Het laatste nieuws van Mr. - 15 januari 2019

AMERICA FIRST: GOED VOOR DE ADVOCATUUR

Nederlandse advocaten krijgen veel vragen over de effecten van het beleid van president Trump die nu twee jaar aan de macht is. Dit blijkt uit gesprekken met de advocaten Paul Amberg (Baker McKenzie) en Yvo de Vries en Justin Steer (Allen & Overy). Bedrijven willen duidelijkheid over sancties, handelsbelemmeringen en antidumpingregels.

Lees meer

OOK HET OM WORDT NU PER ZAAK BETAALD

Het Openbaar Ministerie wordt vanaf 1 januari op een andere manier bekostigd door het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het OM gaat, net als de Rechtspraak, over op outputfinanciering: een bedrag per afgehandelde zaak.

Lees meer

ORDE: 'ADVOCATEN, GA MASSAAL NAAR KAMERDEBAT'

De Nederlandse Orde van Advocaten heeft haar leden opgeroepen om op woensdag 23 januari naar Den Haag te gaan. Daar vindt het debat plaats over de gesubsidieerde rechtsbijstand.

Lees meer

ZOEKT U VERDIEPING IN UW WERK?

Ingezonden Mededeling
De VU Law Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis te vergroten en te verdiepen waardoor u beter inzicht en overzicht krijgt in wat er speelt binnen uw juridische praktijk.
In dit nieuwe jaar bieden wij u veel leergangen op verschillende rechtsgebieden aan. Schrijf u snel in!

Lees meer

NIEUW ‘STANDAARDARREST’ OVER ONTBINDING OVEREENKOMST

In een huurzaak heeft de Hoge Raad een nieuw ‘standaardarrest’ gewezen over de ontbinding van overeenkomsten. De Hoge Raad bezigt in deze prejudiciële beslissing voor het eerst de formulering ‘een tekortkoming van voldoende gewicht’ als maatstaf de vraag of een ontbinding van de overeenkomst gerechtvaardigd is. Ook overweegt de Hoge Raad dat specifieke regels voor ontbinding van een overeenkomst van sociale huur niet noodzakelijk zijn.

Lees meer

SIMON TAN OVER ZIJN BENOEMING TOT HONORAIR CONSUL

Mr. van de week is Simon Tan, advocaat/partner bij Ploum. Hij is sinds een half jaar honorair consul voor Oostenrijk. Het consulaat wordt 23 januari bij Ploum geopend.

Lees meer

WELKE MIJLPAAL-ARRESTEN MOET HR PUBLICEREN?

De Hoge Raad is van plan een groot aantal belangrijke ‘oude’ arresten te publiceren, en iedereen kan daarvoor voorstellen aandragen. Een eerste lijst is al online gezet.

Lees meer

IRENE TAX (WINDT LE GRAND LEEUWENBURGH ADVOCATEN) OVER NO-NONSENSE

Overstap van de week is Irene Tax. Ze stapte als partner over van Quint Legal naar Windt Le Grand Leeuwenburgh Advocaten. Tax is gespecialiseerd in de ondernemingsrechtelijke procespraktijk.

Lees meer

LAATSTE DAG OM TE STEMMEN VOOR 'GOUDEN SLEUTEL' 2018

Vandaag, dinsdag 15 januari, is de laatste dag dat gestemd kan worden voor de Gouden Sleutel. Elk jaar reikt Mr. deze publieksprijs uit ter bekroning van de beste wervingscampagne voor (aankomende) juristen. Vorig jaar ging de prijs, voor de derde keer op rij, naar NautaDutilh.

Lees meer

NVVR: ‘PENSIOENLEEFTIJD RECHTERS BLIJFT OP 70 JAAR’

Alle rechters en officieren van justitie blijven op hun 70e met pensioen gaan. Het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Rechtspraak (NVvR) wilde de leeftijdsgrens voor plaatsvervangers (zowel bij de zittende als bij de staande magistratuur) optrekken naar 75 jaar, maar heeft dat voorstel ingetrokken.

Lees meer

FINALISTEN INDEPENDENT LEGAL AWARD BEKEND

De jury heeft de finalisten bekendgemaakt voor de Dutch Independent Legal Award (DILA). Een van hen mag zich na 28 januari, de dag dat de winnaar bekend wordt, de beste onafhankelijke jurist van Nederland noemen. De prijs wordt dan voor de vijfde keer uitgereikt.

Lees meer

RECENTE VACATURES

COMMISSIE VAN ADVIES INZAKE VOLKENRECHTELIJKE VRAAGSTUKKEN

De Commissie van advies inzake volkenrechtelijke vraagstukken (CAVV) is een onafhankelijk adviesorgaan in de zin van de Kaderwet adviescolleges (Stb. 1996, 378; 1998, 219). Zij adviseert de regering en de Eerste en de Tweede Kamer over vraagstukken van internationaal recht, waarbij de uitleg en de gewenste ontwikkeling van dit recht centraal staan. Het bericht COMMISSIE VAN ADVIES INZAKE VOLKENRECHTELIJKE VRAAGSTUKKEN verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Senior Privacy Officer

Imagine…Imagine… you could act as a central point of contact and expert for the business and for all compliance stakeholders. Together with the Global Data Protection Officer you build upon and shape the next level of professional excellence. A function nearby and facilitating the digital strategy as well as the privacy theme of it, in […] Het bericht Senior Privacy Officer verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch adviseur privaatrecht

Wat is mooier dan een bijdrage leveren aan wegen, vaarwegen en watersystemen waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken? Het bericht Juridisch adviseur privaatrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Mediation: niet voor Handige Harries

De coachtip van de maand: Move out of your comfortzone!

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.