Bekijk_de_webversie
Nieuwe Toonderreis naar Ierland gepland

Beste ,

Er staat weer een Toonderreis naar Ierland gepland! Vanwege het succes van de vorige reis organiseren Historizon en ik hem graag nog een keer, en wel van maandag 18 tot en met zaterdag 23 mei 2020.

De vorige reis is alweer een paar maanden achter de rug. In mijn vorige ToonderMail was een terugblik te lezen.

De meeste deelnemers waren na afloop erg enthousiast: in de evaluatie kreeg de reis van de deelnemers gemiddeld een 8,5. Als gids werd ik door 87% van de deelnemers met een ‘Uitstekend’ beoordeeld en door de rest met een ‘Goed’. Het is fijn om te horen dat het zo goed bevallen is!

Je kunt meer over de reis lezen op mijn website, waar ook nog een aantal uitspraken van deelnemers zijn te lezen.

Voor het voorlopige programma, praktische info en inschrijven kun je terecht op de website van Historizon.

De eerste inschrijvingen zijn al binnen, en ik heb er nu al veel zin in!

Lees meer
Bommellezingen 2019-2020

Het komende seizoen mag ik weer een hoop Bommellezingen houden, op diverse plaatsen in het land:

  • Op de Bommeldag in kasteel Rosendael (8 september 2019) houd ik lezingen over ‘De nonsenspoëzie van Marten Toonder’ en over ‘Het Ierland van Marten Toonder’. Ook zit ik daar op de beurs mijn boeken te signeren.
  • Mijn lezing over ‘Bommel en de Bijbel’ houd ik door het hele land heen, in samenwerking met de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten: in Den Haag (14 september 2019), Oegstgeest (22 september 2019), Haren (3 november 2019), Lekkerkerk (16 februari 2020), Assen (27 februari 2020), Alphen aan den Rijn (26 maart 2020) en Honselersdijk (22 april 2020).

Iedereen is bij bovengenoemde lezingen van harte welkom!

Lees meer in de agenda op mijn website.

De media over ‘Het leven der dieren’

De afgelopen tijd verschenen er verschillende recensies van Het leven der dieren, het boek met Toonders politieke dierencartoons van rond 1950:
 

“Onmisbaar voor de Bommelfan” (Maarten Moll in een 2 pagina’s tellend artikel in Het Parool, 10 augustus 2019; lees hier)
 

“Het leven der dieren is een leuk en mooi boek geworden met een voor velen wellicht onbekende kant van Toonder die voor het voetlicht wordt gebracht. Wat niet onbekend was, is het feit dat Toonder natuurlijk prachtig kon tekenen, waarvan ook dit boek weer getuigt. Een must voor de liefhebber!” (Jos van Waterschoot in StripNieuws, augustus 2019; ook hier te lezen)
 

“Weergaloos getekend, het is een genot om die tekeningen te zien” – over de cartoons uit Elseviers Weekblad; over die uit Haagse Post: “…interessanter omdat het echt de politiek van die tijd weerspiegelt” (Jeroen Vullings in zijn boekenrubriek in Nieuwsweekend, NPO Radio 1, 1 juni 2019; beluister hier, vanaf 8:07)
 

“Zeer verzorgde uitgave, waarin de tekeningen goed tot hun recht komen”; “Een fraaie uitgave waar liefhebbers van het werk van Toonder van zullen smullen, maar die ook interessant is voor wie in het algemeen geïnteresseerd is in (politieke) geschiedenis” (Martin de Jong voor de bibliotheekdienst NBD Biblion, 3 juli 2019)
 

Het boek is uiteraard nog steeds op mijn website te bestellen.

Naast de informatieve mailing die je nu leest (mijn ‘ToonderMail’) verstuur ik wekelijks een stukje over het werk van Marten Toonder onder de titel ‘BommelDingen’. Ik beleef erg veel plezier aan de BommelDingen die ik (vrijwel) wekelijks schrijf. Dat plezier wordt vergroot door de leuke reacties die ik erop krijg.

Het ontvangen van BommelDingen is gratis. Je kunt je er hier voor inschrijven. Je ontvangt dan ook meteen een cadeautje: een opname van het door Marten Toonder voorgelezen gedicht ‘De oude stenen’.

Deze week overigens even géén BommelDingen.
 

Met hartelijke groet,

Klaas Driebergen

ToonderMail van Klaas Driebergen, nummer 21 (17 oktober 2019)

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hiervoor hebt aangemeld of via mijn website een bestelling hebt gedaan. Via deze e-mail houd ik je graag op de hoogte van mijn Toonder-gerelateerde activiteiten, zoals lezingen en boekprojecten.

Als je toekomstige mails toch liever niet wilt ontvangen, geen probleem! Meld je gewoon weer af via de afmeld-link onderaan deze e-mail.

Stuur deze mail gerust door aan mogelijke andere geïnteresseerden. Zij kunnen zich eventueel aanmelden via deze link.

Via laatstgenoemde link kun je ook eerdere nummers van deze Toondermail lezen.

website facebook twitter linkedin
Klaas Driebergen

Afmelden
MailerLite