8.čudo sveta in mesto prihodnosti

DAMANHUR

SPIRITUALNO POTOVANJE

z udeležbo na ritualu Orakelj ob polni luni od 18.5. do 20.5. 2019

nova priložnost za posebno doživetje....

Za nami je prvi skupinski obisk Damanhurja v septembru. Kraj, ki premakne vsako dušo v zavedanje nečesa več, kar tu resnično ljudje tudi živijo. Čas se upočasni, ko dihaš z njimi dan od jutra do večera. Dolina Valchiusella je energijsko zelo nabit prostor v bližini Torina v vznožju Piedmontskih Alp.

Tokratni program ima na voljo malce več časa za individualno doživljanje samega kraja, hojo po labirintih in terapije z naravo, za ogled mesta Torino pa imamo na voljo tudi precej več časa. Na programu je udeležba na nočnem ritualu ob polni luni v nedeljo zvečer, ki se ga udeležijo vsi Damanhurjanci. Več o tem pa spodaj...

Zakaj ravno DAMANHUR?

zapis o obisku Damanhurja na blogu

Kraj, ki je tako blizu nas, pa sploh še nismo slišali zanj, kjer ekologija in duhovnost delujeta vzajemno, njihovi raziskovalni dosežki pa mejijo na sam rob znanosti. Kraj, ki te prevzame, ko začutiš njihove prebivalce, vidiš njihove nasmehe in začutiš utrip umetnosti, ki jo vtkejo v vsak košček dneva in ustvarjanja ali kot sami rečejo, mi nismo ločeni od duhovnega aspekta telesa, meditacija je del nas, vsakega slehernega trenutka dneva karkoli počnemo ali je to zalivanje rož, hranjenje, govorjenje, slikanje, kiparjenje, strežba v lokalu, vse to pri njih resnično tudi doživiš, toplino, srčnost, nasmeh, prijaznost vsakega v objemu in pogledu v oči. Damanhur je hram vseh ras in jezikov. Vsi znajo tekoče več jezikov, njihova izobrazba je na visokem nivoju, prijaznost pa na vsakem koraku.

Obisk Damanhurja je ponovno pustil pečat v srcih celotne skupine v septembru in verjameva, da ga bo tudi v vaših. Ponovno potovanje se enostavno mora zopet zgoditi. Manifestacija našega ponovnega obiska tega kraja je že predana direktno v Univerzum.

ORAKELJ OB POLNI LUNI 18.5. - 20.5.

KAJ JE RITUAL ORAKELJ?

Damanhursko svetišče je skupinska sila, ki povezuje vsa svetišča naših prednikov vseh civilizacij. Ta sila novega stoletja enoglasno vodi človeštvo za največjo dobrobit tega sveta. Duhovna evolucija, ki jo vodijo, prinaša odgovore in usmeritve tistim, ki si želijo vprašanj.

Vsak mesec se v Damanhurskem svetišču odvija ta ritual ob prisotnosti polne lune in je zanje eden izmed najvažnejših obredov. Od leta 1985 člani različnih Damanhurskih šol delujejo na globokem duhovnem in posvečenem nivoju, z  namenom prenesti božanska sporočila v naš svet. Kanaliziran ritual se odvija na prostem in je javno odprt za vse ljudi. Obred vodijo svečenice Pitije, ki skozi ritual odpirajo vrata v duhovni svet vsem silam, ki so bile poklicane. Za vse prisotne je to priložnost, da skozi energije svetišča dobijo svoja osebna sporočila, če zanje zaprosijo. 

Nočni ritual traja 2 uri (od 20.30 do 22.30)

PROGRAM:

1. DAN (sobota 18.5.2019)

Odhod iz Šempetra v zelo zgodnjih urah  (02.00 zjutraj) in vožnja proti Italiji z vmesnimi postanki za malico in kavo. Pot nas bo vodila mimo  Benetk, Milana in Torina do Damanhurja, ki je slabo uro oddaljen od Torina.

ob 11.00 prihod v Welcome center. Sprejeli nas bodo njihovi vodiči in nam v hrvaškem jeziku predstavili njihovo filozofijo in delovanje Damanhurske skupnosti (ogled centralnega dela Damanhurja in Dajmla). Potem vam bo na voljo čas za ogled in individualno doživljanje ritualnih labirintov za zdravljenje in dobro počutje. Možno pa bo tudi koristiti individualno selfično terapijo Prano selfica za doplačilo. 

PRANO SELFICA je prečudovita soba z ogromno selfično napravo in selfičnimi slikami namenjeno zdravju človeka. Izdelal jo je sam Falco. Zdravljenje v njej pa traja 5 min. za doplačilo 50 eur. Midve sva jo tokrat preiskusili in res je posebno doživetje na nivoju globljega dojemanja sebe.

vmesni čas bo namenjen kosilu ali malici (v lastni režiji)

od 15.00 do 16.00 - ogled Crea centra, kjer ustvarjajo raznorazni umetniki in raziskovalci, idilične male trgovinice z njihovimi izdelki, slikami, selficami...

od 16.00 do 19.00 prezentacija Templjev človeštva in voden ogled le teh v skupinah in v tišini.

TEMPLJI ČLOVEŠTVA so danes 8. čudo sveta, ki je zgrajeno na samem križišču 4 sinhronih linij v 5 nadstropjih in znanstvena fantastika glede same gradnje

(več opisano v blog prispevku, oglejte si tudi posnetek templja).

Po 19.00 uri sledi odhod na večerjo, vožnja do hotela in nočitev, ki je izven Damanhurja cca.15 minut.

Glede večerje se odločimo na samem potovanju; možnost je restavracija v Damanurju ali večerja v hotelu (oboje za doplačilo).

2. DAN (nedelja 19.5.2019)

Zajtrk v hotelu in prevoz v Damanhur Center.

10.00 - 13.00 obisk Svetega gozda

Vodeni ogled v njihov SVETI HRAM GOZDA in resnično posebno doživetje dreves, pisanih kamnitih spiral, hišk, lovilcev, daritvenih oltarjev (več opisano v blogu).

Sledi izkušnja glasbe rastlinskega sveta. Z elektronskimi instrumenti se vibracija  rastline pretvori v zvok preko senzorjev na listih. Glasba rastlin je rezultat 30 letnih raziskovanj o občutljivosti rastlinskega sveta.

Ta zvok rastline, pa četudi samo praprot v gozdu, te premakne  v globoko razmišljanje nevidnega sveta energij rastlin.

13.00 - 15.00 prosto; čas za kosilo ali malico ( v lastni režiji)

15.00 - 17.00 prosti čas namenjen zdravljenju v labirintih in na svetih točkah. Možen bo tudi obisk terapij Prano selfice itd.

ob 18.00 odhod na večerjo v restavraciji v Damanhurju

ob 20.30 do 22.30 sledi udeležba na nočnem ritualu Orakelj v siju polne lune

...sledi nočni prevoz v hotel in nočitev

3. DAN (ponedeljek 20.5.2019)

Zajtrk v hotelu in odhod proti Torinu na ogled

10.00 - 15.00 sledi ogled samega mesta Torina.

TORINO je glavno mesto pokrajine Piedmont, nekdaj močno industrijsko mesto, danes znano po tovarni Fiat, nogometnem klubu Juventus, kavi Lavazza, bogato z zelenimi površinami in parki ter zgodovinskimi zgradbami in katedralami.

Za tokratni obisk Torina bo dovolj časa za oglede in prosto. Po želji boste lahko obiskali kašn znano zgradbo ali se samo sprehajali, kofetkali ali nakupovali.

Za oglede priporočamo (dogovarjali se bomo na licu mesta za oglede po skupinah):

 1. katedrala Doumo, kjer se nahaja znan prt Jezusa Kristusa (prt ni vedno na ogled; imajo določena obdobja za oglede), je pa katedrala vredna ogleda.
 2. Filmski muzej Mole (na sliki spodaj)
  Resnično veličastna zgradba v Torinu. V njem lahko vidite, kako sta se film in njegova tehnika razvijala skozi zgodovino. Prostore ima v najbolj vidni in slavni zgradbi v Torinu (Mole Antonelliana). Graditi so jo začeli leta 1863 kot sinagogo. Danes je v njej muzej, ki velja za najvišjega na svetu (167 m). To stavbo smo imeli priliko videti od daleč in je resnično lepa in jo priporočam za ogled. Ima razgledno teraso kamor lahko greste in pogledate na mesto.
 3. Egipčanski muzej
  Muzej ponuja ogromno antropološko in arheološko zbirko. Je drugi največji muzej na svetu z egipčansko zapuščino.

Staro središče Torina je ogromno in zaprto za promet, vse te tri znane stavbe pa v njegovi bližini

po 15.00 uri sledi odhod proti domu

Domov v Šempeter prispemo v poznih urah (okoli 23.ure)

CENA POTOVANJA: 425 EUR (možnost obročnega plačila)

cena velja za  30 potnikov   ( v primeru manjšega števila doplačilo)

Tridnevni program vključuje:

 • avtobusni prevoz Šempeter-Damanhur- Torino-Šempeter in vsi lokalni prevozi v Damanhurju (cena vključuje velik avtobus 52 sedežni)
 • 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v bližini Damanhurja; (hotel 3 zvezdice) 

         (doplačilo za enoposteljno sobo je 50 eur po osebi za 2 noči)

 • dvodnevni Damanhurski program z njihovim vodičem in  udeležbo na nočnem Oraklju 
 • spremstvo zunanjega vodiča na potovanju
 • organizacija potovanja turistične agencije in najina organizacija
 • DDV

Cena ne vključuje:

 • hrana (kosilo in/ali večerja)
 • morebitne vstopnine v mestu Torino (ogled Mole in katedrale)

Kje bomo jedli za večerjo, bomo dogovorili sproti glede na program in razpoložljiv čas. Tako v hotelu kot v restavraciji je možno dobiti tudi brez glutensko hrano.

Cena hrane, pijače, kave..so enake kot pri nas. Kava je odlična italijanska, prav tako zelo okusne sladice... V restavraciji Oro dobiš solatni krožnik za 5 eur, pizza 7 eur... imajo resnično bogato ponudbo vseh vrst hrane, tudi morske. Tudi brezglutensko seveda! V njihovi samopostrežni cantini v Crei pa prav tako lahko izberete okusno hrano po izbiri.. Cena večerje v hotelu pa znaša 13 eur (juha, testenine in sladica).

Plačilni pogoji:

 • rezervacija potovanja za vaše mesto je plačana akontacija v znesku 100 eur do 20.11.2018, preostanek je potrebno poravnati pred odhodom (najkasneje pa do 30.4.2019). Ob prijavi dobite navodila glede plačila akontacije in obrokov!
 • Akontacija je nevračljiva.
 • V primeru plačila na obroke 5x, se akontacija 100 eur prav tako poravna do 20.11. potem sledi plačilo na 5 obrokov po 65 eur; prvi obrok 20.12., sledi 20.1., 20.2., 20.3., 20.4.2019
 • v primeru manjšega števila potnikov (do 25) doplačilo 
PRIJAVA NA POTOVANJE Stanka
PRIJAVA NA POTOVANJE Mateja

DODATNA POJASNILA:

 • razdalja Žalec-Damanhur: 680 km (9 ur vožnje plus)
 • ogled Damanhurja bo v hrvaškem jeziku
 • udeležba za otroke do 14 leta ni možna, zaradi meditacij in tišine ob obisku Templja človeštva
 • Verjameva, da se bo skupina oblikovala v homogeno, veselja in odprtosti polno skupino potnikov, da bomo lahko skupaj uspeli narediti več in močnejše preboje pri manifestaciji!
 • Obisk Damanhurja v maju je čas, ko je dan že precej daljši in toplejši. Torej nam bo na voljo velik del dneva.
 • Avtobusni prevoz imamo iz Šempetra. Parkirišče je zagotovljeno in pod kamero Pobiramo tudi v Ljubljani pri BTC. Ura odhoda pa je ob 2.00 zjutraj 
 • Dodatno imamo več časa za ogled in postanek v Torinu. 
 • Tudi tokrat je cena ugodna tudi zaradi plačila na obroke, ki ga drugi ne ponujajo. 
 • V VEDNOST; tokratno potovanje v septembru je bilo zasedeno v pičlih 4 dneh. Torej, če se vidite z nami v maju, ne odlašajte preveč! 

VABLJENI na doživetje tega kraja, ki je  resnično poseben in vreden našega skupnega potovanja, druženja, smeha in zabave. Prijave sprejemava preko prijav spodaj do zapolnitve mest. Ob prijavi dobite podrobnosti o nakazilu!

Ustnih prijav je bilo že precej, sedaj pa le še uradno uredite prijavo! 

                                         CON VOI     

                                                     (Damanhurski pozdrav)

PRIJAVA NA POTOVANJE Stanka
PRIJAVA NA POTOVANJE Mateja

ZA DODATNE INFORMACIJE SVA DOSEGLJIVI :

STANKA   051 339 934

MATEJA   041 767 759

Potovanje v Damanhur v celoti izvede turistična agencija Za Dušo d.o.o., Cesta v Polico 31, 4207 Cerklje na Gorenjskem. Vsa plačila se vplačajo na račun turistične agencije.

Dotik Sreče Mateja Gorič s.p. in Cart, Stanislava Martinšek Murgelj s.p. sodelujeva kot  posrednici za agencijo pri izvedbi potovanja.

MailerLite