Nem a kormányok tesztelik a Bitcoint, hanem a Bitcoin teszteli a kormányokat.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

Nem a kormányok tesztelik a Bitcoint, hanem a Bitcoin teszteli a kormányokat.   ~ Andreas M. Antonopoulos, a “The Internet of Money” c. könyv szerzője

A piac alakulása

BTC: €5,309.02 | -12.80% az előző héthez képest

ETH: €233.52 | -35.99% az előző héthez képest

BCH: €433.85 | -29.15% az előző héthez képest

LTC: €45.48 | -29.46% az előző héthez képest

A kriptopiac jelenleg erősen csökkenő tendenciát mutat. A piaci kapitalizáció a múlt héten 57 milliárd euróval zuhant, a fő kriptovaluták 30%-os esése következtében. A Bitcoin 12,8%-kal ér kevesebbet, jelenleg 5 309,02 eurón áll, és a piaci részesedése idén először lépte át az 50%-os határt. A múlt hét legnagyobb veszteségét azonban az Ether szenvedte el: 13 milliárd eurót veszített piaci értékéből, ami 36%-os visszaesés a múlt heti adatokhoz képest.

A kriptopiac értékvesztésének kezdő lökését a Bitcoinon alapuló tőzsdén kereskedhető befektetési alap (Exchange Traded Fund - ETF) elhúzódó jóváhagyása adta, de az igazi oka több tényező kedvezőtlen hatásának eredménye lehet. Ezek közé tartozik például, hogy a „bálnáknak” nevezett nagybefektetők tömegesen szabadulnak meg kriptovalutáiktól tőzsdén kívüli (Over The Counter - OTC) ügyletekben, de a piacon az sem segít, hogy a 2017 során Ether coinok ezreit összeszedő ICO projektek most - a még nagyobb veszteség elkerülése érdekében – szintén próbálnak megszabadulni Etherjeiktől.  

Sajnos a piac nem mutatja jelét semmiféle fellendülésnek, de a kriptovilág rajongói szerint a medve piac tökéletes ahhoz, hogy további projektek induljanak azzal a céllal, hogy a kriptovaluták használata egyre könnyebbé váljon.

Heti kvíz

Mi az a cold storage?

  1. Papíron tárolt privát kulcs
  2. Jelszóval védett kriptovaluta tárca
  3. Internet kapcsolattal soha nem rendelkező számítógépen vagy más eszközön tárolt kriptovaluta tárca

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

Sikerült megoldani a Bitcoin Cash programhibáját

A Bitcoin Cash a Bitcoinnál gyorsabb és olcsóbb tranzakcióival próbál egyre több felhasználót szerezni. A BTC és a BCH közösségei között a BCH létrejötte óta folyamatos vita áll fenn, azonban 2018 áprilisában a Bitcoin egyik fejlesztője, Cory Field fedezett fel egy programhibát a Bitcoin Cash rendszerében. A bug olyan speciális tranzakciót engedélyezett, amely a Bitcoin Cash blokkláncának két egymással nem kompatibilis blokkláncra való kettéválását és a biztonságos tranzakciók végrehajtásának ellehetetlenülését okozta volna. Cory névtelenül tudatta a felfedezését a Bitcoin Cash fejlesztőivel, akik 2018 májusára meg is oldották a problémát. A fenti eset tökéletes példája annak, hogy a köztük lévő konfliktus ellenére hogyan segíti egymást a két közösség.

Telegram

Az Ethereum Name Service és a .LUXE domain-nevek

Az Ethereum Name Service (ENS) lehetővé teszi az Ethereum-felhasználók számára a hosszú címeik olyan olvasható nevekre cserélését, mint például az “example.eth”. Sajnos az .eth végződésű címek nem kompatibilisek a naponta használt átlagos domain-nevekkel, mint amilyen a „mrcoin.eu” is. A Minds + Machines Group (MMX) és az Ethereum bejelentette együttműködését, amelynek keretében megalkotják az ember által is könnyen olvasható .luxe végződésű címeket. A ".luxe” végződés a “Lets U eXchange Easier” (~ válts egyszerűbben) kifejezés rövidítéséből származik, és a fő funkciója, hogy az Ether címeket „example.luxe” formátumú domain-nevekre lehessen lecserélni. A .luxe végződésű címeket hagyományos böngészőkön is lehet majd használni 2018. október 30-tól.

Reddit

€250 alatt az Ether

Az Ether árfolyama 250 euró alá esett, ami a legalacsonyabb szint 2017 óta. 2018 februárjában az Ether 1000 euró fölött teljesített, köszönhetően annak, hogy az Ethereum az ICO projektek indításának legjobb platformja. Az Ethereum blokkláncára épülő ICO projekteket ERC20 tokeneknek nevezzük, és ezek a projektek rendelkeznek a legtöbb ETH-val, azonban a múlt hónapban csaknem 100 000 ETH-t adtak el. Hogy melyik projekt mennyi Ethert adott el, a kriptovaluta-projektek adatait tartalmazó Sanbase weboldalon ellenőrizhető.

Telegram

Bitmain IPO

A kínai, bányászeszközöket gyártó Bitmain 18 milliárd dollár értékű elsődleges részvénykibocsátást (Initial Public Offering - IPO) tervez. A Bitmaint tartják a világ legértékesebb kripto-vállalatának: csak 2018 első hat hónapjában 2,5 milliárd dolláros hasznot hozott. A cég IPO utáni piaci kapitalizációját 30 és 40 milliárd dollárra becsülik, ezzel a Bitmain IPO-ja lesz az eddigi legnagyobb nyilvános kibocsátás. A részvényeket szeptemberben tervezik kibocsátani a hongkongi tőzsdén.

Bitcoin Mining

Trezor - Metamask integráció

A Trezor mostantól lehetővé teszi, hogy a Metamaskon keresztül hajts végre tranzakciókat. A Metamask a Chrome alkalmazása, amelynek segítségével a böngészőn keresztül lehet Ethereum tranzakciókat lebonyolítani és Ethereum dApp-okat használni. A Trezor és a Metamask integrációjának köszönhetően a dApp-ok használatához, kriptovaluta-váltáshoz, vagy egy ICO-ban való részvételhez nem kell többé Ethert átmozgatnod a Trezor tárcádról. A pénzed biztonságban van a Trezor tárcán, miközben tranzakciókat hajtasz végre. Amikor lebonyolítasz egy tranzakciót, a Metamask elküld egy kérést a Trezor tárcádnak, és a tranzakciót ott kell jóváhagynod.

Az Everipedia mostantól szabadon szerkeszthető

A decentralizáltan működő Everipedia enciklopédia mostantól szabadon szerkeszthető. Az Everipedia egy nyílt forráskódú, cenzúramentes adatbázis, amelybe bárki tölthet fel cikkeket, bármilyen témában. Hasonlít a Wikipedia-ra, de az Everipedia úgy ösztönzi a cikkek feltöltését, szerkesztését és javítását, hogy a szerkesztőket IQ tokenekkel, vagyis az Everipedia hálózat saját tokenjeivel jutalmazza. Így a szerkesztők maguk is a hálózat részeseivé válnak és szavazati jogot kapnak. Az Everipedia először az Ethereum blokkláncán jelent meg, majd az Ethereum skálázhatósági problémájának elkerülése érdekében átkerült az EOS blokkláncára.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Bitcoin Network

A BIP a Bitcoin Improvement Proposal, vagyis a Bitcoin javítására tett javaslatokat tartalmazó dokumentum elnevezésének rövidítése. A BIP-eket a Bitcoin fejlesztői írják azzal a céllal, hogy a Bitcoin hálózat problémáira megoldásokat mutassanak. Az első BIP-et Amir Taaki írta 2011. augusztus 19-én. A címe egyszerűen BIP 0001, és azt írja le, hogy valójában mi is a BIP. A BIP-ek biztosítják, hogy a Bitcoinnal kapcsolatos összes probléma dokumentálva legyen és megoldódjon. A Lightning Network is egy BIP-ként indult 2015-ben. A dokumentum olyan fizetési csatorna megalakítását javasolta, amely Satoshi-szintű (0,00000001 Bitcoin) mikro-kifizetéseket és szinte azonnali tranzakciókat tesz lehetővé.

A kvíz megfejtése

Mi az a cold storage?

A helyes válasz: "C"

A cold storage olyan kriptovaluta-tárca, amely az internethez soha nem kapcsolt eszközön működik. Tehát a privát kulcsokat egy olyan eszköz generálja és tárolja, amely teljesen el van zárva az internettől. A cold storage tárcák kialakításához alapos technikai tudás szükséges, és könnyű hibát véteni a tárcák létrehozása közben, így egy átlagos kriptovaluta-felhasználó számára ezek megalkotása meglehetősen bonyolult, ezért inkább azt javasoljuk, hogy hardver alapú tárcát használj, pl. a Trezort vagy a Ledgert.

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 812 22 50

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem