Μη Χάσετε τη 2η ημέρα του AMF

Παρακολουθήστε ζωντανά το Aristotle Medical Forum (AMF) με ελεύθερη συμμετοχή: www.livemedia.com/amf21

Πρόγραμμα

Αξίζει να παρακολουθήσετε...

Η δεύτερη ημέρα των εργασιών του Aristotle Medical Forum (AMF), περιλαμβάνει συνεδρίες που αφορούν τη διασύνδεση της σύγχρονης ιατρικής έρευνας και κλινικής πρακτικής με την Τεχνολογία και τη Βιομηχανία.

Από τις 09:00 μέχρι 13:00 το Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΛΕΒΙΤ) θα παρουσιάσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα συστήματα υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ανάπτυξη της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και της Πληροφορικής στη διαχείριση της κρίσης και στην προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Προσκεκλημένος, από τη μεριά της Πολιτείας, είναι ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, ενώ θα υπάρξει σύνδεση με προέδρους διεθνών επιστημονικών και επαγγελματικών οργανισμών Βιοϊατρικής και Κλινικής Μηχανικής καθώς και τη Συντονίστρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για θέματα ιατρικών συσκευών Adriana Velasquez. Η ΕΛEΒΙΤ θα τιμήσει ως επίτιμο μέλος της τον καθηγητή του LSE Ηλία Μόσιαλο και θα απονείμει μετάλλιο για την προσφορά του στο χώρο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στον καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτριο Κουτσούρη.

Θα ακολουθήσει στις 13:00-14:00 κοινή συνεδρία των Καθηγητών Ιατρικής του ΑΠΘ με εκπροσώπους της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας καθώς και των εταιρειών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και πληροφορικής της υγείας με σκοπό την ενίσχυση της διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την Καινοτομία και τη Βιομηχανία. Η προοπτική αυτή θα συμβάλει στην αξιοποίηση των νέων επιστημόνων και στην προώθηση της ανάπτυξης της χώρας.

Στις 14:00-17:00 οι εργασίες του φόρουμ θα επικεντρωθούν στο καίριο ζήτημα των ημερών που αφορά στην Πολιτική Προστασία, στην ασφάλεια καθώς και στη διαχείριση κρίσεων έχοντας ως επίκεντρο τον τομέα της Υγείας. Πέρα των προσκεκλημένων επιστημόνων, από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, που θα ασχοληθούν με το τραύμα, τη διαχείριση των φυσικών και των θαλάσσιων καταστροφών, θα υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων από τον Ιαβέρη, διάσημο οδηγό αυτοκινήτων και σύμβουλο επί θεμάτων ασφάλειας κατά την οδήγηση. Στο πρόβλημα της κυβερνοασφάλειας θα αναφερθεί ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου Γεώργιος Σπανουδάκης.

Η κεντρική συνεδρία της δεύτερης ημέρας των εργασιών θα διεξαχθεί από τις 18:00-21:00 και θα είναι αφιερωμένη στην Έρευνα και στην Καινοτομία. Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών περιλαμβάνονται ο Carl-Henrik Heldin, Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα και επικεφαλής του Οργανισμού Απονομής Βραβείων Νόμπελ, ο οποίος θα ερμηνεύσει τη διαδικασία και τη βαρύτητα της διάκρισης αυτής και τον αντίκτυπο στην παγκόσμια έρευνα. Επίσης, στο φόρουμ θα συμμετάσχει ο Ιωσήφ Σηφάκης, Καθηγητής Πληροφορικής και πρωτοπόρος ερευνητής στον τομέα της σχεδίασης και επαλήθευσης πληροφοριακών συστημάτων, ο οποίος έχει τιμηθεί με την ύψιστη διάκριση του Βραβείου Turing, αντίστοιχου του Βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική. Ο Μοριακός Βιολόγος Νίκος Κυρπίδης επικεφαλής του Προγράμματος Προκαρυωτικής Γονιδιωματικής στο Joint Genome Institute του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ θα αναλύσει την προέλευση της ζωής, ενώ o Άγγελος Στεργίου, Γενικός Διευθυντής (CEO) της βιοφαρμακευτικής εταιρεία SELLAS, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, θα παρουσιάσει νεότερα δεδομένα για την τεχνολογία που επιτρέπει την ανάπτυξη της ανοσοθεραπείας στην ογκολογία και στην παραγωγή «θεραπευτικών» εμβολίων. Παράλληλα, θα συμμετάσχει ο πρωτοπόρος Χειρουργός από το Λονδίνο Δρ. Shafi Ahmed, ο οποίος πραγματοποίησε το 2016 ζωντανά την πρώτη στον κόσμο χειρουργική επέμβαση με εικονική πραγματικότητα συγκεντρώνοντας την προσοχή εκατομμυρίων θεατών από όλο τον κόσμο.

Τέλος ο Alex Frangi, πρωτοπόρος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λιντς, θα μιλήσει έξυπνο, καινοτομικό σχεδιασμό ιατρικών συσκευών.

Επίσημο site του Forum: diaspora.med.auth.gr

Η ενημέρωση αφορά στο "Aristotle Medical Forum". Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Inventics Α.Ε. | Medevents.gr

INVENTICS S.A.

THESSALONIKI: Technopolis, THERMI II Building |
9th klm Thessaloniki-Thermi | PO Box 60714, ZIP 57001
Τ +30 2310 474400, 801455 | F +30 2310 801454

ATHENS: 2-4 Mesogeion, ZIP 11527
Τ +30 211 8002770 | F +30 2310 801454


INVENTICS LTD, UK

(Regus Centre)
33 Cavendish Square,
London, W1G 0PW
United Kingdom
Tel: +44 (0) 203 514 5450
email: info@inventics.net

Unsubscribe