Etkö näe kuvia? Klikkaa tästä...

JÄRJESTÖTIEDOTE

2 / 2021 huhtikuu

Kumppanuusyksikön yhteystiedot ja järjestötiedotteet
Monistaminen ja taitto
Tilavaraukset
Välinelainaus

Sisältö

  • Tiloja toimintaan
  • Helsingin nuorisopalveluiden nuorisotyön perussuunnitelma - NUPS -kutsu
  • Kesäsetelin saavat nyt myös vuonna 2004 syntyneet nuoret
  • Millainen on merkityksellinen huominen Helsingissä
  • Nuorisopalvelujen painopisteet korona-aikana
  • Viime vuoden pika-avustuksien tuloksia esiteltiin nuorisojaostossa
  • Hei, me ehkä tullaan kylään!
  • Tule mukaan harrastamisen Suomen mallin kumppaniksi Helsingissä
  • Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö tiedottaa
  • SATAKOLKYT-hanke tiedottaa

Tiloja toimintaan

Hae nuorisotiloista vakiovuoroja syksyn 2021 ja kevään 2022 toimintaan

Nuorisotilojen vakituiset ja päiväleiritoiminnan käyttövuorot ovat haussa kaudelle syksy 2021 - kevät 2022 pe 30.4.2021 klo 16 mennessä.  

Käyttövuorot nuorisotiloihin (joita ei alla luetella) haetaan ajalle 16.8.2021 - 29.5.2022 Nuorisotilojen käyttövuorohakemus –lomakkeella. Hakemus toimitetaan siihen tilaan, mistä vuoroa haetaan.

Seuraavista nuorisotiloista vakiovuoroja haetaan tilavarauspalvelun kautta:

  • Arabian nuorisotalo
  • Fallkullan kotieläintila
  • Hertsin nuorisotila
  • Jakomäen nuorisotalo (Jakomäen sydän)
  • Koskelan nuorisotalo
  • Malmin nuorisotalo
  • Nuorten ympäristötila (Laajasalo)
  • Pasilan nuorisotalo
  • Pukinmäen nuorisotalo
  • Ruoholahden nuorisotalo

HUOM! Päiväleiritoiminnan käyttövuorot haetaan näihin tiloihin edelleen Nuorisotilojen käyttövuorohakemus –lomakkeella.

Lisätietoja ja hakuohjeet täältä.

Muutoksia keskusta-alueen nuorisotiloissa - Nuoret saavat oman tilan Oodiin!

Pääovesta sisään ja portaat ylös: täältä löytyy parvi, jonne lähdetään rakentamaan nuorille omaa tilaa. Sen hallinnoinnista tulee vastaamaan nuorisopalveluissa eteläinen nuorisotyöyksikkö. Parven toiminnan tarkka sisältö halutaan suunnitella yhdessä nuorten kanssa, joten profiili ja toimintojen sisällöt ovat vielä avoimia.

Tila on mainio paikka myös kansalaistoiminnalle ja sinne tullaan myöntämään käyttövuoroja nuorisopalveluissa käytössä olevien periaatteiden mukaisesti. Tulemme myös kutsumaan järjestöjen väkeä tilaisuuteen, jossa tavoitteena keskustella yhteistyöstä Oodin tilaan liittyen. Kutsu tilaisuuteen pistetään jakoon myöhemmin, mutta voit jo ilmiantaa järjestösi ja ilmoittautua mukaan. Pistä postia merja.hovi@hel.fi ja/tai anne.k.laine@hel.fi

Lisätiedot: Anne Laine, aluetyöntekijä, 040-568 8562, Merja Hovi, erityissuunnittelija, 050-559 1757, Leena Jonkari, toiminnanjohtaja, 050-559 1778

Malminkartanon harrastushalli avautuu käyttöön syksyllä 2021

Malminkartanon uusi harrastushalli avautuu syksyllä ja hallin syyskauden vakivuorot anotaan nyt huhtikuussa. Uudessa harrastushallissa on olohuonemainen aulatila, kaksi pukuhuonetta sekä suuri sisäkenttä, joka voidaan jakaa kolmeen osaan. Kokonaisuudessaan harrastustilaa on yli 1000 neliötä ja käytettävissä on myös monipuolinen kattaus erilaisia liikuntavälineitä. Harrastushallin toiminta perustuu omaehtoiseen käyttöön eli hallilla ei ole paikalla henkilökuntaa. Käyttäjät saavat opastuksen ja ohjeet tilojen käyttöön. Harrastushallia koordinoi Helsingin kaupungin nuorisopalvelut.

Harrastushallin tavoitteena on luoda uudenlaista, monipuolista harrastuskulttuuria, jossa harrastuksia ja vapaa-ajan toimintoja tuotetaan yhteistyössä alueen toimijoiden ja asukkaiden kanssa. Uuden tilan myötä alueen harrastusmahdollisuudet kasvavat merkittävästi. Harrastushalli toivottaa kaikki tervetulleeksi mukaan kehittämään alueella uutta harrastustoimintaa.

Lisää tietoa hallin tiloista ja varustelusta löydät täältä: https://maltsu.munstadi.fi/malminkartanon-harrastushalli/

Helsingin nuorisopalveluiden nuorisotyön perussuunnitelma – NUPS

Kutsu

Tervetuloa Helsingin nuorisopalveluiden nuorisotyön perussuunnitelma – NUPS esittelytilaisuuteen ma 10.5.2021 klo 16.30-18 

Nuorisotyö on tärkeää, mutta mitä se on Helsingin kaupungilla ja miten sitä tehdään? Miten siinä näkyvät yhteistyö ja kumppanuudet?  Tule kuulolle ja kertomaan ajatuksiasi!   

Helsingin nuorisopalveluiden nuorisotyön perussuunnitelma – NUPS  kuvaus on nyt valmis. Päääset tutustumaan NUPS:n sisältöön, työtämme ohjaaviin periaatteisiin ja työmuotoihin tästä .  

Tilaisuus on tarkoitettu helsinkiläisille nuorisojärjestöille ja nuorten ryhmille.

Ilmoittaudu tästä mukaan tilaisuuteen 4.5.2021 mennessä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille.  

Paikka: Teams – ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ennen tapahtumaa.
Aika: 10.5.2021 klo 16.30-18

Lämpimästi tervetuloa!
Mikko Vatka ja Markku Toivonen

Kesäsetelin saavat nyt myös vuonna 2004 syntyneet nuoret

Helsinki tukee nuorten hyvinvointia ja palautumista koronapandemian vaikutuksista lisäämällä kesätyömahdollisuuksia. Helsingin Kesäseteli laajenee kesällä 2021 koskemaan 9.-luokkalaisten lisäksi myös vuonna 2004 syntyneitä nuoria.

Korona on vaikuttanut nuorten elämään monin tavoin. Kesäsetelillä tarjoat nuorelle paljon enemmän kuin vain kesätyön. Nuori saa tärkeitä onnistumisen kokemuksia ja tunteen siitä hän on tarpeellinen. Kaupunki korvaa 325€ työnantajalle, joka työllistää nuoren 60 tunniksi. Lyhyelläkin työjaksolla on iso merkitys kaikille osapuolille!

Työnantajana on hyvä huomioida, että Kesäseteleitä on tänä vuonna kahdenlaisia, numeroituja ja ei-numeroituja. Numeroidut ovat 9.-luokkalaisten ja ei-numeroidut vuonna 2004 syntyneiden käytössä. Lue lisää Kesäsetelistä ja jätä oma työpaikkailmoituksesi osoitteessa kesaseteli.fi.

Millainen on merkityksellinen huominen Helsingissä

Hyvä kulttuurin ja vapaa-ajan kumppani, vielä ehdit vaikuttamaan!

Vastausaikaa on enää 20.4.2021 asti, joten kannattaa toimia pian. Äänesi on tärkeä. Haluamme kuulla sinulta, mikä sinusta muuttaa eniten sitä tapaa, jolla luomme yhdessä helsinkiläisille merkityksellisen elämän edellytyksiä. Entä miten palvelujanne tai kaupungin toimintaa tulisi muuttaa, jotta tässä onnistuttaisiin mahdollisimman hyvin? Verkkoaivoriihessä pääset myös kommentoimaan muiden jättämiä ehdotuksia. Verkkoaivoriihi ei ole kysely, vaan voit osallistua useita kertoja. Vaikka olisit vastannut jo, voit ottaa hetken arvioida muiden tekemiä ehdotuksia.

Vielä ehdit vaikuttaa: anna 10-15 minuuttia siihen, millainen on huomisen Helsinki

VASTAA SUOMEKSI   SVARA PÅ SVENSKA   ANSWER IN ENGLISH

Tällä hetkellä tärkeimmiksi ovat nousseet seuraavat:

  1. Lapsiin ja nuoriin pitää panostaa. On lyhytnäköistä karsia lasten ja nuorten palveluista tai säästää neuvolapalveluissa, varhaiskasvatuksessa ja koulutuksessa. Lapsiin ja nuoriin investoiminen sen sijaan suurinta mahdollista viisautta.
  2. Tilat käyttöön? Iso osa varsinkin epäkaupallisesta kulttuuritarjonnasta keskittyy keskustan liepeille. Monelle kynnys lähteä niihin kauempaa kasvaa. Olisiko mahdollista miettiä, löytyykö lähiöistä julkisia tiloja, joita asukkaat voisivat hyödyntää tapahtumien, näyttelyiden tms. järjestämisessä?
  3. Resurssien hyödyntäminen, joustavuus ja tavoittavuus. Resurssien hyödyntäminen, joustavuus ja tavoittavuus. Ei tule lukkiutua toimintalohkojen välisiin rajoihin, eikä tyytyä top-down -ajatteluun. Tulee tehdä yhteistyötä pienten yhteisöjen ja yhdistysten kanssa. Kentällä on paljon potentiaalia, jota voisi hyödyntää.
  4. Kulttuuritapahtumien ja tempausten joustavat luvat. Lupakäytännöt tms. tulisi saada jouheviksi, jotta erilaisia tapahtumia ja tempauksia olisi mahdollista järjestää eri puolilla Helsinkiä.
  5. Luottaa yhteistyökumppanien osaamiseen.

Ovatko tuossa tärkeimmät asiat? Mitä puuttuu? Mitä ajatusta haluat vahvistaa?

Kiitos ajastasi!

Tommi Laitio, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja

Nuorisopalvelujen painopisteet korona-aikana

Nuorisopalvelujen työ painottuu korona-rajoitusten aikana tilapäisesti eri tavalla kuin normaaleissa olosuhteissa. Kuvassa näkyvät korona-ajan nuorisotyön painopisteet.

Kumppanuusyksikkö selvitti alkuvuonna nuorisojärjestöjen tilannetta pitkittyneessä koronatilanteessa kyselyllä, mikä lähetettiin piirijärjestöille. Järjestöjä yhdisti voimakas huoli osallistujien menettämisestä sekä erityisesti lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Samaan aikaan digitoiminnalla on osin tavoitettu uusia nuoria. Toimijoiden avustustarpeet ovat myös kasvaneet. Järjestöt kaipaavat jatkossa analyysia siitä, miten toiminta elpyy ja palaavatko lapset ja nuoret toimintaan. Esiin nousi myös, että kysyntä kesän leiritoimintoihin on ollut kovaa ja koronaelpymisen osalta kesä 2021 onkin monen järjestön keskiössä.

Viime vuoden pika-avustuksien tuloksia esiteltiin nuorisojaostossa

Vuosi 2020 toi mukanaan aivan uudenlaisen tilanteen kaikille järjestötoimijoille ja kuntalaisille. Koronan aiheuttamat toiminta-, kokoontumis- ja tapahtumarajoitukset muuttivat myös kaikkea lasten ja nuorten tuki- ja harrastustoimintaa. Koronavuoden yksiä mukavimpia valopilkkuja olivat pika-avustuksilla toteutetut hankkeet, joita päästiin esittelemään nuorisojaostolle sen edellisessä kokouksessa.

Viime vuoden keväällä jaettiin 28 järjestölle ja yhdelle nuorten toimintaryhmälle 54 600 euroa pika-avustuksina uudenlaiseen ja virtuaaliseen toimintaan ja tapahtumiin sekä etätekemiseen. Avustuksen saajista suurin osa oli helsinkiläisiä varhaisnuoriso- tai nuorisojärjestöjä, mutta avustusta myönnettiin poikkeuksellisesti myös muiden järjestöjen helsinkiläislapsiin ja -nuoriin kohdistuvaan toimintaan.

Järjestöt ja nuortenryhmä kehittivät erilaisia digitaalisia toimintamuotoja yli 4 000 lapselle ja nuorelle ja toiminnoilla oli yli 50 000 enimmäkseen digitaalista käyntikertaa. Suuri osa avustussummista käytettiin asiantuntijoiden palkkaamiseen ja koska kyse oli juuri toiminnan digitoimisesta, asiantuntijaksi palkattiin välillä juuri nuoria osaajia.

Järjestöt veivät muun muassa seikkailu-, tanssi-, urheilu-, teatteri-, skeittaus- ja teatteritoimintaa erilaisille nettialustoille. Ne loivat etätoiminnaksi podcasteja, kuunnelmia, striimauksia, digiohjeita, päiväleirejä, leikkituokioita, kokkausta, läksytukea, discoja, arkkitehtuurileirejä, ensi-iltoja ja nuorten työnhakuun kannustavia sekä kiusaamisen estämiseen tarkoitettuja videoita.

Palaute kaikilta tahoilta oli kiittävää. Lapset ja nuoret saivat jatkaa mielekästä harrastustoimintaa uudella tavalla ja kokivat saaneensa tarvittaessa aikuisen ohjaajan tukea ja apua. Ohjaajan kanssa jutteleminen oli heille tärkeää ja myös virtuaalinen tapaaminen koettiin turvallisena kohtaamispaikkana. Uusi tekniikka ja nettialustat saattoivat aluksi jännittää ohjaajia, mutta hankkeen edetessä he huomasivat oppivansa ja nauttivansa uudenlaisesta ohjaamisesta ja tekniikasta. Perheissä koettiin, että saatiin apua korona-ajan arjen pyörittämiseen ja osa lasten vanhemmistakin koki henkilökohtaisen digiloikan ja oli tyytyväisiä teknologiataitojensa kohenemisesta.

Joidenkin toimintojen virtuaaliseksi muuttaminen oli aluksi hieman haastavaa. Esimerkiksi tanssi- ja teatteritoimintaa saattoi olla vaikeampaa harrastaa virtuaalisesti yksin kotona. Tarvittavaa tilaa ei olohuoneesta löytynyt ja intensiivinen vuorovaikutus muiden nuorten kanssa jäi etäharjoituksissa vaimeammaksi. Osa kuitenkin innostui vaikkapa kuunnelmien teosta ja mukaan saatiin myös kokonaan uusia lapsia ja nuoria.

Useat järjestöt totesivat projektiavustusselvityksessään, että aikovat tulevaisuudessakin jatkaa etätoimintaa normaalin harrastustoiminnan rinnalla. Hankkeista jäi järjestöille pysyviä virtuaalisia toimintamalleja, esityksiä, videoita ja nettisivuja, joita pystytään käyttämään jatkossakin ryhmätoiminnoissa.

Nuorisojaosto oli kuulemastaan erittäin tyytyväinen ja kiitti järjestöjä ja nuorten toimintaryhmää tärkeistä ja hienoista uusista hankkeista sekä toimintamuodoista.  Ja meidän puolestamme oli todella ilo esitellä näitä upeita hankkeita jaostolle.

Hei, me ehkä tullaan kylään!

Näin keväällä vaihtelevissa säissä on mukava suunnitella kesäjuttuja. Olemme jo useana vuonna lähteneet valmistelukammiostamme ulos kyläilemään loma-aikojen leireillenne. Olemme saaneet tavata iloisia leiriläisiä, motivoituneita ohjaajia ja tutustua mahtaviin leiritouhuihin. Kuka voisi koskaan unohtaa taitavia keppihevosia, huimia päiväretkiseikkailuja, trangioilla kokkaamisia, virtaviivaisia skeittitemppuja tai jännittäviä telttaöitä. Siispä tulemme taas tänä kesänä (koronatilanteen salliessa) ehkä kyläilemään juuri teidän leirillenne.

Meitä varten ei tarvitse valmistautua eikä keitellä kahveja. Sujahdamme vain pikaisesti pistäytymään leiriohjelmanne ehdoilla. Keräämme samalla vapaamuotoisesti asiakaspalautetta, joten voitte lähettää ohjaajienne kautta meille sekä risuja että ruusuja ja toiveita.

Emme tietenkään ehdi joka paikkaan, joten terveisiä meille saa aina toimittaa myös sähköpostilla! Emmekä välttämättä ilmoita kyläilystä etukäteen, vaan suunnistamme iloisten lasten äänien ja loma-aikojen leirisuunnitelma-exceleiden perusteella. 

Mukavaa leirikesää kaikille toivottaa Kumppanuusyksikkö

Tule mukaan harrastamisen Suomen mallin kumppaniksi Helsingissä

Maksuttomia harrastuksia koulupäivän yhteyteen tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia

Harrastamisen Suomen malli on Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) hanke, jonka päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastusvalikoimaa ja tarjontaa järjestetään kouluihin lasten ja nuorten harrastustoiveita kuunnellen.
Helsingin kaupunki etsii harrastamisen Suomen mallin kumppaneiksi seuroja, järjestöjä, yrityksiä ja muita toimijoita liikunnan, kulttuurin tai muun lapsille ja nuorille suunnatun toiminnan saralta. Kumppaneiden kilpailutus toteutetaan dynaamisena hankintamenettelynä. Tarjouspyynnöt voidaan toimittaa ainoastaan Hilma-järjestelmän kautta hyväksytyille toimijoille.

Lue lisää ja ilmoittaudu harrastamisen Suomen mallin kumppaniksi Helsingissä julkisten hankintojen Hilma-järjestelmässä: www.hel.fi/suomenmalli

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö tiedottaa

Huippupaikka tarjolla - Ympäristötoiminnan koordinaattori

Haluatko päästä vaikuttamaan nuorten mahdollisuuksiin osallistua ilmastonmuutoskeskusteluun? Entä suunnittelemaan ja toteuttamaan ilmastonmuutoksen pysäyttämistä koskevia toimia nuorisotyöhön? Oletko valmis laittamaan itsesi likoon ilmaston, lähiluonnon, luonnon monimuotoisuuden ja nuorten toiminnan puolesta?

Sinulta löytyy korkeakoulututkinto, osaamista ympäristökasvatuksesta ja nuorisotyöstä.

Jos kiinnostuit, katso lisää täältä.

Mahdollisuus vaikuttaa nuorille suunnatun toiminnan kehittämiseen

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikön Ruutibudjetti-tiedonkeruu on nyt auki. Kyselyyn voivat vastata 13–25-vuotiaat nuoret 7.6.2021 asti.

Ruutibudjetti on Helsingin nuorisopalveluiden osallistuvan budjetoinnin vuosittain toteutuva malli. Ruutibudjetissa ideoita kerätään ja jalostetaan alueittain ja useassa vaiheessa, jotta mahdollisimman moni nuori pääsisi osallistumaan. Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikön tiedonkeruu on suunnattu 13–25-vuotiaille nuorille, sillä toimintaa järjestetään koko kaupungin laajuisesti ja yksikkö tukee nuorten ja nuorten aikuisten omaehtoista toimintaa muun muassa tarjoamalla tiloja toimintaan nuorten ryhmille ja nuorisojärjestöille.

Vastaamalla kyselyyn nuori pääsee vaikuttamaan siihen, mihin Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö käyttää resurssejaan ja samalla tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa nuoria koskevaan päätöksentekoon sekä siihen, miten ympäristötoimintaa nuorten kanssa Helsingissä tulisi kehittää.

Jakamalla tätä kyselyä eteenpäin mahdollistat kasvattajana ja kouluttajana nuorille juuri tämän mahdollisuuden vaikuttaa. Kiitos tästä jo etukäteen. 

Kyselyyn pääsee tästä (lyhyt linkki: https://urly.fi/1Zz1)

Lisätietoja: https://ruutibudjetti.hel.fi/, https://omastadi.hel.fi/

Kesän 2021 vapaita leiriviikkoja vielä varattavissa

Bengtsårin leirisaari:
Lahdenpohja: 7.6.–10.6., 14.6.–20.6., 28.6.–6.7., 12.–20.7., 9.8.–15.8.
Rantaniitty: 26.7.–1.8.
Niemennokka: 28.6–18.7., 26.7.–1.8., 9.8.–15.8.
Barnholm: 7.6.–17.6., 12.7.–18.7., 2.8.–15.8.
Seikkailutalo (ei yöpymistä): 12.–20.6., 21.–24.6., 28.6.–4.7., 19.–25.7., 31.7.–1.8.
Vartiosaaren leirialue: 11.–13.6., 18.–20.6., 2.–4.7., 9.–11.7., 23.–25.7., 6–-8.8.
Granön leirialue: 21.–24.6., 19.–21.7., 26.–28.7., 9.–12.8.
Östersundomin leirikeskus: 11.–13.6., 18.–20.6., 2.–4.7.
Meriharjun luontotalo ja leirikeskus: 11.–13.6., 24.–25.7.
Uutelan kämppä: 28.6.-4.7., 10.-11.7., 26.7.-1.8., 5.-8.8.

Bengtsårin leirisaaren vapaista vuoroista voit olla yhteydessä aleksi.lappalainen@hel.fi

Muiden paikkojen varauksista vastaa anu.lindberg@hel.fi

Lisätiedot: luontotoiminta.munstadi.fi

Nuorten Saarigalleria avaa taas ovensa kesäksi Vartiosaaressa

Saarigalleria on avoinna arkisin 7.6. – 6.8.2021 välisenä aikana.

Kutsumme teitä järjestämään päiväleirejä Saarigalleriassa. Tulkaa nuorten ryhmien kanssa, me tarjoamme osan ohjelmasta ja puitteet toiminnalle.

Saarigalleriassa luonto, taide ja kädentaidot kohtaavat. Luonnonkauniissa ympäristössä nuoret pääsevät luovan työskentelyn lisäksi viljelemään, hoitamaan eläimiä ja luontohetkeilemään.

Voit varata leiriviikon näistä:
vk 25, ma – to (21.–24.6.)
vk 26, ma – pe (28.6.–2.7.)
vk 31, ma – pe (2.8.–6.8.)

Toimintaa järjestetään myös vapaampien päivittäisten toimintapajojen muodossa.

Tiedustelut ja varaukset 30.4.2021 mennessä osoitteeseen saarigalleria@hel.fi

Päivittäiset toimintapajat toteutetaan viikoilla 24, 27 ja 28 sekä 29 ja 30, jolloin Saarigallerian ympäristössä on myös nuorten taidetta esillä näyttelyn muodossa.

Toimintaan osallistuminen on maksutonta ja se on suunnattu kaikille helsinkiläisille 12–22-vuotiaille nuorille.

Toimintaa järjestetään:

  • ma, ti, to ja pe klo 12–17. Kuljetus saareen klo 11.30 ja klo 17.30 saaresta pois, vain toimintaan osallistuville.
  • ke klo 15–19.30. Kuljetus saareen klo 14.30 ja klo 20 saaresta pois, vain toimintaan osallistuville

 Saarigallerian ekokahvila on avoinna päivittäin.

SATAKOLKYT-hanke tiedottaa

SATAKOLKYT – 130 km puhdasta liikkumisen iloa

Lähde roskaretkelle tai ota oma kummiranta! SATAKOLKYT-hanke kannustaa lähtemään retkelle Itämeren rantaan ja siivoamaan samalla rantoja roskista. Helsingin 130 km pitkä rantaviiva houkuttelee liikkumaan, ja joka askeleella voit pelastaa Itämerta keräämällä roskia. Nettisivuiltamme löytyy karttasovellus, jonka kautta voit ilmoittaa, minkä rannan haluat siivota. Kartta visualisoi, miten saamme yhteisvoimin koko rantaviivan puhtaaksi. Siivousvälineet saat lainaan kirjastosta.

Nyt järjestösi voi myös ottaa oman SATAKOLKYT-kummirannan!

Tee useita siivousretkiä lähirantaasi vuoden mittaan, ja saat pysyvän varausmerkinnän karttasovellukseemme tiettyyn rannanpätkään. SATAKOLKYT-rantakummi saa pitkäaikaislainaan roskapihtejä, kummirantadiplomin, näkyvyyttä SATAKOLKYT-viestinnässä ja tietysti hyvää mieltä tehdessään konkreettisia tekoja Itämeren hyvinvoinnin eteen! Kummirannan siivouskertoihin kannattaa yhdistää muutakin ryhmille sopivaa liikunnallista, luovaa ja Itämereen liittyvää opettavaista tekemistä. Vinkkejä tällaisiin löytyy nettisivuiltamme ladattavasta Retkelle Itämeren rantaan –vinkkivihosta.

Lähtisitkö rantaretkelle tai ottaisiko oman kummirannan? Ota yhteyttä hankekoordinaattoriin: Karoliina Eronen, karoliina.eronen@hel.fi, 044 270 0573

Lisätietoa: www.satakolkyt.fi/vinkkeja-rantaretkille/, www.satakolkyt.fi/kummiranta/

Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika, Nuorisopalvelut

Kumppanuusyksikkö

Käyntiosoite: Konepajankuja 3
Postiosoite: PL 51400, 00099 Helsingin kaupunki
kansalaistoiminta@hel.fi
____________________________________
Osoitelähde: Avustusrekisteri

Unsubscribe

MailerLite