view_in_browser
Nyhetsbrev oktober 2020
Riksidrottsförbundets fortlöpande information

Här hittar ni RF:s senaste informationen om corona och idrottsrörelsen. Sidan uppdateras löpande.

Läs mer.

Regeringens krispaket till idrotten

Läs om RF direktiv avseende vem och vilka och vem som kan göra anspråk på den nya ekonomiska kompensationen till idrotten. Observera att ansöka skall ske mellan 15/10--26/10 kl 1200.

Läs SR kommentar 

Hugo Nerud, Mölndals roddklubb

är en av 60 idrottare från 35 idrotter som fick Riksidrottsförbundets elitidrottsstipendium 2020-2021. Stort Grattis Hugo!

Stipendiet är på  läs mera

Ruben Rapi, Hammarby roddklubb

Ruben deltog 3-4/10 i öppna Franska mästerskapen i en dubbel tillsammans med Victor Marcelot . 

Såhär beskriver han loppet : "Det blev lite tuffare än förväntat även om det blev 7 sek före 2:an. Vi tog starten och ledning rätt lätt och gick ned lite för att bevaka. Vi borde gått på och avgjort mer på mitten." Stort grattis från oss här hemma! Tack också till Robert Vigert för coachning, foto och direktrapportering. Grattis Ruben!

Foto: Robert Vigert

Roddutmaning i SVT

Eskil Borgh från Stockholms Roddförening deltog i SVT:s produktion "Du Clarar mer än vad du tror" där Clara Henry får utmaningar som hon aldrig tidigare har ställts inför. Rodd var en av fyra utmaningar.  Se avsnittet där Clara för första gången i sitt liv ror runt Lidingö coachad av Eskil.

Stipendier finns att söka

Här kan det finnas möjligheter för just dig eller er, från idrottens vänner.
läs mera 

Den 6 februari 1982 samlades ett fyrtiotal entusiaster på hotell Opalen i Göteborg och med Harry Iversen, Kungälvs RK som ordförande och Per Ove Claesson, Göteborgs RK som sekreterare bildades Sällskapet Årslavarna. Från starten fanns det 67 medlemmar som redan till det första årsmötet hade ökat till 108 medlemmar. Sällskapet Årslavarna är en kamratförening av roddare och roddsympatisörer
med syfte att stödja svensk tävlingsrodd på elitnivå.

Läs mera om Sällskapet

Mölndals Roddklubb

MRK är en av åtta klubbar som får hjälp av XL Bygg med renovering. Klubben får en ny altan där XL står för arbete och material. Grattis MRK!

Välkomna till öppet hus på RIG

Den 11 november är det dags för öppet hus, är du eller någon du känner intresserade av att göra ett besök? Välkomna, inbjudan finner du här: 
Läs inbjudan


Regattamöte

Regattamötet genomförs normalt under Roddforum. Eftersom vi under rådande pandemi inte genomför roddforum kallas representanter från regattaorganisationerna till Jönköping den 17/10 kl 10.00-15.00 på Hotell Savoy.

Regattamötet sammanhålls av Kenneth Alfelt från SR styrelse. Du når Kenneth via mail: kenneth@alfelt.com
Möjlighet att delta via Teams finns.


Till salu

Vi öppnar möjligheten för klubbar, ej enskilda eller företag, att kostnadsfritt i nyhetsbreven lägga ut roddrelaterad materiel som är till salu. 

Annonsen skall innehålla en kort beskrivning, bild och kontaktperson. 

Svenska roddbesättningen

Nu kan du som företag, förening eller privatperson bli medlem i den svenska roddbesättningen! Guld, silver eller brons- DITT medlemskap stödjer Sveriges roddare. Vill du bidra till utvecklingen av svensk rodd?

Läs mera

Svenska Roddförbundet

Svenska Roddförbundet
Box 549, 442 15 Kungälv

Tel: 08-6996435, 08-6996439,
E-post: info@rodd.rf.se
Bg: 301-1939

Ansvarig utgivare för nyhetsbrevet är Generalsekreteraren

facebook

Du får det här nyhetsbrevet om du är registrerad i Idrottonline, har anmält prenumeration eller på annat sätt är del av Svenska Roddförbundets verksamhet.

Avsluta prenumerationen