Nyhetsbrev 41. Maj 2020
Nyhetsplanket i Fyrbodal

Som medlem i Centerpartiet, CK, CS eller CUF får du detta nyhetsbrev från Centerpartiet i Fyrbodal

Hej 

Äppelträden blommar och grönskan är nästan bländande. Anders W Jonsson, och riksdagsgruppen, ger oss nytt hopp med centerpolitiska framgångar mitt i pandemins påtvingade restriktioner. 

Möjligheten till eftertanke och reflektion leder som jag ser det till att fler och fler inser hur viktigt det är med medmänsklighet. Vi ser idag hur yngre och friska hjälper personer i riskgrupp med att handla mat och göra ärenden, hur man ställer upp för restauranger och butiker i kris och hur det sprids en anda av att ingenting är omöjligt - bara vi hjälps åt. 

Det digitala mötet, det minskade resandet och alla tekniska möjligheter att jobba på distans får en välbehövlig skjuts framåt. Efter corona kommer vi alldeles säkert ändra mycket i vårt sätt att jobba i partiet och jag är övertygad om att det kommer att bli till det bättre. När det fysiska mötet behövs för djupa samtal, den breda diskussionen – ja då ska vi såklart unna oss det. Men för rutinmöten, information etc – här kommer vi säkerligen använda tekniken mer, utveckla den och spara tid, resande och inte minst miljön.

Var rädda om er, håll distans och ha en riktigt fin vår och sommar!

Anne Sörqvist
Distriktsordförande

Information om distriktsstämman

Distriktsstämman är flyttad till den 10 oktober på naturbruksgymnasiet i Dingle. Mer information kommer, men skriv in datumet i din kalender redan nu. 

Digitala event

Centerpartiet i Västra Götaland bjuder in till ett antal digitala event under våren. Läs mer och anmäl dig till valfritt event nedan. 

25 maj kl. 12.15-13
Folkhälsa: Vad är nyckeln till ett bra liv?

De flesta barn och unga i Sverige idag rör sig för lite och äter för dåligt. Vi riskerar att i framtiden ha en större andel vuxna med fetma, diabetes typ 2 och andra livsstilsrelaterade sjukdomar. Emma Blomdahl från Generation Pep inleder samtalet med våra regionpolitiker.

Läs mer och anmäl dig här
27 maj. kl. 19-20
Varför är det viktigt med svensk matproduktion?

De flesta barn och unga i Sverige idag rör sig för lite och äter för dåligt. Vi riskerar att i framtiden ha en större andel vuxna med fetma, diabetes typ 2 och andra livsstilsrelaterade sjukdomar. Emma Blomdahl från Generation Pep inleder samtalet med våra regionpolitiker.

Läs mer och anmäl dig här
12 juni kl. 12-13
Får du älska vem du vill?

Är det är självklarhet att vara den du vill och älska den du vill? Fredrick Federley, europaparlamentariker samtalar om hbtq-frågor och hur det ser ut idag, i både Sverige och Europa. Ett samtal om hatbrott, normer och värderingar.

Läs mer och anmäl dig här
Videoutbildningar
Vad vill du lära dig idag?

Vill du fräscha upp dina sociala mediakunskaper? Behöver du tips och trix för att vässa dina fullmäktigetal? Är du ny i politiken och vill få en snabbkurs i grunderna? Här hittar du korta videor om alla möjliga saker du som politiker, kretsaktiv eller vanlig medlem kan ha nytta av.

Se utbildningarna här

Kyrkovalet

Distriktsstyrelsen har tillsatt en kyrkovalsgrupp i Fyrbodal. Gruppen ansvarar för stifts- och kyrkomötesvalet. De drar igång sitt arbete den 16 juni. 

Kyrkovalsgruppen består av följande personer: 

Karlstads stift: 
Rune Stenén, rune.stenen@hotmail.com
Carina Håkansson, slommenhagen@hotmail.se 

Göteborgs stift: 
Anna-Lena Carlsson, anna-lena.carlsson@centerpartiet.se
Henry Bäckström, henry@backstom.name

Skara stift: 
Christer Wennerberg, cwhaga@gmail.com
Mats Andersson, mats.andersson@centerpartiet.se

Centerpartiet i Fyrbodal

Anne Sörqvist 
Distriktsordförande
annesorqvist@gmail.com

Mats Andersson
Verksamhetsutvecklare
mats.andersson@centerpartiet.se

Du får det här mejlet eftersom du är medlem i centerrörelsen och har registrerat din epost i vårat medlemsregister

Avsluta prenumerationen