningar. Detta görs främst genom att kustroddbåtarna läggs ut till försäljning. Exempelvis har en fyra köpts av Lidingö RK som direkt meddelat föreningarna i distriktet att båten kan göras tillgänglig även för dem på förfrågan. Lysande sätt att skapa nytta för fler, och en strålande förebild för andra föreningar.

  Fortfarande finns en dubbel tillgänglig för försäljning, kontakta kansliet om du är intresserad.

  Stöd vid roddskola

  Sommaren närmar sig och det kanske börjar bli dags att planera en roddskola? SR har ett material som kan vara ett stöd i planeringen och genomförandet av roddskolan.

  Läs mer

  Nya domare

  Vi gratulerar och hälsar två nyutbildade domare välkomna, Kristofer Karlsson, Mölndals roddklubb och Fredrik Thidell, Jönköpings Roddsällskap efter genomförd utbildning. Vid utbildningen i Bagsværd deltog, utöver Kristofer och Fredrik, en elev från Norge och fyra från Danmark.

  Svenska roddbesättningen

  Nu kan du som företag, förening eller privatperson bli medlem i den svenska roddbesättningen! Guld, silver eller brons- DITT medlemskap stödjer Sveriges roddare. Vill du bidra till utvecklingen av svensk rodd ?

  Vi hälsar Huskvarna Roddsällskap och The Smile Factory, Jönköping välkomna som Guldsponsorer.

  Läs mera

  Vi påminner om årsmötet som genomförs den 28-29/3 2020  

  Mötet hålls i Stockholm då vi samtidigt passar på att fira Stockholms Roddförening som fyller 140 år, en av Sveriges äldsta roddklubbar. OBS sista anmälningsdag är 13 mars.
  Här hittar du anmälningsformuläret

  https://docs.google.com/forms/...

  Charmigt boende kan bokas på segelfartyget  Af Chapman som ligger förtöjd på Skeppsholmen.  https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-stockholmaf-chapman-skeppsholmen-vandrarhem-huset/

  Svenska Roddförbundet

  Idrottens Hus, Box 11016, Stockholm
  Sweden

  Tel: 08-6996435, 08-6996439,
  E-post: info@rodd.rf.se
  Bg: 301-1939

  Ansvarig utgivare för nyhetsbreven är SR ordförande

  facebook

  Du får det här nyhetsbrevet om du är registrerad i Idrottonline, har anmält prenumeration eller på annat sätt är del av Svenska Roddförbundets verksamhet.

  Avsluta prenumerationen