Turun NMKY - YMCA Turku

Empowering young people Since 1893

Uutiskirje 3/2021

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Global leaders for local communities
  • Suunnistamaan Turun NMKY:n suunnistusjaostoon ja vaikka heti Jukolan viestijoukkueeseen
  • Kesän leiritoiminta käynnistyy!
  • iMove liikuttaa ulkokentillä koko kesän
  • Nuorten kohtaamispaikka Toivon puistotapaamiset jatkuvat myös tänä kesänä
  • Snorkkelikerhon syksyn ilmoittautuminen
  • Turun Tähti-Tyttöjen ryhmissä on tilaa harrastajille

Global leaders for local communities – Tuulia ja Iina Leadership Academy:ssa

Euroopan YMCA järjestää 18–35 vuotiaille johtokuntatyöskentelystä kiinnostuneille aktiivisille namikalaisille Leadership Academy nimisen koulutuksen, jossa opetellaan kaikkea projektien suunnittelusta, toimivaan viestintään ja yhdistyksen strategian laatimiseen. Sisältö on monipuolista ja sen tarkoituksena onkin varmistaa, että paikallisyhdistyksiin saadaan päteviä nuoria vastuutehtäviin, ja lisätä näin nuorten osallisuutta. Jokainen osallistuja suunnittelee ja toteuttaa yksin tai yhdessä toisten kanssa yhteiskunnallisesti relevantin projektin, jonka tarkoituksena on saada aikaan positiivista muutosta omassa yhteisössä. Koulutukseen valitaan noin 30 osallistujaa eri Euroopan maista. Valintakriteereinä on johtokuntapaikka tai sen tavoittelu, aktiivinen osallistuminen YMCA-toimintaan ja oman kansallisen YMCA:n myöntämä tuki. Suomesta koulutukseen valittiin kolme nuorta, Nea Vantaalta ja Iina ja Tuulia Turusta.

Lue lisää...

Aloita suunnistusura suoraan Jukolasta!

Turun NMKY:n suunnistusjaosto valmistautuu parhaillaan kauden päätapahtumaan, Jukolan viestiin. Viesti järjestetään tänä vuonna Rovaniemellä 21.-22.8.2021. Tapahtuman nimi on Napapiiri-Jukola.

Namikan suunnistajista on näillä näkymin lähdössä kolme joukkuetta: Yksi joukkue Venlojen viestiin (4 naista) ja kaksi joukkuetta Jukolan viestiin (7 suunnistajaa kummassakin). Joukkueiden kokoaminen on käynnissä. Venloissa on joukkue täynnä, mutta Jukolan viestin joukkueissa on vielä useita paikkoja vapaana.

Jos suunnistus kiinnostaa ja kompassi pysyy kädessä, ota rohkeasti yhteyttä seuran kisavastaavaan, sposti kisavastaava@suunnistusjaosto.fi. Pääset samalla mukaan rentoon porukkaan, ja suunnistusmahdollisuuksia tarjoutuu myös myöhemmin.

Kesän leiritoiminta Harvassa käynnistyy!

Leirikesä Harvassa toteutuu, jee! Leirit käynnistyvät jo ensi viikolla, jolloin kesän ensimmäinen rippikoulu aloittaa. Vielä joillain lasten ja nuorten leireillä on muutamia paikkoja jäljellä, hoida siis pian paikka kesän parhaisiin seikkailuihin! Tarkista tilanne ja ilmoittaudu osoitteessa ymcaturku.fi/leirikesa

iMove verkkosivuilla

Nuorten kohtaamispaikka Toivon kesätapaamiset puistossa

Koko talvi ja kevät on Toivossa kohdattu vain Discordin välityksellä. Mutta onneksi kesä ja aurinko mahdollistavat viimein myös ulkotapaamiset!

Viime kesän tavoin toivolaiset jalkautuvat puistoihin sään salliessa. Ensimmäiset puistotreffit järjestetään keskiviikkona 2.6. klo 12 Kupittaan puistossa Hirven luona. 

Jatkossa Nuorten kohtaamispaikka Toivon aikataulut löytyvät parhaiten verkkosivujen linkkien kautta, Facebooksita ja blogista

Snorkkelikerhon syyskauden ilmoittautuminen

Snorkkelikerho kokoontuu Turun uimahallilla  ja on tarkoitettu 7-14 vuotiaille uimataitoisille tytöille ja pojille.

Kerhossa opetellaan snorkkelisukelluksen perustaitoja, pelataan ja leikitään vedessä koulutettujen ohjaajien kanssa. Kerho on halukkaille hyvä ”ponnahduslauta” laitesukelluskokeilun kautta laitesukelluskurssille ja mahdolliseen myöhempään laitesukellusharrastukseen.

Ilmoittautuminen kerhoon käynnistyy heinäkuun alussa sukellusjaoston sivuilla.

Snorkkelikerhoa järjestää Turun NMKY:n sukellusjaosto

Turun Tähti-Tyttöjen verkkosivuille tästä

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.ymcaturku.fi

MailerLite