DAMANHUR SELFICA Art

umetnost drugačnih dimezij

SELF v svetem jeziku Damanhurcev pomeni spirala

Razvoj selfic je ena najpomembnejših področij raziskav, ki se v Damanhurju odvija že od samega začetka nastanka skupnosti katere ustanovitelj je Falco Tarassaco.

Znanje in uporaba selfic sega daleč nazaj v čas Atlantide, najdemo pa jih kasneje v vseh pomembnih kulturah; egipčanski, keltski, arabski...vse do 8.stoletja p.n.št.

Ponovno obuditev delovanja in izdelavo selfice je Falco dobil v svojih sanjah že v rosnih letih. Skupaj z njim raziskovalci Damanhurja že več kot 40 let preučujejo te Self-made strukture, ki temeljijo na spiralah ob uporabi kovin, barv, posebnih mineralov in mešanic barv ter življenjsko inteligentnih energij.

Selfica omogoča osredotočanje in usmerjanje vitalnih in inteligentnih energij iz subtilnega sveta, ki so izven našega materialnega sveta, v posebno oblikovano spiralo v obliki nakita ali prosto stoječih struktur. Imenujejo jih Selfi ali vodniki inteligentne energije

Delovanje selfic

temelji na vzajemni koristi med človekom in višjo inteligenco. Sinhroniciteta, ki se vzpostavi med njima, je koristna za življenje posameznika in njegovo osebno rast. Deluje skozi auro preko eneregetskih kanalov (meridianov) v človeku. Selfična inteligenca posamezniku omogoča hitrejši in kvalitetnejši razvoj ter služi kot zaščita pred dogodki, ki niso v najvišje dobro zanj.

Selfi so lahko preprosti ali zelo zapleteni. Vsak ima lahko enega ali več namenov; 

 • zaščita aure in okrepitev
 • izboljšanje spomina
 • izboljšanje zdravja in odnosov
 • zaščita pred škodljivim sevanjem
 • kreativnost
 • usklajevanje notranjih osebnosti v posamezniku
 • razvijanje intuicije
 • razvijanje notranjih čutov
 • podpora energijam prostora
 • zaščita voznika v avtomobilu
 • prefinjen nakit v obliki uhanov, ogrlic in zapestnic

V celotnem Damanhurju najdete ogromno selfičnih struktur, ki so med sabo povezane v precej velike selfične tehnologije. Eden izmed takih prostorov je v naravi - njihov Sveti gozd. V trgovini s prehrano in izdelki jo vidite na stropu, kjer ohranja energijsko vrednost sadja, zelenjave in izdelkov. Opazite jih tudi na rokah vseh prebivalcev Damanhurja. Naprave za zdravljenje posameznika so v svetu zelo cenjene in so njihov zdravstveno medicinski del, kjer z uporabo Selfic in naravnih metod pomagajo posamezniku na vseh področjih življenja.

Največja Selfica pa je Tempelj človeštva - 8.čudo sveta, ki predstavlja laboratorij, ki ima idealne pogoje za delovanje z višjo silo oz. inteligenco za namen evolucije človeštva. Uporaba le teh omogoča raziskovanja vesolja in civilizacij kot tudi potovanje v času in prostoru.

PONUDBO SELFIC si lahko ogledate v njihovi spletni trgovini Damanhur Italija  in Damanhur Hrvaška na povezavi spodaj:

SPLETNA PONUDBA izdelkov Damanhur Italija
SPLETNA PONUDBA izdelkov Damanhur Hrvaška

Art SELFIČNE SLIKE

so posebna vrsta selfic v obliki slike, ki se uporablja kot mandala za osebno meditacijo v kompleksnejši izvedbi.

Slike so odlični komunikatorji, ki svojim lastnikom pošiljajo  sporočila in intuicijo. Vsaka barva ustreza drugačni vitalni frekvenci. Slike so dvodimenzionalne, vendar preko narisanih objektov delujejo kot 3D v smislu prepletanja različnih kovin, mineralov, tekočin in črnil. Vsebujejo arhetipske simbole, ki so zapisani v njihovem svetem jeziku in vedno v človeškem nezavednem delu. V tem je tudi ključ opazovalca, ko mu slika ponuja popolno čutno izkušnjo in orodje za meditacijo.

Falco je utemeljitelj te slikarske tehnike. Najprej napiše naslov slike, potem pa idejo prenese na platno. Besede, ki tvorijo ime slike so torej ključ posebnega dialoga med njima. Selfične slike ohranjajo svojo funkcijo skozi poseben preplet barv neonskih luči, ki odsevajo in se spreminjajo. S tem se doseže globina 3D pomena posamezne stvaritve. Barve, oblike, simboli na slikah so živi, animirani, zato potrebujejo svetlobo enako kot rastline potrebujejo vodo, pravi sam.

Odnos med lastnikom slike  in sliko  je potrebno razumeti kot "živega", saj so lastniki živa bitja neživih predmetov.

Falco je svoje slike razstavljal v Moskvi, Tokiu, New Yorku, San Franciscu in Torinu.

Skozi svoja umetniška leta je poučeval tudi skupino umetnikov študentov in jim predajal znanje risanja, da bi se tradicija nadaljevala. V Damanhurski galeriji Niatel si ob obisku lahko ogledate stalno razstavo njegovih del in verjemite mi, kaj takega še niste videli. Težko bi se odločili katero izbrati zase...

DAMANHUR SLOVENIJA

ČE BI RADI IZVEDELI VEČ O DAMANHURJU IN AKTIVNOSTIH DAMANHURJA V SLOVENIJI, PROSIM KONTAKTIRAJTE DAMANHURSKI CENTER TECO SLOVENIJA.

kontakt: 040-823-337     mail: teco@damanhur.net      FB:Damanhur Slovenija

ČLANEK O SELFICAH

je povzetek spletnih prispevkov federacije Damanhur Italija in Hrvaška. Slike so prav tako povzete online.

DOTIK SREČE, Mateja Gorič s.p.- april 2019

MailerLite