Prikaži u pretraživaču

Tri nedelje vam nisam pisala i da znate da ste mi jako falili :) 

Ali, sada krećemo sa novim počecima i baš se radujem. Verujem da ćete i vi jer sam vam svašta pripremila.

Odmah ću vam reći da ja jako volim nove stvari ali ih se ponekad i plašim.

Ranije nisam imala kada, nije bilo vremena za strah jer su sve stvari u mom životu dešavale nekako iznenada. 

Tek danas, kada imam više vremena da razmišljam- počinjem da se srećem sa strahom od nekih novih stvari.

Jedna takva novina je ta da sam odlučila da svoj rad upotpunim video sadržajem. Što je moj odgovor na vaše zahteve i došao je u paketu sa malom dozom straha. Ali, da bih ga se što pre rešila, odlučila sam da što pre i delam.

Ovom prilikom bih se i zahvalila svima koji ste izdvojili par minuta svog života i odgovorili na anonimnu anketu iz prošlog Newslettera. Ukoliko neko još uvek želi da to uradi, ima šansu klikom na ovaj crveni link.

A sada nešto novo:

Svečano vas pozivam na svoj prvi samostalni Instagram live ovog petka 31.7.2020. u 11 sati po mom vremenu (to j GMT-5, centralno vreme), kada je u Srbiji 18 časova. 

Dođite da se virtuelno upoznamo, skuvajte kaficu i udobno se smestite, to i ja nameravam :) Dakle, imamo virtuelni Meet Up. Kako Instagram Live nalaže, limit druženja nam je sat vremena.

Imam onako tremu sa leptirićima u stomaku, ali sam izuzetno uzbuđena zbog ovog novog početka. 

(Iako sam diplomirani novinar sa iskustvom u svim medijima, ovo je ipak nešto sasvim drugačije :) )

Inače, ovaj novi početak me je motivisao i da se konačno skupim hrabrosti i odem kod nove frizerke, jer me je stara pogrešno razumela. Svi vi koji ste tu sa mnom od prošle godine, znate da to moj samo takav izlazak iz komfor zone :) Uz sve to, kako smo mesecima u karantinu i prakticiranju fizičkog distanciranja, ovo je zaista velika stvar. Ali, idem po preporuci prijateljice i iskreno se nadam da se neću razočarati.

Kada smo već kod prijateljica, podelila sam na Instagramu šta mi je još preporučeno kao ekološki ispravno sredstvo za pranje veša i sudova, pa vi u Americi proverite brend Dropps i ako ste zainteresovani za popust od $15 prilikom prve kupovine, javite da vam pošaljem link. 

Juče je moj voljeni lap top otišao na onaj svet i dok novi ne stigne, ne znam koliko mi je vredno pripremljenog sadržaja zapravo preživelo. 

Iako sam sate i sate provela spremajući tekstove, još jednom sam utvrdila lekciju da se ne vredi nervirati oko stvari koje ne možeš da promeniš. Mogu se nadati da je sve lepo sačuvano ovaj put jer zato i koristim Apple kako bi sve bilo negde ne grani pa da mogu da uberem kad treba.

Teši me to što sam do sada više puta ostala bez raznih važnih stvari, dokumenata i fotografija, pa sad nekako imam mir. Dodatni mir mi pruža to što sam više puta čula da se tekstovi iz drugog puta napišu još bolje. Al kad se samo setim koliko je ljubavi i truda uloženo...

Inače, trenutno je "back to school" šoping manija, i našla sam novi komp po fenomenalnoj ceni. To govorim da znate ukoliko i vi imate potrebu za novim kompjuterom ili čime god.

Kako ove subote, 1. avgusta blog puni svojih 18 meseci postojanja, što mu dođe kao neki rođendan i po, mislim da bi bilo lepo da vam kažem par "facts" o njemu.

  • Blog Američki San namerno pišem gramatički nepravilno jer želim da tako naglasim njegovo ime. Zašto da ga naglasim? Pa da bi se izdvojio iz fraze američkog sna. 

Fraza američki san je nešto što postoji mnogo duže nego blog i možete je pronaći na raznim mestima, političkim kampanjama, u raznim tekstovima, čak ima i par pesama i jedna knjiga sa istim imenom. 

Iako je ova fraza mnogima budi negativnu konotaciju, odlučila sam da je prigrlim i pokažem da može da ima daleko pozitivniju.

Verujem da američki snovi postoje ali ne verujem da iko treba da kroji tvoje snove. Niti moje. Svako svoje.

Amerika ti pruža mogućnost da mnoge ostvariš. Da ne kažem sve, ali sve koji su vezani za ovu zemlju.

Za neke ti treba dan, za neke mesec, za druge godina ili decenija

Ali, sve je više priča koje sam čula i koje tome svedoče.

Lično verujem da ti za ostvarenje snova prvo trebaju snovi, potom želja i akcija. Iako se nekim ljudima snovi ostvare bez akcije u našim očima, ja zaista ne verujem da su to onda njihovi snovi. Ili ako jesu, onda je tu bilo akcije koju mi nismo videli.

  • Ideja za Blog rodila se kao moja jaka želja da pomognem nekome ko prolazi kroz ono što sam prošla ja. Mislim ja kao stranac u moru novih stvari, kao neko koga sve zanima i kao neko ko zna da može bolje. 
  • Trenutni cilj postojanja bloga ne ide daleko od prvobitnog, ali mu se centar širi. Želim da ti bude i bolje nego meni. Želim da preskočiš moje prepreke i želim da ti bude lakše. Želim da znaš da nisi sam i da imaš podršku.
  • Blog Američki San je osmišljen kao mesto za odgovore na tvoja pitanja.
  • Moj lični cilj je da pomognem kome god mogu. A najveći mi je uspeh što sam ljude slične sebi okupila u ovoj Zajednici. Zaista verujem da zajedno možemo sve. Ako ne sve, onda makar mnogo toga :)

Prošli Newsletter stigao je tačno na početku druge polovine ove godine i pozvala sam vas da prodrmate svoje snove. Ja sam isto uradila i da vam kažem da se zbog toga svašta izdešavalo :) Razni ljudi su se pojavili i znam da su svi došli sa dobrim razlogom. 

Postoji šansa je da ste propustili novi tekst i to o Kreditnim karticama i kreditnom skoru- nečemu za šta ste me skoro svi pitali. I radujem se da sada imam odgovor.

Ono što još želim da podelim sa vama je da na kraju Newslettera možete da primetite poziv na podršku mom radu. Taj poziv je zapravo tu da pruži šansu onima koji nalaze da su informacije koje delim njemu korisne i u mogućnosti je da putem Paypal-a počasti mene za uloženo vreme i trud. To je apsolutno proizvoljna i neobavezujuća opcija, ali je opcija.

I još jedna vest, ukoliko imate sadržaj na društvenim mrežama za koji verujete da može da koristi čitaocima bloga, odnosno pratiocima stranica, molim vas da koristite hešteg #blogamerickisan. Na taj način neću propustiti informaciju i mogu dalje da je podelim. Jer, svi mi ovde znamo: Sharing is caring.

Od sada pa nadalje, opet se čujemo sredom. A ovog petka se i vidimo :) 

Ukoliko si ti, ili neko koga poznaješ je, izvučen u junu na Zelenoj lutriji, želim da te obavestim da za vas imam i posebnu Zajednicu kojoj sam podrška u toj Zelenoj avanturi. Link koji te vodi na tu listu je ovaj

Budite mi dobro, volim vas!

Nevena

Podrži moj rad
Najčitaniji tekstovi na sajtu

www.americkisan.com

Kako da dođeš u Ameriku


Kreditna kartica i kreditni skor


Šta bih volela da sam znala pre nego što sam došla u Ameriku


Milanov američki san


Blog Američki San

United States

facebook instagram email

Ovaj email dobio si jer si se prijavio na blogu Američki san.

Nisi bio ti? Odjavi se ovde.
MailerLite