Het laatste nieuws van Mr. - 15 oktober 2019

KNOKKEN EN SCHELDEN IN DE RECHTSZAAL

Vechtpartijen, scheldtirades, beledigingen en bedreigingen: medewerkers van de Rechtspraak krijgen in de rechtszaal regelmatig te maken met agressie. Om daarmee te leren omgaan en agressief gedrag te voorkomen, organiseert de Rechtspraak regelmatig trainingen. Een rechter, een klachtencoördinator en een agressietrainer vertellen over hun ervaringen en aanpak.

Lees meer

KLARETAALBOKAAL VOOR BANDIDOS-UITSPRAAK

De civiele kamer van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is de winnaar van de Klaretaalbokaal. De uitspraak waarin het hof de Nederlandse tak van motorclub de Bandidos verbiedt, is volgens de jury de meest in begrijpelijke taal geschreven uitspraak van 2018.

Lees meer

FERIDE TOSUN OVER DE REALITYSERIE MISDAAD ADVOCATEN

Mr. van de week is strafrechtadvocaat Feride Tosun. Zij is een van de zes vrouwelijke strafpleiters die worden gevolgd in de documentairereeks Misdaad Advocaten, vanaf 16 oktober te zien op Net 5. Tosun is sinds 2013 advocaat en heeft een eigen kantoor in Zaandam.

Lees meer

AFSPRAAK IS AFSPRAAK

Ingezonden Mededeling
Net als u, werken wij bij TravelEssence graag op afspraak. We bespreken al uw wensen, uw dromen en verwachtingen voor uw reis naar Australië of Nieuw-Zeeland. Om die waar te maken en te overtreffen. We regelen alles tot in de puntjes. Het enige wat u hoeft te doen is van de ene verbazing naar de andere rijden. Neem contact op met een van onze adviseurs om samen uw reis uit te stippelen, zodat u niets hoeft te doen dan genieten. Afgesproken.

Neem contact op

JONGE JURIST GAAT LIEFST WERKEN BIJ RIJKSOVERHEID

De rijksoverheid is de meest populaire werkgever onder jonge juristen. Dat blijkt uit een onderzoek dat onlangs is uitgevoerd door Universum, een bedrijf dat zich richt op ‘merkimago’s.

Lees meer

WAAR TECHNOLOGIE RECHT ONTMOET

Als je als jurist geen showstopper aan het eind van innovatietrajecten wilt zijn, moet je je verdiepen in de technologie. Daar is een bepaalde nieuwsgierigheid voor nodig. Innovatie & technologie is het thema waarin Sandra van Heukelom-Verhage (Pels Rijcken) en Cees Plaizier (Kennedy Van der Laan) opereren.

Lees meer

CYBERSECURITY TOPPRIORITEIT VOOR JURISTEN

Ingezonden Mededeling
Maak kennis met alle facetten van cybersecurity tijdens de opleiding Cybersecurity voor juristen. Met topdocenten Christian Prickaerts - directeur Fox-IT & Peter van Schelven - BIJ PETER Wet & Recht.
Start: 18 november 2019. Inclusief 18 PO punten.

Bekijk het programma

OPROP: FRYSK TOLKE YN ‘E RJOCHTSEAL MOAT KINNE − EK SÛNDER EKSAMEN

De Friese Ammerins Moss-de Boer pleit er bij de rechtbankpresident en de hoofdofficier van justitie in Noord-Nederland voor om tolken Fries zonder examen te beëdigen. Zij zou graag Fries in de rechtbank tolken. Alleen kan dat niet, omdat er momenteel geen examen is dat toegang geeft tot accreditatie voor de rechtspraak.

Lees meer

YU LIAN DE BAKKER WINT GENERAL COUNSEL AWARD

Yu Lian de Bakker, general counsel van PVH Europe, heeft de General Counsel Award 2019 – 2020 in de wacht gesleept.

Lees meer

TOGA ACADEMIE – ADVOCATUUR IS TOPSPORT. HAAL HET BESTE UIT JEZELF!

Ingezonden Mededeling
Topprestaties kunnen niet zonder plezier. Wat we dus niet doen? Saaie cursussen omdat het nu eenmaal moet. Webinars waarbij u in slaap valt. Zonde van uw tijd. Wel: boeiende cursussen waar u echt beter van wordt. Topdocenten die hun passie voor het vak overbrengen. De Toga Academie biedt kwaliteit én plezier.

Kijk voor het cursusaanbod op toga-academie.nl

URGENDA-CONCLUSIE IN HET ENGELS VERTAALD

De belangstelling uit het buitenland voor de Urgenda-zaak is zo groot dat de conclusie nu ook in het Engels beschikbaar is.

Lees meer

EN, WAAR BLIJFT JUDGE KEN?

Barbie, die in haar zestigjarig leven al zo’n 200 carrières heeft doorlopen, werpt zich nu op het rechtersambt. Speelgoedfabrikant Mattel introduceerde aan de vooravond van Wereldmeisjesdag Judge Barbie als ‘Barbie Career of the Year doll 2019’.

Lees meer

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF RECHT EN ONRECHT

Ingezonden Mededeling
Wil je elke donderdag de indrukwekkendste columns, nieuwsberichten en achtergronden over recht en maatschappij ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief Recht en Onrecht van NRC.

Folkert Jensma en Mark Lievisse Adriaanse bundelen in deze wekelijkse nieuwsbrief gastcolumns van politiedeskundigen, rechters, advocaten, officieren en gedragswetenschappers over hun vakgebied.

Folkert Jensma is juridisch commentator en schrijft wekelijks over de rechtsstaat. Mark Lievisse Adriaanse is politiek redacteur bij NRC en schijft over Veiligheid & Justitie.

JEROEN VAN MOURIK (HOUTHOFF) NOG LANG NIET KLAAR MET REIZEN

Overstap van de week is Jeroen van Mourik. Van Mourik (1976) is als partner overgestapt van EY naar Houthoff. Hij adviseert Aziatische bedrijven en is gespecialiseerd in internationaal belastingrecht.

Lees meer

NIEUW: TEKST & COMMENTAAR STRAFVORDERING - 13E DRUK

Van onze kennispartner Wolters Kluwer
Is strafrecht uw terrein en heeft u helder inzicht nodig in de actuele regels van het strafproces en de rechten van verdachten? Dan kunt u niet om deze tekstbundel heen. In de 13e druk vindt u de belangrijkste wet- en regelgeving, voorzien van korte en heldere commentaren. De uitgave is volledig bijgewerkt naar de stand van 1 juli 2019.

Meer informatie

MBO BIJ IBOOD

Het Management van e-commerce platform iBOOD en de Nederlandse tech investeerder Walvis, opgericht door de familie Fentener van Vlissingen, nemen iBOOD middels een management buy out over van CECONOMY, moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn. De sites van iBOOD in de Benelux hebben dagelijks tweehonderdduizend bezoekers.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Juridisch adviseur Handhaving Wabo

Omgevingsdienst De Vallei (OddV) is een samenwerkingsverband van de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen en de provincie Gelderland. Het bericht Juridisch adviseur Handhaving Wabo verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Kandidaat-notaris Vastgoed & Kandidaat-notaris Familie- en Erfrecht

TeekensKarstens Notarissen B.V. heeft voor haar locatie in Leiden een vacature voor een Kandidaat-notaris Vastgoed & Kandidaat-notaris Familie- en Erfrecht 32-40 uur Welkom bij een uniek kantoorTK heeft ruimte voor twee kandidaat-notarissen. Een mooie kans, want je komt bij een kantoor met karakter. Wel een samen-cultuur. Geen ellebogen. Wel hard werken. Niet elke dag overwerken. […] Het bericht Kandidaat-notaris Vastgoed & Kandidaat-notaris Familie- en Erfrecht verscheen ...

Assistent-officier in opleiding

De opleiding tot assistent-officier duurt twaalf maanden. Naast vakinhoudelijke kennis, is er ook aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Het bericht Assistent-officier in opleiding verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

The sharpest pencil in the box?

SNELRECHT

Maatstaf aansprakelijkheid beoogd curator

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.