Nyhetsbrev #4

Workshop om genusperspektiv under teaterfestivalen MiTSP

Med stöd av svenska ambassaden i Brasília besökte nyligen regissören och manusförfattaren Liv Elf Karlén Brasilien för att ge en workshop för branschfolk under teaterfestivalen MitSP, som nu är inne på sitt femte år. Vi tog förstås tillfället i akt att lära oss mer om hennes intryck från veckan i São Paulo.

Läs mer i intervjun med Liv Elf Karlén

Fältstudie om barn och ungdomars situation i São Paulo

Rebecca Beltramo studerar till vardags i Jönköping, men för tillfället befinner hon sig i São Paulo för en fältstudie till hennes C-uppsats kring barn och ungdomars situation i São Paulos kåkstäder.

Nordlyset firar 127 år med stor fest i början av maj

Den skandinaviska föreningen "Nordlyset" i São Paulo är världens äldsta i sitt slag. Detta uppmärksammas förstås årligen genom ett traditionellt firande i glada vänners lag med skandinavisk mat och musik. Missa inte denna oförglömliga kväll!

Läs mer
Läs mer

Save the date: Nationaldagsfirande

Årets nationaldagsfirande kommer att äga rum den 3 juni med traditionsenlig gudstjänst i Skandinaviska Kyrkan följt av en cocktail med svenska smårätter, musik, traditionsenliga tal och mycket glädje. Mer information och inbjudan följer inom kort, men reservera redan nu datumet i din kalender. 

Studentmässa med rymd i São Paulo

Den 21 och 22 april arrangerar ExpoPós/EuroPós en studentmässa i centrala São Paulo där Lunds universitet och KTH samt Study in Sweden ställer ut.  På söndagseftermiddagen kommer även ett seminarium att hållas där Sveriges ende astronaut och tillika alumni och professor vid KTH, Christer Fuglesang, deltar.

Läs mer
Läs mer

Sveriges Generalkonsulat i São Paulo

Alemeda Franca, 1050 - cj. 32

01422-002 São Paulo-SP

Telefon: (11) 5506 9994

Mejl: contato@consuladosueciasp.org.br

Webbsida: www.consuladosueciasp.org.br