Het laatste nieuws van Mr. - 24 december 2019

‘ONNODIG PROCEDEREN? DAT DOEN VOORAL DE IND EN GEMEENTEN’

Van de overheidsorganen die onnodige procedures uitlokken, is de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) de koploper. Dat is de inschatting vanuit de advocatuur en de rechterlijke macht.

Lees meer

FIASCO DREIGT VOOR CONSUMENTENPILOT MET LEGAL GUARD

De pilot Consumentenzaken, die door Achmea-dochter Legal Guard wordt uitgevoerd in opdracht van de Raad voor Rechtsbijstand, stevent af op een fiasco. Sinds 1 maart 2019 zijn er slechts 14 zaken binnengekomen, zo blijkt uit antwoorden van Legal Guard op vragen van de redactie van Mr.

Lees meer

EVA GONZÁLEZ PÉREZ OVER DE GEDUPEERDE OUDERS VAN DE KINDERTOESLAGAFFAIRE

Mr. van de week is Eva González Pérez. De advocaat van Advocatencollectief Trias uit Helmond ondersteunt sinds 2014 gedupeerde ouders van de kindertoeslagaffaire. Nadat de Belastingdienst ouders ten onrechte beschuldigde van fraude, moesten gezinnen soms meer dan 50.000 euro terugbetalen, en veel ouders gingen financieel en emotioneel kopje onder. Vorige week trad de verantwoordelijk staatssecretaris Menno Snel af.

Lees meer

EINDEJAARSACTIE PO-ONLINE: € 100,- KORTING OP EEN ABONNEMENT

Ingezonden Mededeling
U ontvangt nu tot en met 31 december 2019 een Google Home Set of eenmalig € 100,- korting bij het afsluiten van een Plus- of Extra-abonnement.

Meer informatie

NAUTADUTILH EN HÖCKER ZEGEVIEREN IN KLIMAATZAAK URGENDA

Niet alleen bij milieuorganisatie Urgenda, ook bij de advocatenkantoren Höcker en NautaDutilh ging op vrijdag 20 december de vlag uit na de uitspraak van de Hoge Raad in de klimaatzaak. De Raad bepaalde dat de Nederlandse Staat de uitstoot van broeikasgassen vóór het einde van 2020 met tenminste 25 procent moet verminderen ten opzichte van 1990. “Een spectaculair arrest,” vindt advocaat Freerk Vermeulen (NautaDutilh), die ongelooflijk blij is met de uitkomst.

Lees meer

DICK SCHOOF NIEUWE TOPMAN JUSTITIE EN VEILIGHEID

AIVD-baas Dick Schoof wordt per 1 maart 2020 secretaris-generaal bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij noemt zijn nieuwe functie ‘een prachtige kans bij een prachtig departement’.

Lees meer

REIS NAAR DE STERREN…

Ingezonden Mededeling
Volg de vijf sterren van het Zuiderkruis naar Australië. We hebben 1500 kleinschalige accommodaties voor u geselecteerd: gerund door onze lokale sterren met ongekende persoonlijke gastvrijheid. Met een rustig reisschema in uw eigen huurauto. Zo maken wij uw rondreis door Australië de vakantie van uw leven. Echt. Sterallures? Nee, gewoon perfect geregeld… à la TravelEssence

Meer informatie

DEKENS MOETEN MEER LETTEN OP WITWASSEN EN GROTE KANTOREN

De dekens moeten zich komend jaar meer gaan bezighouden met integriteit van grote kantoren, ondermijning en het bestrijden van witwassen. Dat staat te lezen in het Werkplan 2020 van het College van Toezicht (CvT) van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Lees meer

‘BEMOEDIGENDE’ START OVERIJSSELSE OVERLEG RECHTER

De Overijsselse Overleg Rechter (OOR) heeft een bemoedigende start gemaakt. Senior rechter Erik Koster is tevreden over de 28 aanmeldingen in vijf maanden bij de laagdrempelige civiele rechter. De OOR koerst af op drie zaken per maand.

Lees meer

SPECIALISEER U TOT ICT-JURIST MET DE EENJARIGE PRAKTIJKOPLEIDING VAN ICTRECHT ACADEMY

Ingezonden Mededeling
ICTRecht Academy biedt u een praktijkgerichte opleiding tot ICT-jurist op twee niveaus:

In één jaar (start: maart 2020) doet u gespecialiseerde juridische én technische kennis op over het ICT-vakgebied. Leer o.a. over: contracteren, legal tech, privacy en security.

Lees meer

Alleen geïnteresseerd in het opdoen van kennis en skills over privacy? Bekijk onze deelopleiding tot Senior Privacy jurist.

ANNE-RIEKE VAN DER LINDEN TERUG BIJ BARENTSKRANS

Overstap van de week is Anne-Rieke van der Linden. Van der Linden is overgestapt van NS Legal in Utrecht naar BarentsKrans in Den Haag (waar ze van 2008 tot 2014 ook werkzaam was). Ze is gespecialiseerd in Corporate M&A.

Lees meer

VRAAG NU GRATIS HET CPO-MAGAZINE 'VERDER' AAN

Van onze kennispartner CPO
Verder
is het CPO-magazine met inspiratie en opinie voor juristen. Wilt u gratis en vrijblijvend het allernieuwste nummer ontvangen? Vraag nu een exemplaar aan op verderdenken.nl.

Vraag het magazine aan

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF RECHT EN ONRECHT VAN NRC

Ingezonden Mededeling
Wil je elke donderdag de indrukwekkendste columns, nieuwsberichten en achtergronden over recht en maatschappij ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief Recht en Onrecht van NRC.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Senior Legal Counsel

Senior Legal Counsel We are looking for a new colleague who will fulfill the role of Senior Legal Counsel to increase the capacity of the Legal department within BrandLoyalty. Your team and responsibilitiesYou will be part of a dynamic team of 7 Legal Counsels (Senior – Medior – Junior) and assist the business teams of […] Het bericht Senior Legal Counsel verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch Medewerker

Als juridisch medewerker behandel je zelfstandig dossiers. Je behartigt de rechtspositionele belangen van leden o.a. door het geven van advies en voorlichting, het beantwoorden van brieven over arbeidsrecht en uitkeringen alsmede het zelfstandig voeren van bezwaarprocedures en het voorbereiden van beroepsprocedures. Het bericht Juridisch Medewerker verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Contractmanager

QuTech zoekt een gedreven en ervaren contractmanager, aanspreekpunt voor alle contractuele zaken. Ben jij het juridisch, organisatorisch en administratief talent dat wij zoeken? Het bericht Contractmanager verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.