Het laatste nieuws van Mr. - 11 februari 2020

ALS ADVOCAAT SCOREN OP GOOGLE? DAT DOE JE ZO

Vul als advocaat op Google je eigen specialisme in plus de zoekterm ‘advocaat’ en je ziet vaak dat jouw kantoor niet bij de eerste twintig zoekresultaten verschijnt. Terwijl je collega die in het zelfde rechtsgebied en in dezelfde regio actief is, doodleuk als nummer vijf opduikt, na de vier advocatenkantoren die dankzij een betaalde advertentie van Google Ads op de eerste rang zitten.

Lees meer

‘SOMS VERDIENDE IK NIET MEER DAN TIENTJE PER UUR’

Weer een advocaat die zich heeft laten uitschrijven van het tableau, omdat er in de sociale advocatuur onvoldoende kan worden verdiend. De uren die Petra Gerritsen (Enschede) stak in het werk voor haar cliënten stonden niet meer in verhouding tot de inkomsten.

Lees meer

DE RESERVES VAN DE HOGE RAAD MOGEN ZICH BLIJVEN WARMLOPEN

Dat reservisten van de Hoge Raad beraadslagen over zaken? Niks mis mee. Zolang ze zich maar niet bemoeien met de behandeling en de beslissing van de zaak. Dat antwoordt minister Dekker (voor Rechtsbescherming) op vragen van de Tweede Kamerleden Groothuizen (D66), Van Nispen (SP) en Van den Berge (GroenLinks).

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS ‘ONTWIKKELINGEN RELATIEVERMOGENSRECHT EN FAMILIERECHT’

Ingezonden Mededeling
In deze gratis cursus bespreken mr. dr. L.H.M. Zonnenberg en prof. mr. P. Vlaardingerbroek op enthousiaste wijze de belangrijkste onderwerpen en uitspraken op het gebied van huurrecht. Zorg dat u weer helemaal op de hoogte bent!

Lees meer

ROSALINDE SIEWERS OVER VAKANTIEVERHUUR VAN WONINGEN

Mr. van de week is Rosalinde Siewers (24), advocaat bij Blenheim Advocaten, Amsterdam. Deze week verscheen haar boek De bestuursrechtelijke aanpak van vakantieverhuur van woningen.

Lees meer

CORONAVIRUS INFECTEERT LANGZAAM OOK ADVOCATUUR

China raakt door de uitbraak van het coronavirus steeds meer op slot. Reizen naar en van China zijn niet meer vanzelfsprekend. Wat betekent dat voor advocatenkantoren met een Chinadesk?

Lees meer

ACCOUNTANTS OPGELET, VOORKOM VERGAANDE AANSPRAKELIJKHEID

Ingezonden Mededeling
Hoe ver gaat de aansprakelijkheid van accountants? Is de accountant aansprakelijk voor fouten ten opzichte van derden en wat is de rol van de accountant bij fraude? De cursus 'Aansprakelijkheid van accountants' geeft u het juiste kader met heldere praktijkvoorbeelden.

Lees meer

CATHALIJNE VAN DER PLAS (JAHAERAYMAKERS) OVER EEN UNIEKE COMBINATIE

Overstap van de week is Cathalijne van der Plas. Van der Plas is met ingang van 1 januari 2020 als partner toegetreden tot de maatschap JahaeRaymakers. Ze is gespecialiseerd in internationaal privaat- en publiekrecht, asset recovery en enforcement. Ze is afkomstig van Florent.

Lees meer

‘DEKENS MOETEN BETER LETTEN OP WITWASSEN’

Het toezicht van dekens van de lokale advocatenordes is voor verbetering vatbaar. Vooral op het gebied van de anti-witwaswet Wwft moet de dekens nog stappen zetten. Dat schrijft het college van toezicht (CvT) van de Nederlandse Orde van Advocaten in zijn Jaarverslag 2019.

Lees meer

MAAK IMPACT ALS PROGRAMMAMANAGER / TRAINER BIJ DIALOGUE

Ingezonden Mededeling
Dialogue is op zoek naar juristen die als programmamanager en trainer willen bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzame juridische sector. Wat is jouw visie op de vaardigheden die de advocaat van de toekomst nodig heeft?

Bekijk vacature

DEKKER GAAT ‘KICKBACKFEE’ DEURWAARDER VERBIEDEN

Minister Dekker (Rechtsbescherming) gaat de zogenoemde kickbackfees, waarbij de schuldeiser kan verdienen aan de ambtshandelingen van een gerechtsdeurwaarder, verbieden. Samen met een verhoging van de tarieven voor schuldenaren moeten deurwaarders zo op ‘een onafhankelijke en onpartijdige wijze’ hun ambtelijke werk kunnen doen.

Lees meer

ONDERZOEK NAAR ONRUST RECHTBANK NOORD-NEDERLAND AANBESTEED

De rechtbank Noord-Nederland is een aanbestedingstraject gestart voor een onafhankelijk, extern onderzoek naar de onrust binnen de rechtbank. Vorig jaar stapte rechtbankpresident Maria van de Schepop op na artikelen op mr-online over de managementcultuur en de gebrekkige communicatie door het gerechtsbestuur.

Lees meer

RECENTE VACATURES

SNELRECHT

Recordboete na wissen WhatsApp-chats

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.