Happy Dating Nyhetsbrev Juni 2020

Det finns många saker som påverkar vår upplevelse av ensamhet. Den ensamhet många singlar känner beskylls ofta på bristen på partner, men det är långt ifrån hela sanningen. I själva verket finns det ett antal saker som påverkar hur ensam du känner dig. Alla singlar delar ju inte känslan av ensamhet, och många känner sig extremt ensamma i sina relationer eller i olika sociala sammanhang.

En aspekt som det sällan pratas om är ensamheten som uppstår när alla ens vänner parar ihop sig och börjar bilda familj. Plötsligt befinner ni er i olika faser av livet och många stirrar sig så blinda på att alla kompisar har en partner och tror att det är vad som gör att de känner sig ensamma och utanför när ett betydligt större problem egentligen är att de i praktiken håller på och förlorar sina vänner.

Ni kanske har varit ett tight singelgäng som tillbringat allt från tisdagkvällar och söndagshäng till semestrar och långhelger ihop. Och så plötsligt vill dina vänner göra allt det där med sin partner och eventuella barn istället. Det är ju en enorm källa till gemenskap och trygghet som plötsligt försvinner för dig, vilket är betydligt mer påfrestande än själva singelskapet.

Därför är det alltid viktigt att reflektera över om det du saknar verkligen är en partner, eller om du skulle ha större glädje av fler singelvänner och nya sociala sammanhang.

En annan aspekt av ensamhet som många inte är helt medvetna om är hur oerhört ensamt det är att alltid anpassa sig. Det innebär nämligen att ingen kan eller får se och lära känna dig på riktigt. Det enda du delar med människor är en mer eller mindre fejkad version av dig och det kan aldrig ge dig den kontakt som du längtar efter.

Det som händer när du anpassar dig är ju att du lägger betydligt mer vikt vid och fokus på vad andra människor tycker och känner. Du ägnar all din vakna tid åt att granska dig själv utifrån och in, och försöka räkna ut hur andra uppfattar dig, och vara mer av det oavsett om det är autentiskt eller ej.

Precis som alla andra människor längtar du efter att bli mött på djupet och uppskattad på riktigt för den person som du faktiskt är. Men om du inte vet vem du är, eftersom du anpassat dig hela livet och aldrig haft utrymme att reflektera över vem du är och vad du gillar, då kommer det skapa distans mellan dig och andra människor.

Vad som är ännu värre är att det skapar distans mellan dig och dig. När du inte ens själv vet vem du är och därmed inte kan möta dig själv på djupet och uppskatta dig själv på riktigt för den person som du faktiskt är, då blir livet fruktansvärt ensamt.

När hela din uppmärksamhet ständigt befinner sig utanför dig själv uppstår en närmast existentiell ensamhet. Liksom en känsla av "finns jag överhuvudtaget?" Om du inte har kvar din egen medvetenhet och uppmärksamhet i ditt eget huvud och i din egen kropp, då uppstår en extrem inre tomhet. För det ska inte vara tomt där.

Det är lite som att din själ blivit tillfälligt hemlös.

Din själ ska bo inuti dig och uppleva ditt liv från insidan, inte vara ute och flyga i världen för att försöka räkna ut vad andra vill och hålla koll på hur de ser på dig.

Det som händer när din uppmärksamhet flyttar in i dig själv igen är att du får en konkret kontakt med dig själv och din egen upplevelse, vilket minskar din känsla av ensamhet avsevärt. Det finns alltid någon som är i kontakt med dig – du! Det är en väldigt god start, och inte minst en förutsättning för att även andra ska kunna connecta med dig.

Det som händer när du är på plats i dig själv igen är att du på ett autentiskt vis kan möta andra människor, vilket minskar känslan av ensamhet ytterligare eftersom ni då kan dela verklig kontakt – något som är helt omöjligt när du anpassar dig och upplever alla möten med människor inifrån deras huvuden istället för att vara kvar i din egen upplevelse.

Det du rent konkret behöver göra för att "flytta hem" till dig själv, är att skifta riktningen på din uppmärksamhet. Istället för att leva som om du hade ett kamerateam runt dig som ständigt höll koll på allt du gör, sparka kamerateamet och föreställ dig istället att du installerar en kamera inuti ditt eget huvud som tittar ut på världen. Upplev världen genom dina egna ögon och "titta ut" ur ditt eget huvud för att – kanske för första gången – granska din omvärld från ditt eget, helt unika perspektiv.

Varma hälsningar
//Linnea

P.S. Vill du ha fler praktiska tips på hur du kommer i kontakt med ditt eget perspektiv och delar dig själv på ett autentiskt vis? Jag har skapat en onlinekurs som lär dig att göra det. Klicka här för att läsa mer om den.

FAVORIT FRÅN BLOGGEN

LÄS HELA INLÄGGET HÄR!

LÄR DIG SKAPA EMOTIONELL KONTAKT

Får du ofta höra att du är jättetrevlig men den rätta känslan saknas, går på massor av första dejter som aldrig riktigt hettar till eller klickar bara med emotionellt otillgängliga personer?

Onlinekursen Lär dig skapa emotionell kontakt ger dig förståelse för vad emotionell kontakt är och förklarar exakt hur du skapar den. De flesta har ingen aning om vad som krävs för att verklig kontakt ska uppstå och fastnar därför i att dejter som blir trevliga men tråkiga och inte leder någonstans. Antingen blir de själva inte intresserade eller så är det inte besvarat när de blir det.

I själva verket är det inte svårt att skapa den kontakt du vill ha, det är bara ingen som talat om för dig hur du ska göra. Förrän nu.

LÄS MER OCH KÖP KURSEN

INDIVIDUELL COACHING

Att dejta ska inte gå ut på att räkna ut vem du ska vara för att bli omtyckt. Att slå knut på dig själv för att göra andra nöjda och slippa bli bortvald är inte kärlek. Du har också rätt att vara nöjd, ställa krav och ta plats i dina relationer. En rimlig fördelning är 50/50 mellan dig och den andra personen.

Tar du mindre plats än så kommer du attrahera dominanta personer som tar för mycket plats, vilket kan vara alltifrån lite otrevligt till väldigt destruktivt.

Vill du lära dig att skapa sunda relationer och dejta på ett sätt som känns bra för dig hjälper jag dg gärna!

Coachingpaketet innehåller fem sessioner, eftersom de flesta inte behöver mer än så för att lösa sina problem, även om de kämpat i många år och "provat allt" innan (flera år i terapi, läst alla dejtingböcker, testat alla appar osv).

Många tror att de är "för svåra" eller "ett hopplöst fall" men den oron ingår i problematiken och betyder bara att du är precis som alla andra och har jättegoda möjligheter att lösa dina dejtingproblem.

LÄS MER OCH BOKA

E-KURSER FRÅN HAPPY DATING:

LÄS MER OM KURSERNA

LJUDBOK: "DEJTING BÖRJAR MED DIG!"

Klicka här för att provlyssna på första kapitlet innan du köper boken!

KÖP BOKEN HÄR!

FÖLJ HAPPY DATING PÅ SOCIALA MEDIER

Instagram Youtube Facebook

HAPPY DATING 2020

Copyright © All rights reserved
www.happydating.se

SHARE FORWARD
MailerLite