Q1 - 2019

Spers första kvartal har haft fokus på självreglering och hållbar utveckling

Välkommen till Spers externa nyhetsbrev. Vi vill med brevet berätta om det arbete vi gör för att skapa en sund, modern och hållbar spelbransch. Här kommer en sammanfattning av några aktuella aktiviteter. Trevlig läsning!

Vinnarna av Swedish Gambling Award

I mars delade vi ut Swedish Gambling Award för första gången. Syftet med utmärkelsen är att sätta strålkastare på förebilder och goda initiativ som bidragit till ett ökat ansvarstagande och en mer hållbar utveckling av spelmarknaden. Vi är stolta och glada över att närmare 50 bidrag deltog i kategorierna Ledarskap, Hållbarhet och Kundnöjdhet. Här kan du läsa om Zenita Strandänger och Monica Medvall som vann kategorin Ledarskap.

Så säger Sper om måttfull reklam

Ingen har väl missat den senaste tidens kritiska diskussion om spelreklam och civilministerns ultimatum på branschen att få till en märkbar förändring.

Sper har samarbetat med Branschföreningen för Onlinespel i frågan och kommit fram till gemensamma riktlinjer för marknadsföring som började gälla den 1 april.

Trots att Ardalan Shekarabi snabbt meddelade att riktlinjerna inte kommer att vara tillräckligt för att skapa en förändring, står vi fast vid att de är ett steg i rätt riktning. Riktlinjerna hjälper till att tolka lagen och kan skapa en förändring genom att bli branschpraxis

Den 10 maj hålls en utbildning i marknadsföring och självreglering för hela spelbranschen. 

Läs mer

Spelakademin är åter igång

I över 20 år hade Svenska Spel arrangerade  Spelakademin, en årlig träffpunkt för spelbranschen att utbyta erfarenheter, få kunskap och inspiration. 

I och med omregleringen har Spelakademin överlämnats till Sper. Nu kommer vi att arrangera Spelakademin i en ny tappning och har  valt att engagera våra medlemmar. Först ut är Paf som står värd för Spelakademin den 11 september på Åland.

Programmet är under framtagning med fokus kommer vara spelbranschens hållbarhet, ledarskap och kundnöjdhet. 

Hör av dig till oss om du vill ha en inbjudan: info@sper.se

Förtroendet för spelbranschen

Sper har som mål att jobba för att spelbranschen upplevs som pålitlig och ansvarstagande. 

Förtroendet för spelbranschen är idag lågt och orsakerna är flera. Den enklaste förklaringen är att "du har det förtroende du förtjänar". Så är det såklart, men vi har identifierat de områden som måste fungera bättre för att en vändning ska ske: öka kundvärdet, jobba med transparens och trovärdighet, tänka och handla långsiktigt, agera sympatiskt, upprätthålla hög etik och moral, har en fungerande lagstiftning och strävsam självreglering.

Det är ett långsiktigt arbete som kommer att ta tid, men vi är övertygade om att det går att skapa en förbättring.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Följa oss gärna i social media!

Sper finns i många kanaler - hänga med oss på LinkedIn, Twitter och Mynewdesk

Spelbranschens Riksorganisation

Norrtullsgatan 6, 113 29 Stockholm
E-post: info@sper.se
Tel: 070-540 17 60 (vd Jenny Nilzon)
Hemsida: www.sper.se

MailerLite