Nieuwsbrief januari 2022 Vrije Academie Nunspeet

Vrije Academie Nunspeet

Nieuwsbrief januari 2022

Weerzien in Noordwijk, Anita Krupe, 2021

Allereerst wensen wij jullie allemaal een gezond en kunstzinnig 2022!

Bovenstaand werk: Weerzien in Noordwijk, Anita Krupe, 2021. Te zien in de online-expositie.

Lockdown

We beginnen dit jaar met een extra lange Kerstvakantie, omdat het hoger onderwijs dicht moet blijven tot 17 januari. De gemiste lessen worden op een later tijdstip ingehaald. Mochten we langer dicht moeten blijven, dan wordt er weer overgeschakeld op online lesgeven.

Op de website www.vrijeacademienunspeet.nl kun je eventuele wijzigingen hierover vinden.

Jammer natuurlijk want we hebben de afgelopen anderhalf jaar gemerkt dat ons oude gebouw, waar we vaak over gemopperd hebben, een veilige omgeving blijkt te zijn wat betreft virusoverdracht. Er zijn bij ons geen uitbraken geweest en we hebben voor de kerstvakantie metingen verricht in de lokalen. Het zuurstofgehalte en vochtgehalte in de lucht blijven keurig binnen de norm als er regelmatig een raampje of een deur openstaat zoals we dat ook doen.

Omdat de anderhalve meter regel aan het begin van ons lesjaar losgelaten werd, hebben we wat meer studenten per groep aangenomen. Ook toen de anderhalve meter regel weer ingevoerd werd, bleek dat in de praktijk geen probleem te zijn. Sommige groepen hebben de beschikking over een extra lokaal en de ervaring leert dat niet iedereen elke les aanwezig is.

Het is een hele uitdaging om in deze tijd mee te bewegen met alles wat er wisselt qua regelgeving en wat er speelt in de samenleving. We zijn dan ook heel dankbaar dat wij een omgeving kunnen bieden waarin mensen kunnen ontspannen met elkaar en hun passie de ruimte kunnen geven.

Maar we blijven iedereen uitnodigen om je angsten en twijfels te bespreken, er zijn met elkaar misschien meer oplossingen te vinden dan je verwacht.

 

Nu, begin januari 2022, is het misschien een mooi moment om de online-expositie van het werk van het afgelopen jaar te bekijken. Dit kun je doen op:

EINDEJAARSEXPOSITIE 2021 | Vrije Academie Nunspeet

Vrijwilligers gezocht

Voor de koffiekamer zoeken we nieuwe vrijwilligers voor de volgende dagdelen; dinsdagochtend, donderdagavond en vrijdagochtend.

Je bent ongeveer 2 uurtjes bezig, het is gezellig, je krijgt er een vrijwilligersvergoeding voor en heel veel dankbaarheid! Misschien is het iets voor jou zelf of voor iemand in jouw omgeving? Stuur een mailtje naar info@vrijeacademienunspeet.nl

Expositie Suzan Ollebek

Van 11 november tot de Kerstvakantie was er een expositie in de hal en kantine van de Vrije Academie ter gelegenheid van de 82e verjaardag van onze studente Suzan Ollebek-Scheele. De verzameling werken bestond uit schilderijen, beelden en textielwerk en gaf een goed beeld van haar ontwikkeling in de loop van haar leven.

Suzan is sinds 1989 student bij ons, in 2018 won zij samen met Tamara van Gend de eerste prijs met het schilderij ‘Esoterisch bos’.

Zij is een actief kunstenaar in Nunspeet. ‘Bokspringen’ is een serie beelden van haar hand, te bewonderen aan de Stationslaan. Zij was ook jarenlang onze gastvrouw in de koffiekamer op donderdagmiddag en nu nog altijd actief in het beeldhouwatelier. 

Vrije Academie Nunspeet

Stationslaan 28
Nunspeet 8071 CM
info@vrijeacademienunspeet.nl

www.vrijeacademienunspeet.nl

SHARE TWEET

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je

hebt aangemeld op onze website.

Afmelden

MailerLite