IT-KONSULENTER: SB1M er ute med en sektorrapport. Webstep fremheves som favoritt og oppgraderes fra nøytral til kjøp der kursmålet økes til NOK 25 (20). Meglerhuset fremhever at Webstep prises til betydelig lavere inntjeningsmultipler og til betydelig høyere utbytteavkastning enn de andre. I Bouvet økes kursmålet til NOK 600 (520), nøytral gjentas. I Itera økes kursmålet til NOK 13 (11,5), nøytral gjentas.

….og SB1M tar også inn Webstep i sin ukesportefølje. Ut går Navamedic.

MYRSETH ANBEFALER: Stig Myrseth tar inn Otello og Observe Medical i sin Dovre-portefølje.

…..og etter våre skriverier her i BørsXtra fredag om det høyst spesielle skrivet fra nominasjonskomiteen i Otello så fikk de straks svar på tiltale: Anooj Unarket som er styremedlem i selskapet og ansatt i største eier Sand Grove meldte i dag om kjøp av 1,3 millioner aksjer på fredag. Stemmekrig!

NEL: Norne dobler kursmålet til NOK 30 (15), gjentar kjøp.

NEL: Ansatte har tiltrådt opsjoner for kjøp av drøye 6 millioner aksjer til kurs mellom NOK 3,14-3,24. Iht meldingen har primærinnsidere som tiltrådte til sammen solgt mer aksjer enn det de tiltrådt. NEL har iht opsjonsavtalen cappet gevinsten per opsjon til NOK 5 per stykk.

HUNTER GROUP: DNB kutter kursmålet til NOK 4,5 (4,8), gjentar kjøp.

HAFNIA TANKERS: Danske Bank kutter kursmålet til NOK 27 (30), gjentar kjøp.

ATLANTIC SAPPHIRE: Kepler nedgraderer aksjen fra kjøp til hold, kursmålet kuttes klart til NOK 110 (146).

DYRE EL-BILER: Iht ny analyse gjort for Financial Times vil produksjonen av elektriske biler være betydelig dyrere for de europeiske biltilvirkerne enn forbrenningsmotoren i minst ti år. Analysen estimerer at totalkostnaden ved elbiler vil falle mer enn 20 prosent til 2020, dette vil fortsatt innebære at de vil være knappe 10 prosent dyrere enn bensin/diesel modeller.

AKSJESLADDER: I helgen la vi ut ny episode av vår podcast med tittelen «Triggertrading, Panamakomite og Plastic fantastic». Svært gode lyttertall, hyggelige tilbakemeldinger og nr 1 på iTunes. Du kan høre den på Soundcloud, iTunes, Spotify, Google podcast m fl.

SPONSOR: CMC Markets er sponsor av XI-chat i september og oktober. Ta gjerne en titt på hva de tilbyr via reklamen i toppen.

DAGENS OBS: Noen har spurt om vi kan sette opp en dagens obs-portefølje. Svar: Nei, det kan vi ikke. Dagens obs er på ingen måte en kjøpsanbefaling, heller en aksje eller hendelse man kan ha et spesielt øye på utover dagen ut fra hva som ellers fremkommer i BørsXtra. Hva du som leser gjør i markedet er din sak :)

Dagens obs er Webstep. Oppgradering til kjøp, økt kursmål og den eneste av IT-konsulentene som SB1M sier kjøp på. Og de har truffet farlig godt på anbefalinger inne sektoren i en god periode. Iht meglerhuset så får man nesten 8 prosent i utbytte og nylig bud på svensk sammenlignbar aktør kan gi økt interesse. Så kanskje medfører skriverier om den nye analysen at folk flytter penger fra andre IT-konsulentselskap til Webstep? Ser også at Harald Espedals investeringsselskap kjøpte en del aksjer i forrige uke og er blitt syvende største eier. 

Du kan bli blant de eksklusive som mottar BørsXtra Premium tidlig på dagen - samt å støtte oss i utarbeidelsen - ved å betale NOK 119 for en måned eller NOK 999 for 12 måneder til Vippsnummer 603355 - husk å skrive inn din emailadresse ved innbetalinger. Hvis du heller vil at vi ber om penger (du kan avslå hvis du ombestemmer deg) via Vipps så svar på denne mail med ditt mobilnummer og om du vil vi skal be om penger for en måned eller ett år. Vil du betale til bankkonto så svar på mailen og vi sender deg detaljene der.

............................

 

 

Ansvarsfraskrivelse: Informasjonen er tatt fra offentlige og ikke-offentlige kilder som Xtrainvestor tror er pålitelige uten at vi har fått verifisert dette. Vi garanterer ikke for nøyaktigheten eller fullstendigheten, vi aksepterer inget ansvar for tap eller kostnader knyttet til bruk av innholdet og det er opp til deg å gjøre en selvstendig vurdering. Xtrainvestor, dets eierselskap eller ansatte/aksjonærer (samlet "Xtrainvestor") kan ha eller forsøke å få kundeforhold til eller holde posisjoner i verdipapirene i ethvert selskap som nevnes i innholdet. Dette gjelder særlig aksjer angitt som Dagens obs der Xtrainvestor normalt vil ha ervervet aksjer basert på kildene referert i BørsXtra. Ingenting av hva vi skriver er et tilbud eller oppfordring til/råd om å kjøpe eller selge noe verdipapir.  

Husk at du til enhver tid kan melde deg av denne utsendelsen ved å klikke på unsubscribe lenken nedenfor. 

Xtrainvestor Ltd

info@xtrainvestor.com