Könyv Guru

Könyvírási és könyvkiadási tippek, információk

Különleges kedvezmény a hírlevél olvasóinak!

30% engedményt kap, ha beírja a Guru99633 kuponkódot a megrendelés során!

Kell-e ihlet az íráshoz?
írógépen gépelMegszállta az ihlet. A határidő a legjobb múzsa. Vajon melyik kijelentéssel könnyebb azonosulni? Munka az írás vagy csak ihlet alatt megy? Nádasi Krisz írása az ihletről, határidőről és a különböző írói alkatokról.
Fejlesszük a szereplőinket Marcel Proust nyomában
Evan Dennis / Unsplash.comTöbbféle kérdéssor létezik a szereplők jellemének fejlesztésére, mi ezúttal az angolszász és francia kultúrkörben Proust-kérdőívként elhíresült listát osztjuk meg, amelynek segítségével könnyebben építhetjük fel hús-vér szereplőinket.
3 ötlet, hogy tudatosabban használjuk a 3-as szabályt
Blake Weyland / Unsplash.comMindenütt felbukkan a hármas szabály az irodalomban, amit, ha tudatosan alkalmazunk a szöveg, a szereplők és a mondatok szintjén, még jobb regények születhetnek. Csak tudjuk olykor át is hágni a szabályt!

30% engedményt kap, ha beírja a Guru99633 kuponkódot a megrendelés során!

A Személyes Történelem honlap íráspályázata

A szemelyestortenelem.hu a magántörténelmeinket reprezentáló képeket és rövid történeteket tesz közé.  Mindenfajta visszaemlékezésről lehet szó: gyermekkori emlékek, családi legendák a felmenőkről, vadász- vagy katonatörtének, utazási kalandok, élethelyzeti válságok, közszereplők memoárjai, naplórészletek stb. A jelentkezéseket az info@szemelyestortenelem.hu email címen várják. Ide kattintva olvasható a felhívás.

Könyvkiadási lehetőségekért kattintson ide!

Könyv.Guru | info@konyv.guru