Het laatste nieuws van Mr. - 3 september 2019

THEO SIMONS (CBB): ‘VERRUIM UITSPRAAKBEVOEGDHEID IN BESTUURSRECHT’

Enkele jaren geleden was het College voor beroep van het bedrijfsleven op sterven na dood. Maar tegenwoordig is de rechter tussen markt en overheid alive and kicking en behandelt meer zaken dan ooit. President Theo Simons wil even geen politieke bemoeienis meer, zo vertelt hij in een interview in het nieuwe nummer van Mr., dat 6 september verschijnt. Hij wil rust, maar heeft nog wel enkele wensen.

Lees meer

DEKKER ‘FIXT’ VERGOEDING MINDERJARIGENPIKET

De vergoeding voor het minderjarigenpiket wordt verhoogd, zo heeft minister Dekker (Rechtsbescherming) aangekondigd. Vorige week liet de bewindsman op Twitter al weten het probleem van de te lage vergoeding te zien en beloofde hij de zaak te ‘fixen’.

Lees meer

JANNE VAN DOORN OVER NIEUWE VAKKEN GERICHT OP COLD CASES

Mr. van de week is criminologe Janne van Doorn, verbonden aan het Instituut Strafrecht en Criminologie van de Universiteit Leiden. Als universitair docent coördineert zij dit jaar voor het eerst de nieuwe vakken Inleiding Cold Cases en Verdieping Cold Cases. Deze vakken zijn een samenwerking tussen de Universiteit Leiden en de politie.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS ‘ONTWIKKELINGEN ARBEIDSRECHT 2019’

Ingezonden Mededeling
In deze gratis cursus bespreken prof. mr. dr. A.R. Houweling en mr. dr. P. Kruit op enthousiaste wijze de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het arbeidsrecht. Zorg dat u weer helemaal op de hoogte bent!

Lees meer

WILLEM WITTEVEEN HERDACHT MET LIBER AMICORUM

Vijf jaar na de ramp met de MH 17 is een liber amicorum voor Willem Witteveen verschenen. De Tilburgse hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap, zijn vrouw en dochter waren drie van de 298 inzittenden die de dood vonden nadat het vliegtuig van Malaysia Airlines werd neergehaald door een raket.

Lees meer

DALING AANTAL NIEUWE ADVOCATEN

Na een paar jaar van groei, is nu een daling te zien in het aantal nieuwe advocaten.

Lees meer

UNIERECHT: WAAROP MOET U BEDACHT ZIJN?

Ingezonden Mededeling
In de cursus 'De toepassing van Unierecht en aansprakelijkheid' krijgt u een overzicht van de kansen en valkuilen van het Unierecht in de privaatrechtelijke rechtspraktijk. U ontdekt hoe u uw standpunt kunt versterken met behulp van het Unierecht.

Lees meer

MET ANITA VEGTER VERTREKT TWEEDE TOPAMBTENAAR J & V

Met het vertrek van directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving Anita Vegter verliest het ministerie van Justitie en Veiligheid in korte tijd een tweede topambtenaar. Begin juli stapte Ronald Barendse, de plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie, op.

Lees meer

WET- EN REGELGEVINGKRANT SC PER DIRECT STOPGEZET

SC (‘Kent de wet’), de tweewekelijkse krant van uitgeverij Sdu, wordt per direct uit de markt gehaald. Dat geldt ook voor de nieuwsbrief en de website.

Lees meer

IS ELKE JURIST STRAKS IT-JURIST?

Ingezonden Mededeling
Organisaties zijn steeds sterker afhankelijk van digitale technologie en innovatie. Dat raakt ook het werk van juristen: zij krijgen in toenemende mate te maken met ICT-vraagstukken. Wat zijn de uitdagingen en need to knows?

Lees meer

PSST, LOUIS VUITTON SCHOUDERTAS KOPEN?

Het Openbaar Ministerie (parket Noord-Holland) start een pilot waarbij inbeslaggenomen exclusieve designeritems op een veiling worden aangeboden. Tot voor kort hadden opsporingsambtenaren weinig oog voor deze kostbare producten. Als de pilot een succes is, kan deze landelijk worden ingevoerd.

Lees meer

TEKST & COMMENTAAR BURGERLIJK WETBOEK – NIEUWE DRUK

Van onze kennispartner Wolters Kluwer
Met circa 4300 actuele commentaren en zo’n 300 gewijzigde artikelen is de 13e druk van Tekst & Commentaar Burgerlijk Wetboek wederom een onmisbare bron voor u als juridische generalist. In 3 banden vindt u de belangrijkste wet- en regelgeving uit het Burgerlijk Wetboek, voorzien van korte en glasheldere commentaren.

Bestel direct

DE INSCHRIJVING VOOR DE GOUDEN TOGA IS GESTART

Er kan ingeschreven worden voor de Gouden Toga! Heeft uw kantoor een bruisende wervingscampagne ontwikkeld of een briljante boodschap neergezet met een print-, online- of social mediacampagne? Of misschien wel een combinatie daarvan? Dan kunt u deze inzenden en meedingen naar een van de Mr. Awards voor de beste arbeidsmarktcommunicatie en employer branding.

Lees meer

VEERU MEWA (FTW ADVOCATEN) OVER STRIJDBAARHEID

Overstap van de week is Veeru Mewa. Mewa (42) is onlangs overgestapt van Beer advocaten naar FTW advocaten in Koog aan de Zaan. Hij zal bij FTW advocaten leiding geven aan de sectie verbintenissenrecht met de focus op verzekeringsrecht, aansprakelijkheid en letselschade.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Advocaat Bouw en Vastgoed

Je toekomst in eigen hand? Wij zoeken per direct een advocaat Bouw & Vastgoed Het bericht Advocaat Bouw en Vastgoed verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Adviseur juridische zaken (32 uur)

Heb je affiniteit met huurrecht en minimaal vijf jaar relevante (proces)ervaring als bedrijfsjurist of binnen de advocatuur? Lees dan verder. Misschien zijn wij op zoek naar jou! Het bericht Adviseur juridische zaken (32 uur) verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Bedrijfsjurist

Wil jij graag een veelzijdige rol vervullen als bedrijfsjurist in de brede juridische praktijk bij een duurzaam bedrijf met een maatschappelijk belang? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou! Het bericht Bedrijfsjurist verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

NCC: procederen in het Engels

BV online vervangt traditionele notaris

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.