Kalme groene zomerweken bekijk de nieuwsbrief in de browser
Kalme groene zomerweken

Beste ,

Het is een rustige zomer met af en toe warme dagen en regelmatig regen. Een weldaad voor de natuur na de zeer droge lente.

Voor de thuisblijvers is er meer dan genoeg groen werk te doen. Wil jij zelf aan de slag? GroeneBuurten organiseert werkochtenden op verschillende plekken. Liever rustig genieten? Overpeins dan wat je met een aantal buren samen zou kunnen realiseren met de nieuwe subsidiemogelijkheden.

Groene zomergroeten, Luella, David en Simone

Nieuws
Foto: gemeente Amsterdam
Handig moment om die tuintegels te verwijderen

Als je van plan was om je tuin te onttegelen, is dat nú het moment! De Gemeente komt namelijk op 10 augustus gratis tegels ophalen in Zuid. Dat scheelt een hoop gesjouw en een rit naar het afvalpunt!

Vergeet niet je tegels vooraf aan te melden.

Terugblik werkochtenden in coronatijd

Vele activiteiten kwamen vanaf half maart stil te liggen door Covid-19. In het Vondelpark werden juist extra werkochtenden georganiseerd. 

Bekijk foto's en lees hoe het er aan toe ging met het medebeheer op de Koeien- en Schapenweide en in de Slurf.

Winnaar bekend landelijke vlindertelling

De winnaars van de landelijke Tuinvlindertelling 2020 van de Vlinderstichting zijn bekend gemaakt: de atalanta staat op nummer 1 en de dagpauwoog, hier op de foto, haalde de tweede plaats.

Hoe gaat het verder met de vlinderstand in Nederland?

Burendag 2020 komt eraan

Op 26 september is het weer Burendag! Organiseer een activiteit in jouw buurt. Bedenk iets leuks om te doen samen met je buren. Meld de activiteit aan op de website burendag.nl en je kunt bij het Oranje Fonds ook een bijdrage in de kosten aanvragen. Doe het zo snel mogelijk maar in elk geval voor 16 augustus.

Start Eigen Haard fonds

Huurders van Eigen Haard opgelet: voor het elfde jaar stelt het Eigen Haard fonds € 50.000,- beschikbaar voor ideeën die bijdragen aan de kwaliteit en het uiterlijk van gebouwen van Eigen Haard en de directe omgeving, zoals gevel- en binnentuinen. Lever je idee in tussen 15 augustus tot 1 oktober.

Bewoners aan het woord

Een clubje vrijwilligers zet zich in om van de binnentuin bij buurthuis Lydia een mooie, groene oase te maken. Ook Olga Ruitenberg steekt hiervoor de handen uit de mouwen, na haar reactie op een oproep in een buurtkrant. Olga: “Ik vind het fijn als tuinen er goed uitzien en het is leuk als mensen straks weer lekker van deze binnentuin kunnen genieten!” Lees verder

Agenda
1-30 augustus
Laatste ronde bijvriendelijkste geveltuin

Deze maand kan je nog geveltuinen nomineren voor de titel van meest bijvriendelijke geveltuin!

5, 10, 13 en 17 augustus
Werkochtenden binnentuin Huis van de Wijk Lydia

We gaan de tegels verwijderen uit de binnentuin. Alle hulp is welkom want vele handen maken licht werk!

9 en 23 augustus
Stiltewandeling Koeienweide

Een mooie gelegenheid om jouw manier de stilte te ervaren en van de natuur te genieten. Aanmelden verplicht.

10 augustus
Tegel-ophaalservice Zuid

Vandaag komt de gemeente langs in Stadsdeel Zuid om gratis tuintegels op te halen. Meld de tegels wel vooraf aan. 

12 en 19 augustus
Hulp voor geveltuin Olympus

De pompoenen en andere planten in de geveltuin groeien erg hard. Help je mee om er weer een mooie bloeiende tuin van te maken?

29 augustus
Nacht van de Vleermuis

Vleermuisexcursie in het Beatrixpark in het kader van de Nacht van de Vleermuis onder leiding van Fons Bongers, geschikt voor alle leeftijden!

Wist je dat

biologische tulpenbollen lekker zijn? Op onze website staat een link naar een recept. Eet smakelijk?!

Dit was slechts een deel van onze groene activiteiten en nieuwsberichten. Ga voor de complete Agenda naar onze website www.groenebuurten.nl. En volg ons op facebook voor nog meer foto's, verslagen en interessante weetjes.

PS Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar andere groenliefhebbers. 

GroeneBuurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Oud Zuid, de Zuidas en het Vondelpark. Dit doen wij samen met buurtbewoners, organisaties en bedrijven. Wij informeren, organiseren en geven advies.

Bewoners kunnen hun buurt op veel manieren vergroenen. Je kan helpen met het onderhoud van plantsoenen en parken, moestuinen of kruidentuinen. Of leg een geveltuin of een boomtuin aan.

Kom meer te weten over hoe je je eigen buurt, straat of tuin vergroent via onze website en facebook. Je kunt ook bellen of langskomen tijdens onze spreekuren op woensdag (Groenpunt de Coenen) of donderdag (Groenpunt Olympus) tussen 14.00 en 15.00 uur.

GroeneBuurten

J.M. Coenenstraat 4, Amsterdam
Netherlands

website facebook location email

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op onze website of hebt meegedaan met een activiteit.

Afmelden