Klubmail fra Danmarks Skiforbund

Nyt fra sekretariatet

Det er sommer, og det betyder, at sekretariatet lige så stille er ved at lukke ned og gå på sommerferie i juli. Vi er tilbage på pinden igen i august. Vi læser dog mails en gang imellem.

I akutte tilfælde kan I kontakte på mail og telefon.

I ønskes en god sommer.

SKI365

Aldersrelateret trænings koncept (ATK)

Hvordan tiltrækkes og fastholdes sunde, glade, motiverede, aktive medlemmer (fra vugge til grav)?

Søndag den 26. maj blev der afholdt ATK seminar, hvor en masse engagerede trænere og klubfolk var samlet til en præsentation af ATK. 

Man talte om:

  • Aktive atleter livet ud
  • Vigtigheden af alsidig træning (andre sportsgrene).
  • Kroppens ABC - træn hele kroppen
  • Hvornår skal en ung atlet specialisere sig?
  • Alternative konkurrenceformater for børn og unge

Ud over en teoretisk gennemgang af, hvad der er vigtigt i forbindelse med træning af atleter i forskellige aldersgrupper, så var der også praktiske øvelser.

Ønsker I i klubben at komme i gang med aldersrelateret træning, så kontakt henrik Oksholm ho@skiforbund.dk

Se ATK materialet her

Kost og ernæring i forbindelse med træning

Kosten er vigtig i forhold til at opnå de bedste resultater med træningen.

Læs Team Danmarks vejledning

Sådan fastholder I klubbens voksenmedlemmer

Få konkrete anbefalinger og værktøjer til, hvordan I i jeres
klubber med få greb kan blive endnu bedre til at fastholde nuværende voksenmedlemmer. Få også tips til, hvordan I kan få tidligere voksenmedlemmer til at komme tilbage til klubben. 
Hvorfor bruge tid på at fastholde voksenmedlemmer – og på at få tidligere voksenmedlemmer tilbage til klubben?

Fordi voksenmedlemmerne er en vigtig gruppe i klubben og fordi 54 pct. af tidligere voksenmedlemmer giver udtryk for, at de gerne vil vende tilbage til den idræt, de tidligere har dyrket. Det viser en frafaldsanalyse fra DIF i 2018.

Væk en gammel (sports)kærlighed

Der er mange fordele forbundet med at få tidligere voksenmedlemmer tilbage i klubben igen – både for klubben og for de tidligere voksenmedlemmer.

For klubben kan tidligere medlemmer skabe fornyet energi, tilføre nye frivillige hænder og måske vil de endda trække deres familie med i klubben. De kan med andre ord medvirke til at sikre stabilitet i klubben på den lange bane.

For det tidligere medlem kan idræt, motion og fællesskab få en renæssance i deres hverdag. Det giver også fornyet energi hos dem.   

Konkrete værktøjer og anbefalinger
Vi har samlet en række konkrete anbefalinger og værktøjer i et hæfte, som du kan hente her. Her følger et lille udpluk af de mange anbefalinger og værktøjer.

  1. Fokus på fastholdelse
    Kom på forkant med medlemsudviklingen - sæt status på medlemmer som et fast punkt på bestyrelsesmøder. Sørg også for at få viden om, hvorfor medlemmer forlader klubben. Det kan fx ske på trænermøder, medlemsmøder eller ved at kontakte de frafaldne medlemmer direkte. 

  2. Udpeg en trivselskoordinator i klubben
    Rekruttér eller udpeg en trivselskoordinator i klubben, som løbende – både formelt og uformelt – kan tage temperaturen på medlemmernes trivsel og behov ift. klubbens medlemstilbud. Det er vigtigt, at trivselskoordinatoren er vellidt, åben, opsøgende og har et godt kendskab til klubben. 

  3. Afdæk nuværende medlemmers behov og ønsker
    Har I de rette varer på ”hylden”? Sørg for at jeres idrætstilbud matcher medlemmernes ønsker og behov – og vær klar til at justere, hvis der er behov for det. Det kan fx være i form af familiemedlemsskaber, klippekort, kom-tilbage-medlemskab o.lign.

  4. Formidl klubbens nye voksentilbud
    Husk at sætte tid og kræfter af til at kommunikere evt. nye idrætstilbud, så I opnår den størst mulige gennemslagskraft. Det kan fx være via klubbens Facebook-side, opslagstavler, tag-en-ven-med-ordninger o.lign.

Baggrunden for anbefalingerne
Indsatsen udspringer af DIF politiske program, hvor det bl.a. er målsætningen, at mindst 10 specialforbund skal have indgået udviklingsprojekter, der fokuserer på at rekruttere tidligere udøvere af den pågældende idræt inden 2020.

Anbefalingerne i hæftet er baseret på en frafaldsanalyse foretaget af DIF blandt ca. 800 tidligere voksenmedlemmer fra klubber tilknyttet seks forskellige specialforbund i 2018: Badminton Danmark, Danmarks Bowling Forbund, Danmarks Cykle Union, Dansk Judo & Ju-Jitsu Union, Dansk Tennis Forbund og Dansk Triatlon Forbund.

Sociale medier

Like os på Facebook og følg os på Instagram

Facebook Instagram

Kalender

Se aktivitetskalenderen på Danmarks Skiforbunds hjemmeside

Klubmailen

Har du indlæg til Klubmailen bedes du sende det til klub@skiforbund.dk

Danmarks Skiforbund

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20 
DK-2605 Brøndby

info@skiforbund.dk

Facebook Youtube Instagram
MailerLite