Het laatste nieuws van Mr. - 8 januari 2019

HELFT GERECHTSGEBOUWEN ONVOLDOENDE DUURZAAM

Alle kantoren in Nederland moeten op 1 januari 2023 energielabel C hebben. Bij de gerechtsgebouwen moet nog een flinke slag worden gemaakt, blijkt uit een inventarisatie van Mr. Vooral de Raad voor de rechtspraak, die nu energielabel G heeft, moet aan de bak.

Lees meer

PROCEDEREN BIJ KANTONRECHTER GOEDKOPER DOOR INDEXERING

Procederen bij de kantonrechter is sinds 1 januari goedkoper geworden, althans voor degene die aan het langste eind trekt. Dat is het gevolg van het feit dat het zogenaamde salaris gemachtigde voor gerechtelijke procedures bij de sector kanton voor het eerst in veertien jaar opnieuw is geïndexeerd. En maar liefst met 20,1 procent.

Lees meer

LUC GOLSTEIJN OVER INDEPLAATSSTELLING BIJ VERKOOP

Mr. van de week is Luc Golsteijn van Boels Zanders advocaten. De huurrechtadvocaat is gestart met vloggen over zijn rechtsgebied. Zijn eerste vlog ging over indeplaatsstelling bij verkoop van een winkel- of een horecapand.

Lees meer

SPECIALISATIEOPLEIDING CIVIELE CASSATIE EN PROCESRECHT

Ingezonden Mededeling
1 april start de specialisatie- en vervolgopleiding civiele cassatie en procesrecht. In dit opleidingstraject verbreedt en verdiept u op efficiënte wijze uw kennis van het civiel procesrecht, in het bijzonder het appel- en cassatieprocesrecht. Op interactieve wijze leert u betere processtukken, cassatieadviezen en middelen te schrijven. Bekijk de leerdoelen van onze opleiding. Boek vóór 31 januari 2019 en ontvang een vroegboekkorting van €500.

NIEUWE WETTEN VOOR FAILLISSEMENT EN AFFECTIESCHADE

Ook in 2019 treden er weer een reeks wetten in werking die voor veel juristen relevant zijn.  De faillissementsprocedure gaat op de schop, het wordt makkelijker om disciplinaire maatregelen te nemen tegen rechters en er komt een vergoeding voor affectieschade van naasten van slachtoffers. De redactie van Mr. zet de belangrijkste veranderingen op een rijtje.

Lees meer

WINST NOTARIAAT EN DEURWAARDERIJ FORS GEDAALD

Het notariaat en de gerechtsdeurwaarderij zien hun omzetten en winsten al jaren verminderen. De omzet van de advocatuur is daarentegen gegroeid. Het commerciële tarief dat advocaten hanteren is de laatste jaren harder gestegen dan wat toevoegingsadvocaten ontvangen.

Lees meer

LOYENS & LOEFF ROTTERDAM MET DE SCHRIK VRIJ NA BRAND

Voor de medewerkers van de Rotterdamse vestiging van advocatenkantoor Loyens & Loeff begon de eerste week van het nieuwe jaar ongelukkig. Ze moesten op donderdag 3 januari het pand aan de Blaak verlaten wegens brand- en rookgevaar.

Lees meer

UPGRADE JE STUDIERESULTATEN

Ingezonden Mededeling
Met 2.300 student-docenten in haar gelederen, kent AthenaStudies (onderdeel van Pallas Athena Group de top van (juridisch) studerend Nederland dóór en dóór. Onze student-docenten zijn communicatief sterk en komen in tien uur tot de kern van een vakgebied. Ze beheersen daarmee als geen ander de academische basis. AthenaCareer adviseert deze topstudenten bij het vinden van een passende (advocaat-, student- of werk-) stage. Wanneer u denkt dat uw kantoor mogelijk interessant kan zijn voor de top van studerend Nederland, schroom dan niet ons te contacten.

Lees meer

BURGERS ‘VOLDOENDE’ VERTROUWEN IN RECHTSPRAAK

Van alle grote instituties hebben burgers het meeste vertrouwen in de rechtspraak. Alle andere instituties hebben al jaren last van een afnemend vertrouwen, bij de rechtspraak is sprake van een ‘zwak positieve trend’.

Lees meer

RECHTERS LEGGEN STEEDS VAKER TBS OP

Rechters leggen steeds vaker tbs op. De laatste jaren is het aantal tbs-gevallen met zo’n dertig tot veertig per jaar toegenomen. De Rechtspraak heeft geen duidelijke verklaring voor deze stijging.

Lees meer

BRABANTSE RECHTER: ‘VONNIS TE LAAT DOOR HOGE WERKDRUK’

In een vonnis in kort geding heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant ondubbelzinnig de aandacht gevestigd op de hoge werkdruk bij rechtbanken. De rechter schrijft dat het niet lukte om het vonnis op de beoogde uitspraakdatum van 17 december 2018 klaar te hebben.

Lees meer

KAOUTAR AZGHAY (ADRIAANSE VAN DER WEEL ADVOCATEN) OVER EEN VIS IN HET WATER

Overstap van de week is Kaoutar Azghay. Ze stapte op 1 december jl. over van Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten naar Adriaanse van der Weel Advocaten. Ze houdt zich bezig met het snijvlak tussen het bestuursrecht en het strafrecht.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Flight Claim Jurist

Ben jij die enthousiaste Jurist die het klantbelang voorop stelt? Dan maken wij graag kennis met jou! Het bericht Flight Claim Jurist verscheen eerst op Jbmatch.nl.

specialist verwerving en onteigening

SPECIALIST VERWERVING EN ONTEIGENING Wij maken samen Eindhoven. Een wereldspeler die barst van de kennis, creativiteit en kunde. En van de energie. Met diezelfde energie werken wij aan de stad van vandaag én de toekomst. Werken voor de gemeente Eindhoven is veelzijdig, concreet en heeft betekenis. De afdeling Ruimtelijke Ordening heeft specialisten in huis op […] Het bericht specialist verwerving en onteigening verscheen eerst op Jbmatch.nl.

coördinator Bezwaren

Als coördinator Bezwaren ben je primair verantwoordelijk voor het verzorgen van de juiste, tijdige, volledige en kwalitatieve afhandeling van vragen, klachten, bezwaarschriften, commissiezaken en verzoeken tot huurverlaging van de huurders. Het bericht coördinator Bezwaren verscheen eerst op Jbmatch.nl.

SNELRECHT

Franchisekartel

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.