Q2 - 2019

Självreglering och arbetet för en hållbar spelbransch sprider sig

Det första halvåret med ny spellagstiftning har varit intensivt. Mycket av Spers arbete har handlat om att intensifiera arbetet med självreglering. Det har även bestått i att tillsamman med våra medlemmar tolka den nya regleringen. Nya medlemmar har anslutit sig till Sper vilket är glädjande. Vårt mål är att alla spelbolag med spellicens ansluter sig och stödjer det gemensamma arbetet för ett ökat konsumentskydd. 

Vi diskuterar spelreklam med civilministern i Almedalen

Det har varit många och långa diskussioner om spelreklam den senaste tiden. Vem bär ansvaret till en förändring, är det spelbolagen, media eller politikerna? Det och mycket mer diskuteras på Spers seminarium i Almedalen tisdag den 2 juli 09.00-09.45, som arrangeras tillsammans med tidningen Resumé och Reklamombudsmannen. Deltar gör: 

  • Ardalan Shekarabi, civilminister
  • Anders Årbrandt, vd, Postkodlotteriet/ Novamedia
  • Dersim Sylwan, Sverigechef, Kindred
  • Jan Fager, jurist, TU - Medier i Sverige
  • Elisabeth Trotzig, Reklamombudsmannen, RO
  • Jenny Nilzon, vd, Sper

 

Camilla Rosenberg en av talarna på Spelakademin

Den 11 september arrangerar Sper tillsammans med spelbolaget Paf seminariet Spelakademin på Åland. Fokus är arbetet med att skapa ett ökat förtroende för branschen där viktiga pusselbitar är hållbarhet, ledarskap och kundnöjdhet.

Talarna består bland annat av Spelinspektionens Generaldirektör Camilla Rosenberg, Erik Elvingsson Hedén, vd för SB Insights som driver Sustainable Brand Index och Daniel Ewerman grundare av Transformator Design. 

Mer info...

Intervju med vinnaren av Swedish Gambling Award

Spelansvar har varit Svenska Spels motto i många år. Nu har de tagit nästa steg och ringer upp de kunder bolaget anar kan utveckla spelproblem. För detta tilldelades de Swedish Gambling Award i kategorin hållbarhet.

– Det handlar om att ha trygga kunder, de ska känna att vi har koll och bryr oss om dem. Vi tror på långsiktig hållbarhet, på att inte bränna ut kunden, säger Scarlett Roa, hållbarhetschef för koncernen Svenska Spel.

Läs vidare...

Fyra nya Sper-medlemmar under våren

Ju fler som engagerar sig i Spers arbete med att skapa en sund, modern och hållbar spelbransch desto bättre. Därför är det roligt att vi under första halvan av 2019 har fått fyra nya medlemmar: Betsson, Comeon, Mandalorian och TR Media. 

− För att lyckas med hållbarhet är det viktigt med samverkan mellan industrin, myndigheter och organisationer därför är vi väldigt glada att vara en del av Sper, säger Lahcene Merzoug, vd för Comeon.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Trevlig sommar - vi ses i Almedalen och på Spelakademin!

Sper finns i många kanaler - hänga med oss på LinkedIn, Twitter och Mynewdesk

Spelbranschens Riksorganisation

Norrtullsgatan 6, 113 29 Stockholm
E-post: info@sper.se
Hemsida: www.sper.se

MailerLite