SATA VUOTTA TÄYTTÄVIEN TURKULAISTEN MERIPARTIOLIPPUKUNTIEN LAHJA LAPSILLE

Sata vuotta täyttävät turkulaiset meripartiolippukunnat Auran Tähti Pojat, Auran Tytöt, Puhurin Pojat, Turun Partio-Sissit ja Åbo Vildar tarjoavat sadalle lapselle unohtumattoman purjehduskokemuksen partioaluksilla. Lapset kutsutaan purjehtimaan Turussa torstaina 24.8.2017.
Turkuun perustettiin vuonna 1917 viisi partiolippukuntaa. Partiovuosi 2017 on näiden lippukuntien sadas toimintavuosi, jota juhlistetaan monin tavoin. Lippukuntien omien leirien ja retkien lisäksi juhlivat partiolaiset haluavat antaa lahjan lapsille, jotka eivät ole osallistuneet partiotoimintaan tai päässeet purjehtimaan.

Partiolaiset auttamassa ja rakentamassa ystävyyttä

Idea tapahtumasta syntyi Auran Tähti Poikien partiojohtaja Antti Valtolalle, kun juhlavuoden tapahtumia alettiin suunnitela jo kaksi vuotta sitten. Partiolaiset saavat harrastuksensa kautta paljon kokemuksia, joita muut lapset ja nuoret eivät välttämättä saa koskaan. Meripartiotoiminta tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia sekä kotimaassa että kansainvälisillä vesillä. Satavuotiailla lippukunnilla on tapahtuman myötä mahdollisuus tarjota tämä kokemus myös lapsille, jotka partiotoiminnan kautta ole muuten vesille pääseet. Partiolaiset haluavat toimia ja olla avuksi kaikille ihmisille sekä rakentaa ystävyyttä yli rajojen.

Tapahtuma on osa Suomi 100 –ohjelmaa ja sen suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemana on Yhdessä – ja yhdessä rakennamme koko vuodeksi 2017 elävän ohjelman yhdessä eri toimijoiden kanssa. Juhlavuosi on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville. Sadan lapsen purjehdus on valittu Valtioneuvoston kansliassa toimivan Suomi 100 –hanken ohjelmaan. Partiolaiset ovat saaneet Sadan lapsen purjehdus -tapahtuman suojelijaksi tasavallan presidentti Sauli Niinistön. Lue lisää...

ISOVANHEMPIEN KANSSA LEIRILLE

Kesällä 2017 YMCA Turku järjestää yhteistyössä Turun NNKY:n ja Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymän kanssa Isovanhempi – lapsi – leirin Harvassa. Se on ensimmäinen isovanhempien ja lastenlasten yhteinen leiri meillä, joten on hienoa, että toteutukseen saadaan apua ja tukea kumppaneilta – yhteistyössä on voimaa.

Isovanhemmille ja lapsille suunnattu leiri jatkaa ja laajentaa Harvan ”perinteistä” sarjaa, jossa isä-lapsileiri ja perheleiri ovat jo varsin vakiintuneita toimintamuotoja. Leirillä isovanhemmat saavat arvokasta yhteistä aikaa ja tekemistä lastenlastensa kanssa, ja leiri tukee isovanhempien tärkeää roolia lastenlasten elämän tärkeinä aikuisina. Ohjelma on vapaamuotoista ja osallistujien toiveet huomioivaa. Toivottavaa on, että isovanhemmat saavat mahdollisuuden muistella omia leirikokemuksiaan ja siirtää perinteitä kasvavalle sukupolvelle.

Leiri sijoittuu elokuuhun niin, että koulut eivät ole vielä alkaneet, mutta monet vanhemmat ovat jo palanneet töihin. Näin isovanhemmat voivat tukea kotien ”aikuistarvetta” tuomalla lastenlapset mukanaan leirille. Kaikkein pienimmät joutuvat kuitenkin tyytymään päiväkotiin tai muuhun hoitomuotoon, sillä toiminnallisista syistä lastenlasten alaikäraja on linjattu 6-vuotiaisiin, jo vähintään eskari-ikään ehtineisiin. Leirille voi osallistua yksi tai kaksi isovanhempaa, yhden tai useamman 6-14-vuotiaan lapsenlapsen kanssa.

Leirin hintatiedot ja ilmoittautumislinkki löytyvät täältä

HARVA OPEN 2017 - FRISBEEGOLF 25.5.

Helatorstain avoimet Frisbeegolf-kilpailut Harvan 18-väyläisellä radalla.

Sarjat: avoin, naiset ja juniorit (max. 13 v.)

Osallistumismaksut:

Avoin ja naiset 30 €

Juniorit (max 13 v.) 20 €

Osallistumismaksut sisältävät myös venekuljetukset, lounaan ja kahvin.

Ilmoittautuminen tapahtuu Lyytissä: lyyti.in/Harvaopen17  20.5.2017 mennessä.

Lisätiedot: Olli Toivonen p. 050 344 7737

KESÄKUUSSA KOODIPÄIVÄLEIRILLE

7-13-vuotiaille tytöille ja pojille Hirvensalon nuorisotalo Moose´sissa. Aiempaa kokemusta koodaamisesta ei tarvitse olla. Osallistujilla olisi hyvä olla kannettavan tietokoneen käyttömahdollisuus leirin aikana.

Ohjelmassa koodausta (scratch), ulkoilua ja muuta mukavaa. Päivät alkavat klo 10.00 ja päättyvät 16.00

Hinta Turun NMKY:n jäsenille 60€, muille 75€

Jos olet Osuuspankin omistaja-asiakas, saat leiristä 15% alennuksen.

Hinta sisältää lounaan ja välipalan, koodauskoulutuksen sekä muun ohjatun toiminnan

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittautuminen päättyy 26.5. (maksu viimeistään 2.6.)

TURUN NMKY:N KESÄ ON TÄYNNÄ LEIREJÄ!
lisätiedot ja ilmoittautumiset kesän leireille ja tapahtumiin --->
MUSIIKKIA

Musiikkileiri Harvan idyllisesssä leirikeskuksessa.01.08.2017-04.08.

Soiton- ja laulun opetusta sekä mukavaa vapaa-ajan toimintaa. Leiri on suunnattu kaikenikäisille musiikin harrastajille.
Opetusta leirillä annetaan laulussa ja seuraavissa soittimissa: viulu/alttoviulu Katriina Rainio , sello Samuli Paavilainen, huilu, kitara Tuomo Tirronen.
Leirillä muodostetaan leiriorkesteri ja erilaisia muita kokoonpanoja. Ohjelmassa myös muuta vapaa-ajan ohjelmaa, sekä mm. loppukonsertti.
Hinta 260 € (TuNMKY:n jäsenille 240 €)

Hinta sisältää opetuksen, majoituksen, ruokailut, vakuutuksen ja mainiot leiriohjaajat
Lisätietoja leiristä

Musiikkiopiston sisäänpääsytapaaminen To 18.5. klo 19.00-20.00

Haluaisitko harrastaa laulua tai soittoa tai mietityttääkö sinua jokin muu musiikillinen asia? Oletko ikinä miettinyt voiko kitaraa käyttää melontaan? Voiko viululla keskustella kissojen kanssa? Onko "se mikä laulaen tulee myös laulaen menee" totta? Näihin ja muihin musiikin ja laulun harrastamiseen liittyviin kysymyksiin saat vastauksen musiikkiopiston tapaamisessa to 18.5 klo 19.00 osoitteessa Sirkkalankatu 27, Turku.
Nähdään ja kuullaan!

Lisätietoja Turun NMKY:n Musiikkiopistosta

TURUN NMKY:n VUOSIKIRJA 2016 verkossa

Turun NMKY - YMCA Turku on toiminutyhtäjaksoisesti vuodesta 1893 tarjoten avointa ilta- ja viikkotoimintaa, mm. liikuntaa, musiikkia, partiota, tapahtumia, kursseja, sekä leirejä – kaikenikäisille - miehille ja naisille. Sosiaalitoiminta tukeeammatillisesti ja kehittää järjestölähtöistä auttamista. Turun NMKY:n toiminnan piirissä on noin 2500 lasta, nuorta ja aikuista.

Vuosikirja kertoo, miten Turun NMKY -YMCA Turku on onnistunut vuoden 2016 aikana saavuttamaan lapsia ja nuoria ja onnistunut tarjoamaan heille turvallisen paikan kasvaa ja kehittyä. Lue ja tutustu!

Hirvensalon nuorisotalo Moose´s auki:

maanantaisin ja torstaisin klo 17-20

26.5. kevätkauden päätösjuhla

Lisätietoja:
http://www.tunmky.fi/lapset-nuoret-ja-perheet/mooses/
https://www.facebook.com/hirvensalonnuorisotalonmky/

Kokoa ystävät yhteen Viking Gracelle 20.5.

I love me -risteilyllä keskitytään oman itsensä hyvinvointiin mm. mielenkiintoisten luentojen parissa. Tutustu risteilyn sisältöön tarkemmin

Turun NMKY:n yhdistystoimisto palvelee osoittessa Sirkkalankatu 27, Turku
Sähköpostilla tavoitat meidät: toimisto@tunmky.fi

Turun NMKY:n sähköinen uutiskirje on lähetetty sinulle,
koska yhteystietosi löytyvät Turun NMKY:n henkilörekisteristä.
Uutiskirje saapuu sähköpostiisi noin kerran kuussa,
kirjeen tarkoituksena on tiedottaa Turun NMKY:n ajankohtaisista asioista ja uutisista.
Jos et halua vastaanottaa uutiskirjettä, löydät kirjeen alalaidasta linkin "peruuta tilaus".
Tämä poistaa sinut listalta, eikä kirjettä lähetetä enää sähköpostiisi.

Facebook