Het laatste nieuws van Mr. - 25 februari 2020

‘ECONOMIE IS GEBAAT BIJ GOEDE JURIDISCHE SECTOR’

De negatieve beeldvorming over Zuidas-advocaten is onterecht, vindt Arnold Croiset van Uchelen (Allen & Overy). De procesadvocaat noemt de Zuidas in een interview in het komende nummer van Mr. een belangrijk onderdeel van de juridische sector in Nederland. “De commerciële advocatuur maakt het mogelijk dat we hier allerlei hoofdkantoren en financieringsmaatschappijen hebben.”

Lees meer

EINDELIJK EEN NIEUWE HOOFDOFFICIER VOOR ROTTERDAM

Na een zoektocht van zo’n anderhalf jaar heeft het Openbaar Ministerie voor het parket Rotterdam met oud-gediende Hugo Hillenaar een nieuwe baas gevonden. Hillenaar wordt de opvolger van de naar aanleiding van het rapport van de Commissie-Fokkens ontslagen Marc van Nimwegen. Ook het Haagse parket krijgt met Michiel Zwinkels een nieuwe hoofdofficier.

Lees meer

CAREL VAN LYNDEN OVER HULP AAN GEDROGEERDE FRANSEN EN ANDERE CONSULAIRE TAKEN

Mr. van de week is Carel baron van Lynden, of counsel bij Ten Holter Noordam. Hij ontving uit handen van de Franse ambassadeur Luis Vassy de onderscheiding behorende bij de benoeming tot ‘Chevalier de la Légion d’Honneur’. Van Lynden kreeg de ridderorde omdat hij ruim 25 jaar honorair consul van Frankrijk in Rotterdam was. Als advocaat houdt hij zich bezig met de maritieme praktijk.

Lees meer

GRATIS SEMINAR: HOE U KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE INZET VOOR DOCUMENTAUTOMATISERING

Ingezonden Mededeling
Instatree nodigt u uit voor een gratis webinar bomvol praktische informatie over documentautomatisering.

Tijdens dit seminar leert u:

  • Wat de voordelen en valkuilen zijn
  • Hoe u uw mensen en processen klaarstoomt
  • Hoe u kunstmatige intelligentie inzet

Bekijk online of kom langs. Schrijf u gratis in.

JONGE PRIVACYADVOCATEN VERENIGEN ZICH

Voor privacyadvocaten met maximaal zeven jaar werkervaring is er binnenkort een eigen vereniging. Twee jonge privacyadvocaten, Ilse Baijens (Bronsgeest Deur Advocaten) en Kimberly Friesen (CMS), zijn bezig met de oprichting van de vereniging Jonge Privacy Advocaten Nederland (JPAN), met als doel jonge privacyadvocaten onderling kennis en ervaringen te laten uitdelen en te helpen bij het uitbreiden van hun netwerk.

Lees meer

‘ZEER ONGELUKKIG’ DAT RECHTSPRAAK OPDRAAIT VOOR 1,4 MILJOEN SCHADEVERGOEDING

Minister Dekker (Rechtsbescherming) vindt het “zeer ongelukkig” dat de Raad voor de rechtspraak de 1,4 miljoen schadevergoeding die oud-rechter Hans Westenberg aan advocaat Hugo Smit moet betalen niet op hem kan verhalen.

Lees meer

INSCHRIJVEN DERDE EDITIE VPR-A SPECIALISATIEOPLEIDING PRIVACY- EN GEGEVENSBESCHERMINGSRECHT MOGELIJK!

Ingezonden Mededeling
Wegens succes en vele animo start 10 september ’20 de derde editie van de VPR-A specialisatieopleiding Privacy- en gegevensbeschermingsrecht. Hoogstaande praktische specialisatieopleiding op academisch niveau door docenten met meer dan 10 jaar werkervaring als advocaat in het vakgebied. Een opleiding voor advocaten, bedrijfsjuristen, overheidsjuristen, leden van de rechtelijke macht en andere juristen die zich (dagelijks) bezighouden met privacy- en gegevensbeschermingsrecht. Hoofddocenten: Gerrit-Jan Zwenne & Hester De Vries. NOvA: 45.

Bekijk de opleiding

NOVA: ‘MEDIATIONWET NIET NODIG’

Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigde onlangs een wetsvoorstel op het gebied van mediation aan. De Nederlandse Orde van Advocaten is hier kritisch over, zij vindt reguleren van het beroep van mediator niet nodig.

Lees meer

HOUTHOFF LEVERT BIJDRAGE AAN KLIMAATGIDS

Houthoff heeft een bijdrage geleverd aan de Lex Mundi Global Climate Change Guide. Deze gids geeft informatie over beleid, maatregelen en wetgeving op het gebied van klimaatverandering in meer dan dertig jurisdicties.

Lees meer

MAAK IMPACT ALS PROGRAMMAMANAGER / TRAINER BIJ DIALOGUE

Ingezonden Mededeling
Dialogue is op zoek naar juristen die als programmamanager en trainer willen bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzame juridische sector. Wat is jouw visie op de vaardigheden die de advocaat van de toekomst nodig heeft?

Lees meer

OUDEREN MET DEMENTIE OP STOEL VAN DE RECHTER

Ouderen met dementie die een zitting naspelen en daarbij zelf de rol van rechter, officier van justitie, griffier en verdachte op zich nemen. Dat kon bij de rechtbank Overijssel, locatie Zwolle, waar drie rechters en enkele bodes met vijftien ouderen met dementie een rechtszaak nadeden.

Lees meer

BERT WINNEMULLER (DVDW) TERUG IN DE ADVOCATUUR

Overstap van de week is Bert Winnemuller. Winnemuller is als advocaat het kantoor DVDW per 1 februari komen versterken. Hij is afkomstig van het Bureau Financieel Toezicht. Daarvoor heeft hij bij Boels Zanders, in het bedrijfsleven en bij Rabobank gewerkt.

Lees meer

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.