Csatlakozzatok ti is a Proof of Keys ünnephez úgy, hogy kiveszitek a tőzsdéken tárolt Bitcoinjaitokat.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

“A Bitcoin számomra nem a pénzügyi befektetések eszköze. A Bitcoin a mi monetáris függetlenségi nyilatkozatunk” ~Nick Spanos

A piac alakulása

BTC: 1 023 602 Ft |  2.23% az előző héthez képest

ETH:      27 329 Ft |  4.67%  az előző héthez képest

BCH:     25 145 Ft | -10.89% az előző héthez képest

LTC:         8393 Ft | 18.66% az előző héthez képest

A kriptopiacot súlyos csapások érték az utóbbi időben, ez azonban nem tántorítja el a cégeket attól, hogy a kriptovaluták tömeges elfogadásával törjenek előre és tovább fejlesszék a háttér-technológiát.  Az ármozgások tekintetében a múlt hét nem volt túl izgalmas. A Bitcoin árfolyama 900 000 - 1 050 000 forint között alakult. A hét legalacsonyabb piaci kapitalizációja 88,6 milliárd euró volt, ami aztán a hét vége felére fokozatosan visszatért 100 milliárd euróra. A Bitcoin Cash folytatta az esést, jelenleg 11%-kal ér kevesebbet az előző héthez képest. Az Ether árfolyama a kriptovaluták történetében először megelőzte az Bitcoin Cash árfolyamát. A Litecoin 18.66%-os nyereséget könyvelhetett el, miután bevezetésre került az egyik legnagyobb fizetéskezelőn, a CoinGate-en.

A medve piac közepette a kripto-ipar egyre bővül, az infrastruktúrája folyamatosan épül. A LinkedIn adatai szerint a blokklánc-fejlesztő pozíció mutatta 2018-ban legnagyobb mértékű növekedést. Az árfolyamok alakulásának ellenére, a Google Trends szerint a leggyakrabban a „Mi a Bitcoin?” kérdésre kerestek rá az emberek. Vagyis még mindig sokan szeretnék megtudni, hogy mi is a Bitcoin, és képezni szeretnék magukat a témában, ami mindenképpen jó jelnek tekinthető.

 

Heti kvíz

Mikor bányászták ki az első Bitcoin blokkot?

  1. 2009. január 3.
  2. 2008. december 12.
  3. 2009. január 9.

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

Megtörtént az első Atomic Swap a Lightning Networkon

A CoBloX nevű TenX kutató és fejlesztő labor végrehajtotta a Lightning Network használatával az első ERC20 és Bitcoin közötti Atomic Swap váltást. A 2018. december 7-én megtartott TenX csúcstalálkozón a CoBloX csapata élőben mutatta be, ahogy a TenX 10 PAY tokenjét az Ethereum hálózaton 71240 Satoshira váltották át a Lightning Network segítségével. A swap egyirányú volt, ERC20-ról váltott át Lightning-ra, és nem fordítva. A csapat most is azon dolgozik, hogy a swap váltásokat kétirányúvá tegye. A coinok váltásához a COMIT protokollt használták, ami egy nyílt forráskódú szoftver. A TenX célja, hogy az összes blokkláncot decentralizált módon kapcsolja össze, és a COMIT legyen a blokkláncok összekötője, ahol a blokkláncok közötti eszköz-átváltások végbemennek.

Telegram

Hamarosan már egy német tőzsdén is lehet kriptovalutával kereskedni

A tervek szerint Németország második legnagyobb tőzsdéje, a Boerse Stuttgart Group is elindítja saját kriptovaluta-kereskedelmi platformját 2019 első felében. A Boerse Stuttgart technológiai és banki partnere egy helyi fintech vállalat, a solarisBank lesz. A solarisBank és a Boerse Stuttgart Group együtt fejleszti a kripto-kereskedelmi platform kereskedelmi rendszerét. Kezdetben a platformon Bitcoint és Ethert lehet majd adni és venni. A tőzsde egy ICO platform kifejlesztésén is dolgozik, hogy a kripto-vállalatok standardizált és átlátható folyamatok segítségével bocsáthassanak ki tokeneket. Amint a Boerse Stuttgart ICO platformja elindul, az itt kibocsátott tokenekkel a másodlagos piacokon is lehet majd kereskedni.

Reddit

Ünnepeljétek Ti is a Proof of Keys-t!

Elindult egy új, a Bitcoinhoz kötődő hagyomány, a "Proof of Keys” ünnep. Az  genezis blokk megünneplésére a Bitcoin közösség minden év január 3-án megtartja a Proof of Keys ünnepet, és ennek keretében a tagok kiveszik az összes Bitcoinjukat, amelyet az ő nevükben harmadik felek kezelnek. Az árfolyamok jelenlegi alakulása ellenére is sokan csatlakoznak a kriptoközösséghez. Ezt a hagyományt Trace Mayer, egy Bitcoin „hodler”, vagyis a Bitcoin mellett a nehéz időkben is kiálló tulajdonos kezdeményezte, hogy segítse az újonnan csatlakozókat. A „Not your keys; not your Bitcoin” (“Nem a te kulcsod, nem a te Bitcoinod”) szlogen arra utal, hogy ha a kulcs nem nálad van, akkor a Bitcoin sem a tiéd. Csatlakozzatok ti is az évente megrendezésre kerülő Proof of Keys ünnephez úgy, hogy kiveszitek a tőzsdéken tárolt Bitcoinjaitokat, és áthelyezitek egy olyan szoftverbe, ahol a kulcs a ti birtokotokba kerül, ezáltal ti váltok a saját bankáraitokká.

Telegram

Megjelent az Opera böngésző beépített Ethereum tárcája

Jó hírünk van az Android okostelefonokat használók számára: a webböngésző-fejlesztéssel foglalkozó Opera cég elindította a Web 3-ra és a blokkláncokra is felkészített böngészőjét. A Web 3 a jövő decentralizált internetét jelenti, ahol a böngészők hidalják át a kriptovaluta tárcák és a decentralizált alkalmazásoknak otthont adó böngészők között rést. Az új böngészőben beépített Ethereum-tárca található, amelynek használatához nincs szükség semmilyen kiterjesztésre vagy kiegészítő alkalmazásra, mégis lehetővé teszi a felhasználók számára az Ether-tranzakciók végrehajtását és a decentralizált alkalmazások elérését. Az új Android böngésző a Google Play áruházból tölthető le. Az Opera tervei között az is szerepel, hogy 2019 folyamán hasonló frissítést kínál majd a Windows, Mac és Linux alapú asztali böngészőkhöz is.

Bitcoin Mining

A HTC blokklánc-telefonon alapbeállítás a Brave böngésző

A taiwani, okostelefonokat gyártó HTC cég megalkotta a HTC Exodus 1 blokklánc-okostelefont. Az Exodus 1 Android operációs rendszerrel működik, és benne van a Zion kriptovaluta-tárca is, amely a Bitcoint és az Ethert támogatja. A blokklánc-telefon előrendelhető, és Bitcoinnal, Etherrel vagy Litecoinnal lehet érte fizetni. A HTC partnere a Brave böngésző, amely az Exodus 1 telefon alapértelmezésként beállított böngészője lesz. A Brave böngésző blokkolja a reklámokat és a weboldal-követést, de a felhasználók a Basic Attention Token (BAT) segítségével jutalmazhatják az általuk meglátogatott weboldalakat.

A TenX airdropot jelentett be

A TenX egy szingapúri startup, amely a kripto-eszközök elköltéséhez bankkártyákat kínál a felhasználóinak. A cég 2017-ben 80 millió dollárt gyűjtött össze egy ICO során. A befektetők a TenX saját PAY tokenjét kapták a Bitcoinjaikért és Ethereikért cserébe. A múlt héten a TenX bejelentette, hogy egy airdrop során új, ERC-1462 tulajdonságokkal rendelkező TenX tokeneket fognak szétosztani. Az ERC-1462 egy új értékpapír token standard, amely a tokenek értékpapír előírásoknak való megfelelését biztosítja. A TenX 2018. december 30-án pillanatfelvételt fog készíteni az összes PAY token-tulajdonosról, hogy a blokklánc akkori állapotát megörökítsék. Ahhoz, hogy a TenX tokeneket megkaphassák, a PAY token-tulajdonosoknak igazolniuk kell a személyazonosságukat.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Bitcoin Network

Az Atomic swap egy okoszerződés, amely lehetővé teszi két eltérő, különböző blokklánchoz tartozó kriptovaluta közvetlen átváltását harmadik személy, illetve közvetítő fél igénybevétele nélkül. Az első Atomic swap a Decred és a Litecoin között valósult meg 2017-ben.

A kvíz megfejtése

Mikor bányászták ki az első Bitcoin blokkot?

A helyes válasz: "A".

Az első Bitcoin blokkot - amelyet Satoshi Nakamoto bányászott ki - “genezis blokknak” nevezzük. Ebből az genezis blokkból keletkezett a legelső 50 BTC, a 1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa címre küldött blokk jutalom formájában. Sajnálatos módon, ezt az 50 BTC-t nem lehet elkölteni, erről Satoshi nakamoto szándékosan döntött. Az említett címre azóta 16,9 Bitcoin érkezett ismeretlenektől, Satoshinak szánt elismerésképpen.  

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

 

Ui. Ha tetszik a hírlevél, ossza meg egy barátjával

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 655 5333

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem