view_in_browser
facebook website
Van de Fractie - nov/dec 2020
In deze nieuwsbrief
  • Meepraten? Dat kan!
  • Begrotingsraad
  • AVRI nazorgfonds
  • Corona: samen optrekken
  • Eerste blik op Buitenstad
  • Orange the World
  • Aanmelden voor Nieuwsbrief
Woon eens een vergadering bij!
Meepraten? Dat kan!

Benieuwd wat wij zoal bespreken als lid van PvdA of GroenLinks in de gemeente Zaltbommel? Woon eens een steunfractieoverleg bij. Tijdens dit overleg wordt de fractie gevoed door ideeën, ervaringen en meningen vanuit de achterban. Het eerstvolgende (digitale) overleg is op maandagavond 30 november (vanaf 19.30 uur). We bespreken wat de steunfractie bezighoudt én behandelen de komende carrouselvergadering. Hierin komt o.a. aan de orde: een toekomstbestendige Poorterij, het minimabeleid en de tijdelijke regeling incontinentiemateriaal. Wil je hierover meepraten of vragen stellen? Meld je aan voor deze digitale steunfractievergadering via de mail
Wist je trouwens dat alle carrouselvergaderingen én raadsvergaderingen 'live' te volgen zijn via de website van de gemeente? Of dat je als meespreker iets kunt zeggen over de onderwerpen die in de carrouselvergadering worden besproken? Kijk hiervoor op de website van de gemeente.

Begrotingsraad

Best een uitdaging: in 5 minuten vertellen voor welke zaken partijen aandacht en financiële middelen willen. Tijdens de begrotingsraad van 5 november kon dat. Lees hier welke zaken PvdA-GroenLinks Zaltbommel naar voren bracht.

Moet de gemeente 1 miljoen euro ophoesten voor stortplaats?
Stortplaats AVRI

Onrust over extra op te hoesten financiële middelen voor het Nazorgfonds stortplaats AVRI. De oppositie vroeg om een onderzoek, samen met de andere AVRI-gemeenten. Lees hier voor meer info.

Hoe stimuleert de gemeente naleving coronaregels onder inwoners?
Corona: samen optrekken!

Wij stelden schriftelijke vragen over de manier waarop de gemeente naleving van de coronaregels stimuleert en handhaaft. Lees hier onze vragen én de antwoorden van het college!

Buitenstad Zaltbommel

Benieuwd naar de ideeën over het project Buitenstad?
Een eerste blik is hier via een filmpje te vinden. Er wordt nog hard gewerkt aan een definitieve versie. Zowel het Geldersch Landschap als de Klankbordgroep Buitenstad kijken kritisch mee.

Programma bekend!
ORANGE the World

Van 25 november t/m 10 december 2020 wordt wereldwijd aandacht gegeven aan de campagne 'Orange the World'. Klik hier voor het programma in de Bommelerwaard!

Nieuwsbrief (blijven) ontvangen?

Wil je onze volgende nieuwsbrieven direct ontvangen? Mail ons!

CONTACT MET DE FRACTIE? 

Stuur een mail met contactgegevens; wij mailen of bellen terug!

Lid worden van Partij van de Arbeid?

Lid worden van Groen Links?PvdA-GL ZB
MailerLite