Nieuwsbrief winter 2020 view_in_browser

De Dansers zoeken balans  

Première Hotel Hierwaardaar | Corona-proof programma's voor scholen | De Dansers Supporters | Theatertour staartjes

Met het einde van 2020 in zicht maken we de balans op. We hoeven jullie niet te vertellen dat het een hectisch, verwarrend en onzeker jaar was. Dit najaar zijn er nog eens 18 voorstellingen afgelast - bovenop de 50 afgelastingen uit het voorjaar en de zomer - maar we hebben ook 21 voorstellingen wél kunnen spelen. En we zijn nog niet klaar. We willen heel graag het staartje van de tournee afmaken, onze nieuwe corona-proof programma's voor scholen uitproberen en in de studio blijven werken aan de nieuwe familievoorstelling Hotel Hierwaardaar (i.s.m. Het Filiaal theatermakers). Ook hebben we De Dansers Supporters in het leven geroepen, voor iedereen die De Dansers een steuntje in de rug wil geven. 

Je leest het al, in deze nieuwsbrief focussen we ons op de toekomst en op wat we wél kunnen en gaan doen. Want als dansers weten we maar als te goed: zonder focus, geen balans.

Repetities Hotel Hierwaardaar

i.s.m. Het Filiaal Theatermakers

In onze studio De Oester zijn we samen met Het Filiaal theatermakers druk in repetitie voor een nieuwe familievoorstelling waarin dans, mime en beeldend theater samenkomen: Hotel Hierwaardaar. Choreograaf Josephine van Rheenen, theatermaker Ramses Graus en componist Gábor Tarján bouwen met de vier spelers een beeldend verhaal over verdwaalde figuren die in een vervallen hotellobby belanden. Hotel Hierwaardaar is een vreemde plek, waar wonderlijke dingen verschijnen en zomaar verdwijnen. Fysieke ongeremdheid ontmoet theatrale precisie, in een vrolijke familie-thriller over hoop (of koppigheid) in een onvoorspelbare wereld.

Deze winter werken we achter gesloten deuren door en op 17 januari 2021 gaat Hotel Hierwaardaar in première in de Stadsschouwburg Utrecht - en vervolgens op tour door heel Nederland. Houd de nieuwsbrieven in de gaten voor het laatste nieuws of kijk alvast op onze website voor meer informatie en de speellijst.

Hotel Hierwaardaar

Corona-proof programma voor scholen

Pokon The Movie & Smaakmakers

Het is soms lastig voor scholen om naar het theater te komen in deze tijd. Maar we zitten niet bij de pakken neer, want juist nu is het belangrijk om je lijf en je hoofd in beweging te houden - zeker voor kinderen. De afgelopen maanden hebben we verschillende nieuwe programma's voor scholen ontwikkeld, om overal jong publiek te kunnen blijven bereiken. Zo nodigden we Utrechtse collega-choreograaf Jasper van Luijk (SHIFFT) uit om met onze dansers een kort duet voor in de school te maken. Het resultaat, genaamd Als je erop kan staan, is het een vloer, is onderdeel van ons educatieprogramma Smaakmakers, wat ook onder corona-omstandigheden goed kan plaatsvinden op school. 

Ook werken we op uitnodiging van het John F. Kennedy Centre in Washington D.C. en met steun van Dutch Performing Arts aan Pokon The Movie: een 'TV-voorstelling' voor kinderen en families, gebaseerd op ons familie-dansconcert Pokon uit 2014. De 10 geplande voorstellingen van Pokon dit voorjaar in Washington waren geannuleerd, maar zo kunnen we toch Amerikaanse kinderen bereiken en hopelijk inspireren. Pokon The Movie is Engelstalig en vooralsnog exclusief beschikbaar voor Amerikaanse scholen en families via het John F. Kennedy Centre, maar wie weet smaakt het naar meer...

De Dansers Supporters

Dit najaar zijn we iets nieuws begonnen, wat we al een tijdje uit wilden proberen: De Dansers Supporters: speciaal voor betrokken bezoekers, die hun sympathie en steun zichtbaar willen maken met een (kleine) financiële bijdrage en uitgenodigd willen worden achter de schermen bij het gezelschap. De extra inkomsten en vooral ook de persoonlijke verbindingen zijn ons erg waardevol, zeker nu. Bovendien geeft de steun van Supporters een positief signaal af richting fondsen en overheden: De Dansers wordt breed gedragen. Daarom zijn ook kleine financiële bijdragen al betekenisvol.

Tot nu toe hebben we al een kleine groep betrokken bezoekers in de Supporters-gelederen mogen verwelkomen, tot ons grote plezier. Als je benieuwd bent of denkt, "Misschien is dit wel iets voor mij", klik dan vooral op onderstaande button voor meer informatie. Je vindt daar ook het online inschrijfformulier. 

De Dansers Supporters - daar wil ik meer over lezen/ mezelf inschrijven

Theatertour staartjes

Shake Shake Shake en Lepeltje Lepeltje

Ook al waren de zalen halfleeg, het was heerlijk om met Shake Shake Shake en Lepeltje Lepeltje weer energie te kunnen delen met publiek. Elke gevulde stoel voelde als een hart onder de riem voor ons en de theaters. En voor de mensen die de boot hebben gemist, hier spelen we (als het goed is) nog tot het eind van het jaar, en een stukje in 2021:

Shake Shake Shake

20 november - Theater Ins Blau Leiden
21 november - De Oosterpoort Groningen
26 november - Zaantheater Zaandam
3 december - Theater Kikker Utrecht

Lepeltje Lepeltje

22 november - Podium Mozaïek Amsterdam
28 december - Toneelschuur Haarlem

2021
24 januari - Theater De NWE Vorst Tilburg
31 januari - ECI Cultuurfabriek Roermond
21 februari - Theater aan het Spui / HNT Den Haag
22 & 23 februari - Theater De Krakeling Amsterdam
7 maart - Stadsschouwburg Utrecht

Agenda
facebook twitter instagram youtube spotify
De Dansers

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief

Wil je weten wat we wel en niet met je gegevens doen? Lees dan de privacyverklaring

Afmelden
MailerLite