2020. december; 6. szám Megtekintés böngészőben
TECHTRANSZFER
A Miskolci Egyetem Technológia- és Tudástranszfer Igazgatóságának Hírlevele
2020. december; 6. szám

A késő ősz új kapcsolatokat hozott a Miskolci Egyetemnek. Eredményt hirdettünk ötlet versenyünkön, négy új sikeres támogatott konzorcium tagjai lehetünk, továbbá megtartottuk harmadik online konferenciánkat és beszámolunk arról is, hogy lehet-e a műanyagból üzemanyag.

Jó olvasást és videózást!

PROBLÉMÁKAT OLDUNK MEG!

Ipari-műszaki problémájával keressen minket.

Mi segítünk megtalálni a Miskolci Egyetemen azt a tudás- és kutatóbázist, amely megoldást tud ajánlani Önnek!

István Zsolt

igazgató

Technológia- és Tudástranszfer Igazgatóság

Miskolci Egyetem

mobil: 06-30-928-4987

e-mail: istvan.zsolt@uni-miskolc.hu

Aktuális hírek és események


A START ME UP GYŐZTESEI

Befejeződött az ötletverseny, idén a 24 indulóból három csapat részesül támogatásban. A legjobb a REWIND csapaté az „Új életre keltjük a műanyaghulladékot” című pályaművel. Tovább...

NÉGY SIKERES PÁLYÁZAT

A Miskolci Egyetem az ITM „PIACI KFI” pályázatán négy nyertes konzorcium tagjaként működhet közre energiahálózat-fejlesztés, energia optimalizáció, folyamatautomatizálás és élettartam tervezés területeken. Tovább..

EGYETEM ÉS MOL – FOLYTATÁS KÖVETKEZIK!

A Miskolci Egyetem és a MOL stratégiai keretmegállapodást írt alá, amely kiterjed a K+F+I, a hulladékgazdálkodás, az oktatás, valamint a szakember-, az utánpótlás -, és a továbbképzés területeire.
Tovább..

„HATÁR A CSILLAGOS ÉG”

A Miskolci Egyetem és az Admatis Kft. az űrtechnikához kapcsolódóan, oktatási és kutatási programok szervezésére kötött együttműködést, így Európa szinten jegyzett űripari központ jön létre. Tovább..

EGYETEM ÉS BOKIK – MEGÚJULÓ EGYÜTTMŰKÖDÉS

Mivel az egyetem az egész régió tudásbázisa, ezért törekednünk kell arra, hogy a cégekkel erős és hatékony szakmai kapcsolatokat ápoljunk – mondta Prof. Dr. Horváth Zita rektor az együttműködésről. Tovább

MŰANYAGBÓL HŐBONTÁSSAL ÜZEMANYAG

Az Energia- és Minőségügyi Intézet hallgatója arra keresi a választ, hogy hogyan lehet műanyaghulladékokból üzemanyagokat előállítani. Interjú Kecsmár Gergővel.

Tovább...

RENDEZVÉNYEK
FÖLD ALATT ÉS FÖLD FELETT

A Technológiai- és Tudástranszfer Igazgatósága harmadik online konferenciáját szervezte meg azzal a céllal, hogy az ipari szereplőknek betekintést nyújtson az Egyetem tudományos-kutatási életébe. A konferencia videója ITT érhető el.

EGYSÉGBEN AZ ERŐ

Válsághelyzetben erősödhet a csapat biztonságérzete, amely komoly lehetőséget jelent a szervezetek számára működésük során.  Tovább..

A BIZTOS MUNKAHELY FONTOS A VÁLSÁGBAN

Van fontosabb, mint a magasabb fizetés: a járvány óta máshogy gondolkodunk a munkahelyünkről. A Groupama Biztosító felmérése. Tovább..

PÁLYÁZATOK
EUREKA-PÁLYÁZAT: 3 MILLIÁRD FT KERETÖSSZEGGEL

A NKFIH pályázattal támogatja a magyar piaci szereplők - köztük kiemelten a kis- és középvállalkozások - részvételét a nemzetközi innovációs együttműködéseket ösztönző programban. Tovább a teljes cikkre.


A pályázati felhívás a https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/eureka-programban-valo-magyar-reszvetel-tamogatasa-2020-123-eureka oldalon érhető el.

H2020 Green Deal Call


Pályázatok főként nagy volumenű kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogására, amelyek nemzetközi konzorciumokban valósulnak meg.
Tovább..

Miskolci Egyetem Technológia- és Tudástranszfer Igazgatósága

Miskolci Egyetem, Miskolc
Hungary

facebook youtube website
techtransfer@uni-miskolc.hu


Leiratkozás