Happy Dating Nyhetsbrev Maj 2019

Du är vuxen nu. Det innebär att dina föräldrar inte har automatisk tillgång till dig och ditt liv längre. De behöver inte godkänna dina val, och de behöver faktiskt inte ens veta om dem. 

Du måste inte tala om för mamma att du vill säga upp dig, rapportera på släktmiddagen om hur dejtandet går eller svara på din nyfikna pappas alla frågor om dina semesterplaner. Särskilt inte om dina familjemedlemmar inte ens är stöttande inför dina val.

De hade ansvar för att hålla uppsikt över dig tills du blev myndig men nu har de faktiskt inte rätt till någonting längre utan har möjlighet att delta i ditt liv på precis samma villkor som alla andra: genom att bete sig trevligt och bidra till ditt välmående. Man får inte frikort på att vara ett asshole för att man är förälder eller syskon. Människor som inte kan bete sig kärleksfullt och förstående mot dig är inte lämpliga att umgås med, oavsett hur många gener ni delar.

Men de flesta har inte informerats om detta. Det är oerhört vanligt att personer med dejtingproblem också har problem med gränslösa föräldrar som lägger sig i deras liv i alldeles för stor utsträckning. Den som har sådana föräldrar inser ofta inte vilken frihet de faktiskt har rätt till.

De dras fortfarande med dåligt samvete och slits mellan hur jobbigt det känns att berätta om sina drömmar och utmaningar för föräldrar som inte kan förvalta den informationen, och skulden de får om de ens vågar tänka tanken att undanhålla något.

Men det här är ditt liv! Du får leva det precis som du vill och du behöver inte få några av dina val godkända av någon alls. Frihetskänslan som infinner sig när du inser det är fantastisk!

Bara senaste veckan har jag fått flera mail från klienter som jublat över att de äntligen känner att de har tagit makten över sina liv! 

För första gången i mitt liv så känner jag att nä fasiken nu så gör jag det JAG vill och lyssnar på mig själv och så struntar jag i vad andra säger – skrev en av dem till mig.

Jag valde att inte ens berätta om mina beslut och livsval innan jag själv hade bestämt mig för jag hade aldrig kunnat genomföra mina planer om jag hade frågat folk i min omgivning – skrev en annan. 

Och jag vill bara jubla! Dejtande är en viktig del av livet men anledningen till att jag gör det arbete jag gör är att jag vill att människor, och framför allt kvinnor, ska ta makten över sina egna liv. Vi är så jäkla hjärntvättade in i anpassning och normer att vi inte ens tänker tanken att vi kan och får kan styra våra egna liv. Därför är det det häftigaste jag vet att se någon verkligen landa i ett fuck this shit nu lever jag mitt liv på mitt sätt!!

Och då kan du faktiskt inte ta med i beräkningarna vad mamma skulle säga... Hennes dagar av inflytande är över (om du inte råkar ha en väldigt klok, inkännande och respektfull mamma men då är det här ändå ett icke-problem).

Det är en stor och viktig del av coachingprocessen för de allra flesta att ta in att de kan och får leva sina liv precis som de vill! Att det inte är något fel alls på dem utan att livet skaver för att de lever utifrån andra människors livsregler och förväntningar istället för på ett sätt som passar dem själva.

Det här är naturligtvis frihetsbegränsande i livet i stort men det gör det också helt omöjligt att dejta! För du dejtar då inte på ett sätt som passar dig utan på ett sätt som du tror kommer se bra ut utifrån. Inte bara i fråga om hur personen du dejtar ser på dig utan också utifrån hur din omgivning skulle se på personen du dejtar. Det blir så mycket helikopterperspektiv att du snart befinner dig i yttre rymden, lååångt borta från den faktiska situationer. Det blir såklart besvärligt, eftersom det enda som faktiskt funkar är att landa i din egen upplevelse och notera vad som känns bra för DIG.

Vad din brorsa eller hans fru tycker om personen du dejtar är inte relevant. Det är inte som att de frågade dig innan de blev ihop, eller hur? Och dina kompisar frågar förmodligen inte heller dig om lov innan de blir ihop med någon. Släpp idén att de har rätt att styra över ditt liv och börja ta det ansvaret själv. För ja, det här innebär att när du slutar förlita dig på att andra ska tala om för dig hur du ska leva måste du börja leta efter de svaren själv.

Det kan absolut vara utmanande (jag hjälper dig gärna om du vill) men du har rätt att vara en självständig människa! Du är inte skyldig att berätta allt för dina föräldrar, eller någon annan för den delen.

Jag vill att du omedelbart byter ut frågan "vad ska mamma säga?" till "vad behöver mamma veta?" Sen börjar du tillämpa den frågan på alla människor i ditt liv och talar bara om saker för dina föräldrar och andra som du bedömer att de kan höra om utan att få dig att må dåligt. Den naturliga, och betydligt mer relevanta, följdfrågan blir naturligtvis "vad tycker jag om det här?"

De enda personer som du någonsin ska dela dina drömmar, planer och problem med är de som får dig att må bättre när du gör det. Ingen annan behöver få veta. Och det är till och med helt okej att du håller vissa saker helt för dig själv. Du får ha hemlisar som bara är mellan dig och livet.

Du är här och ditt liv är bara ditt. Du ska vara stark och fri.
Du ska känna att du levt ditt liv!

Gabriellas sång!

Det är nu som livet är mitt

Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt

Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever

All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var

Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig för att jag är jag

Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag

Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv!

Text: Stefan Nilsson

SPEEDDEJTING-EVENT MED MATCH!

24E MAJ GÖR JAG ÄNNU ETT EVENT IHOP MED MATCH!

Du är välkommen till ett samtal om dejtande tillsammans med 19 andra singelkvinnor och mig. Jag leder samtalet och delar mina kunskaper, och du har möjlighet att ställa frågor, reflektera och lära av gemensamma och motsatta erfarenheter från de andra.

En av de allra bästa sakerna på förra eventet var just kontrasten mellan alla ”verkligen, precis så funkar jag med..!” och alla ”nej jag är precis tvärtom”. Båda varianterna är lärorika på sitt sätt och jag är övertygad om att det blir lika roligt, upplysande och intressant även den här gången. Det finns en stor glädje och lättnad i att kunna dela sina erfarenheter med andra som verkligen förstår, och det kommer du kunna göra den här kvällen.

Men inte nog med det; efter samtalet får du direkt omsätta dina nya insikter och lärdomar i praktiken när kvällen sedan fortsätter med speed-dating! 
Du kommer alltså först att bli fullboostad med dejtinginspiration och sedan direkt gå på 20 minidejter! Snacka om optimal chans att lära dig massor om dig själv, träffa nya singelvänner och verkligen dra nytta av all dejtinginspiration!

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR!

NYTT PÅ BLOGGEN!

LÄS HELA BLOGGINLÄGGET HÄR!

NYTT PÅ YOUTUBE!

Att tänka för mycket på alla andra är egentligen att tänka alldeles för mycket på dig själv. Lär dig mer om den paradoxen, och vad du gör åt den i veckans YouTube-video!

TITTA PÅ VIDEON!

SOMMARCOACHING!

Jag är fullbokad tills vidare och större delen av juni kommer jag vara ute och resa. Men därefter har jag möjlighet att ta emot ett mindre antal klienter för sommarcoaching över Skype/IRL i Stockholm. Är du och jag i stan samtidigt ses vi, annars coachar vi över Skype – superfiffigt!

Vill du ägna sommaren 2019 åt att få ditt dejtande att blomstra istället för att krångla, då ordnar vi det! Kontakta mig och berätta kort om dig själv och din dejtingsituation så bokar vi en coachingplats för dig med start i början av juli.

LÄS MER HÄR!

Det finns ett begränsat antal platser och de kommer gå åt. Först till kvarn!

E-BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG!

Kämpar du med övertänkande, panikkänslor och anpassning när du dejtar? Har du har svårt att förstå varför just du behöver kämpa så mycket när det ser så lätt ut för alla andra? Då är det exakt för dig som jag har skrivit Dejting börjar med dig!

I boken förklarar på ett enkelt sätt vad som är och inte är problemet, hur dina problem uppstått, och hur du löser dem. Det är enklare än du tror, det är bara ingen som har talat om det här för dig tidigare.

KÖP E-BOKEN HÄR!

ONLINEKURSER!

Jag pratar ofta om att dejtingproblem bara är en kunskapslucka. Därför har jag skapat ett antal onlinekurser för att hjälpa dig att fylla dessa luckor.

Alla Happy Dating-kurser är superkonkreta, enkla att ta till sig och ger tydliga svar på frågan "vad ska jag göra?" Inget fluff och inga klyschor, bara praktiska tips och dejtingpsykologi som verkligen gör skillnad.

Du kan läsa/lyssna/titta på kurserna i din egen takt och får kunskap som tidigare bara varit tillgänglig för privata coachingklienter till en bråkdel av priset.

LÄS MER OM KURSERNA HÄR!
Instagram Youtube Facebook

HAPPY DATING INTERNATIONAL AB 2019

Copyright © All rights reserved
www.happydating.se

SHARE FORWARD
MailerLite