Het laatste nieuws van Mr. - 14 augustus 2018

ADVOCATEN: VEEL WERK AAN ENERGIETRANSITIE

Advocatenkantoren krijgen steeds meer vragen over de energietransitie als gevolg van het Klimaatakkoord van Parijs. Het gaat om uiteenlopende onderwerpen zoals wind- en zonneparken, de winning van aardwarmte en de positie van de industrie.

Lees meer

0

NEDERLAND 21E LID EUROPEES OPENBAAR MINISTERIE

Nederland heeft zich op 1 augustus als 21e land van de EU aangesloten bij het Europees Openbaar Ministerie (EOM), dat een sleutelrol zal spelen in de bestrijding van misdrijven tegen de EU-begroting. Het EOM wordt eind 2020 in alle deelnemende lidstaten operationeel.

Lees meer

0

ARNOUD ENGELFRIET OVER JURIDISCHE TRUCS

Mr. van de week is Arnoud Engelfriet. Hij is ict-jurist en algemeen directeur van juridisch adviesbureau ICTRecht. Naast zijn al twaalf jaar bestaande blog Ius Mentis legt hij sinds kort in een blog ‘trucs’ uit aan mensen die juridisch minder zijn onderlegd. Die gaan vooral over contracten en algemene voorwaarden.

Lees meer

HOE HOUDT U UW KENNIS VAN REGTECH EN COMPLIANCE ACTUEEL?

Ingezonden Mededeling
Advocaten spelen voor organisaties een onmisbare rol in compliant zijn en blijven. Tijdens het Regtech & gedrag Event op 22 november 2018 praten wij u bij over de meest actuele ontwikkelingen in de markt van regtech en compliance. Leer van o.a. Autoriteit Financiële Markten (AFM), Aegon en NS. Daarnaast ontmoet u tijdens het event de complete markt van uw klanten.

Bekijk het programma

GEEN EXTRA GELD TEGEN WACHTTIJDEN RECLASSERING

Minister Dekker (Rechtsbescherming) stelt vooralsnog geen extra structurele middelen ter beschikking om de wachttijden bij de reclassering te verminderen. Wel zal hij jaarlijks aan de Tweede Kamer rapporteren over de effecten van maatregelen die worden genomen om deze wachtrijen te voorkomen.

Lees meer

0

‘TWENTSE EENPITTERS NIET BEST IN ARBEIDSRECHT’

Dat eenpitters zo’n beetje alle zaken aannemen, dat snapt scheidend kantonrechter Henk Valk (Enschede) wel. Maar wat ze vervolgens naar voren brengen in arbeidszaken: ‘Vaak tenenkrommend.’ In een interview vertelt de ex-rechter waarom bedrijven in arbeidsrechtzaken liever naar een groot kantoor in de Randstad gaan dan naar een advocaat in Twente.

Lees meer

PRAKTISCHE TIPS VOOR EEN ‘CASSATIEPROOF’ PROCESSTUK

Ingezonden Mededeling
Schrijf vliegensvlug een glashelder stuk. Deze cursus behandelt de kansen en valkuilen van een civiel processtuk. Recente ontwikkelingen van de cassatierechtspraak en de doorwerking daarvan op de feitenrechtspraak. De aanpak is praktisch, actief en persoonlijk. U krijgt antwoord op concrete vragen over de inhoud, structuur en stijl van een civiel processtuk. 

Dinsdag 13 november 2018, Leiden (6 PO NOvA)

Lees meer

STEEDS MEER ACADEMISCHE AANDACHT VOOR RECHTSPRAAK

Met de benoeming van Marc de Werd tot hoogleraar Rechtspleging aan de Universiteit van Amsterdam is het aantal vergelijkbare leerstoelen in Nederland opgelopen tot negen. Er is steeds meer aandacht voor de academische aspecten van rechtspleging en rechtspraak.

Lees meer

0

‘ZWAKKE’ RIO MAG OPLEIDING NIET AFRONDEN

Een rechter in opleiding bij de rechtbank Rotterdam scoorde bij een tussentijdse evaluatie een onvoldoende. Het rechtbankbestuur had er weinig vertrouwen in dat het beter zou gaan en haalde de rio uit de opleiding. Zij ging in beroep bij de Centrale Raad van Beroep, maar kreeg daar geen gelijk.

Lees meer

DE GRONINGER LEERGANG ARBEIDSRECHT GAAT WEER VAN START!

Ingezonden Mededeling
Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van het ontslagrecht? Wat zijn de gevolgen van ‘outsourcing’ van werkgeverschap? Volg vanaf 8 oktober 2018 de Groninger Leergang Arbeidsrecht en verdiep in 10 dagen uw kennis van het arbeidsrecht. Kleinschalig en interactief, beperkt aantal plaatsen. Early birdprijs t/m 15 augustus.

Lees meer

FELINE VAN LEEUWEN (HOUTHOFF) OVER KOEKJES EN COLA

Overstap van de week is Feline van Leeuwen. Van Leeuwen (31) is als advocaat toegetreden in de Energiepraktijkgroep van Houthoff. Van Leeuwen is energierechtspecialist in de transactiepraktijk. Hiervoor werkte zij bij Stibbe.

Lees meer

0

RECENTE VACATURES

Toezichthouder Wet natuurbescherming- agrarische bedrijven

Ben jij op de hoogte van de Wet Natuurbescherming? Heb je kennis van agrarische bedrijven? Ben jij een klantgerichte toezichthouder? Breng jij enthousiasme mee om ons team te vernieuwen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het bericht Toezichthouder Wet natuurbescherming- agrarische bedrijven verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch Adviseur Aanbestedingsrecht / Algemeen Privaatrecht

Binnen de centrale afdeling Bestuur- en concernondersteuning is de unit Juridische Zaken belast met de juridische advisering en ondersteuning van bestuur, management en organisatie; Het bericht Juridisch Adviseur Aanbestedingsrecht / Algemeen Privaatrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Jurist Service Center

Krijg jij voldoening en energie uit je werk door de klant op juiste en begrijpelijke wijze verder te helpen? Wil jij het verschil maken? Voor ons Service Center in Leusden zijn wij op zoek naar een gedreven en communicatieve 1e-lijns jurist. Het bericht Jurist Service Center verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

ATTENTIE, HET GAAT LOS BIJ DE BUURTPREVENTIE – lang leve de groepsapp

SNELRECHT

NVM-makelaar aansprakelijk voor niet nakomen meetinstructie

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.