view_in_browser

Szia !

Be kell valljam, a múlt hetet baromira túltoltam, de annyira, hogy már szerdán ki voltam purcanva teljesen, ezáltal az egyik heti célom a háromból totál meghiúsult. Egy másik pedig rajtam kívülálló okokból nem történt meg (ebből tanulság, hogy felesleges olyan heti célt kitűzni, ami nem is rajtam múlik - lásd lejjebb).

Minden hétre maximum 3 fő célt tűzök ki, ezeket pedig általában a nagy havi célom/céljaim alapján bontom le. A My Content Book-ban vezetem mindezt, így könnyen tudom a hét végén értékelni, hogy mennyit haladtam a kitűzött cél(ok) felé, és látom előre, hogy mire kell jobban ráfeküdnöm vagy esetleg mi az, amit érdemes újraterveznem, átstrukturálnom.

Úgy érzem, ha nem terveznék, totál szétesnék.

A tervezés másik rákfenéje, hogy jól kell elosztani a feladatokat nagyság szerint is, nem csak prioritás szerint. Ha nagy feladatot tervezel be, akkor ne tervezz be másik 3-4 szintén ugyanakkorát mellé, mert esélyed sem lesz elvégezni. Ráadásul az energiamenedzsmentet is érdemes alkalmazni és megnézni, hogy a napjaid mennyire lesznek túlzsúfoltak, rohangálósak, milyen jellegű programjaid lesznek és azok mennyire fárasztanak le, mit tudsz még utána csinálni majd.

Ezek tükrében nézzük, hogy alakult a megvalósítás nálam.

A heti céljaim ezek voltak:

1. Decemberi feladatok tervezése: Ez egy hullámvonalat kapott a tervezőmben (= folyamatban/elkezdve), ugyanis nekiálltam összeszedni minden feladatot, ami a fejemben van és amit meg szeretnék még valósítani szülés előtt, de akkora mindmap lett belőle, hogy 2 óra alatt sem értem a végére, és a konkrét feladatos leosztásig el sem jutottam.

Amikor tervezünk, fontos azt is figyelembe venni, hogy mennyi ideig tart egy adott feladat elvégzése és ezt hajlamos vagyok alulbecsülni. Egy-egy ekkora mértékű tervezésre legalább fél napot rá kell szánnom, különben abba kell hagynom akkor, amikor a legjobban belejönnék vagy cserébe más feladatot kell beáldoznom. Itt jön a jó kis kérdés, amit Stipitől tanultam, hogy megéri-e ez a csere. Semmi gond nincs azzal, ha át kell szervezni a napot, csak tudjam, hogy mit mire cserélek el. Márpedig a tervezés fontos és nagy tanulsága a múlt hétből számomra, hogy inkább erre szánjak több időt, szöszmötölni, üzenetekre, emailekre válaszolni, adminisztrálni, posztot írni máskor is tudok, de ha belekezdek a tervezésbe, akkor azt vigyem végig, mert ez segít tisztázni a fejemben lévő káoszt és célt adni a következő napjaimnak, heteimnek, amiből aztán konkrét cselekvés lesz. Ebből fogom pontosan tudni, hogy mi fér még bele, mit engedjek el és egy reális képet kapok arról, hogyan fog kinézni a következő időszak munka szempontjából. Ez óriási megnyugvással tölt el. Nagy döntéseket is meg kell ilyenkor hozni, de ez jó dolog, mert előrébb visz és ettől fog igazán fejlődni a vállalkozásom.

Amikor pedig ez nem megy egyedül, mert már túl sok az ötlet és a teendő, akkor érdemes kikérned mások véleményét. A pénteki mastermind találkozón a csajok segítettek kicsit rendet tenni az én fejemben is, mert megint túl sokat akarok egyszerre túl rövid idő alatt és nehéz elengedni bármit is. Ők külső szemmel ránézve ezekre a feladatokra segítettek abban, hogy mit tudok sokkal egyszerűbben, időt spórolva megoldani és mi az, amit akár el is engedhetek, mert nem ad most hozzá annyit a vállalkozásomhoz, mint amennyi időt és energiát elvinne. Az a legnagyobb baj velem, hogy szeretek adni, adni és adni, persze többnyire ingyen, ahelyett, hogy most már a bevételszerzésre fókuszálnék, hiszen igazán megérdemelném, hogy a befektetett munkám megtérüljön. Erre segítettek rávilágítani és irányba állítani a dolgaimat. :)

2. MCB csomagok feladása: Ez volt az a feladat, ami nem rajtam múlott. Jóhiszeműen azt gondoltam, hogy a nyomda időben kész lesz mindennel és ki tudom küldeni a csomagokat, de ez ugye nem történt meg, így ezzel a feladattal egyáltalán nem tudtam foglalkozni, eleve felesleges volt hét elején betervezni, üresen is hagyhattam volna ezt a sort, hiszen nem kell mindenáron minden helyet mindig kitölteni. Ezt még én is tanulom! :)

3. Heti tartalmak tartása: Itt arra utalok, hogy a hét elején betervezett kontenttervet tartsam és minden kikerüljön akkor, amikor terveztem. Na ebből 0, azaz nulla tartalom került ki. Ebből is látszik, hogy túlszerveztem a hetet és a fent említett energiákkal (vagyis a nem lévőkkel) számolni kell. Ha sok olyan napom van egy héten és olyan programon, ahol rohangálok vagy sok impulzus ér, ott tuti annyira lefáradok, hogy aznap használhatatlan vagyok, maximum adminisztrációs, kattingatós feladatok mennek, de szövegírósak tuti nem. Szóval eleve egy fotózással, online megbeszélésekkel, élő adással, diabetológiával, évértékelős reggelivel, masterminddal és coworkinggel tarkított hétbe felesleges tartalomgyártást tervezni. Ilyenkor azt lehet csinálni, hogy sztorizol, mert az gyorsan megvan, látják, hogy aktív vagy, ott közölsz mindent, de a többi tartalmat (poszt, videó, bármi) elengeded. Ez 100%-ban működött a héten, soha nem kaptam ennyi visszajelzést a sztorijaimra, mint most, csak úgy záporoztak az üzenetek. (De én is nagyon aktív voltam!!)

Január 3. vasárnap 10:00

Tervezzük meg együtt a januárt és indítsuk konkrét tervekkel az évet!

Mivel tudom, hogy sokatoknak gond a tervezés betervezése, elkezdése, a havi kontentterv összeállítása és az ebben való következetesség, azt találtam ki, hogy minden (korábbi és új) My Content Book vásárlómmal tartunk online egy közös évtervezést január elején, ahol segítek elkezdeni használni a tervezőt, összerakni a havi tervet és dinamikusan, célokkal, rendezetten belekezdeni a 2021-es évbe.

Ez az esemény az első alkalommal teljesen ingyenes lesz, viszont feltétele, hogy legyen My Content Book-od, mert abban fogunk dolgozni. :) Mivel január 4-én már berobban 2021 a dolgos hétköznapokkal, ezért előtte való nap délelőtt tartanám meg ezt az eseményt, hogy hétfőn mindenki nagy lendülettel kezdhessen bele a megvalósításba.

Ha szeretnél részt venni ezen a közös tervezésen, nincs más dolgod, mint csatlakozni a tudatos tervezők táborához azzal, hogy még az esemény előtt beszerzed a My Content Book-ot. Ha Karácsony előtt kézhez szeretnéd kapni, akkor vasárnapig mindenképpen add le a rendelésedet, mert ebben az esetben tudom garantálni, hogy tutira odaér!

Már nagyon várom, hogy közösen, egymást erősítve és inspirálva induljunk neki 2021-nek! Remélem, veled is találkozom január 3-án! :)

Irány a My Content Book oldala!

Amit még érdemes tudnod (hírek és tanulságok):

  • Elkelt az első 50 db My Content Book, már csak 150 db várja tudatosan tervező gazdáját! :) Ha még nem szerezted be, ide kattintva minden infót megtalálsz róla, most már az új, csodaszép fotóimmal, amiket Kőfaragó Zsuzsival lőttünk a héten. :)
  • Nyugodtan legyél őszinte és kommunikálj transzparensen a vállalkozásodról, mert brutálisan erős bizalomépítő hatása van. Miután őszintén elmeséltem a matricákkal kapcsolatos aggályaimat és hogy miért nem küldöm ki őket, amiket elsőre kaptam, záporozni kezdtek az üzenetek és kaptam egy olyan visszajelzést is, hogy ő eddig csak gondolkodott a vásárláson, de ezzel a hozzáállásommal most megerősítettem benne azt, hogy rendelni fog. Szóval az, hogy elmondom, mi a helyzet, tájékoztatok és közben ezzel megmutatom azt is, hogy mi az én értékrendem, milyen minőséget képviselek, iszonyatosan erősen építem a márkámat és a bizalmat iránta(m). Javaslom neked is ezt a fajta kommunikációt, nem szégyen felvállalni, ha valami nem úgy alakul, ahogy tervezted, ebből is látszik, hogy emberből vagy, a közösséged pedig hálás lesz az őszinteségedért és támogatni fog.
  • Igencsak megfontolandó, hogy mennyi energiát érdemes áldozni egy ingyenes dologra a saját vállalkozásodban. A múlt heti hírlevél megírása közel 4 órámba került, viszont nem tudom pontosan mérni, hogy mit hozott és hogy nektek mekkora értéket képvisel. Értékelitek-e egyáltalán annyira így, hogy ingyen kapjátok, mert azért valljuk be, az, hogy ez egy "hírlevél", vonhatna az értékéből (elcsépelt szó, nem szeretjük, negatív érzéseket társítunk hozzá), de szerintem annyi tudással és hasznosítható infóval pakolom tele nektek, hogy akár pénzért is adhatnám, hogy tényleg elolvassátok és beépítsetek belőle valamit. Kaptam tőletek 1-2 kedves visszajelzést, illetve látom, hogy 60% felett volt a megnyitási arány és sok átkattintás volt a tartalmakra is, viszont látom, hogy túl hosszú, mert ami az első oldalon túl volt, nem ért el hozzátok. Emiatt mindenképpen újragondolom ezt az egészet, illetve mivel ezeket full ingyenesen írom, biztosan nem éri meg fél napot rászánnom, miközben folytathatnék olyan tevékenységet is, ami közvetlenül kapcsolódik a vállalkozásfejlesztéshez vagy bevételszerzéshez. Erős bizalomépítő eszköz ez a hírlevél, azt látom, de kérdés, hogy elég erős-e?! Ezen még gondolkodom és várom a ti visszajelzéseiteket is, kíváncsi vagyok, mit gondoltok a témáról és hogy hasznosítotok-e belőle bármit is. :)
  • Írj levelet saját magadnak! A Womenspiration reggelin elkezdtük az évértékelést, aminek tavaly is fontos pontja volt, hogy írtunk egy levelet a jövőbeli énünk nevében saját magunknak arról, hogy milyen volt az elmúlt egy év (2019-ben a 2020-as énünk írt nekünk) és ezt a lányok elküldték nekünk postán. Nagyon szívmelengető volt olvasni a héten megkapott levelemet, amiben az akkor elképzelt év 99 %-a meg is valósult (csak a házikó nem, de hát ez ismét nem rajtunk múlt...), nem is gondoltam volna akkor még, hogy így lesz. Idén is írtam magamnak egy levelet a 2021-es énem nevében és gmailben időzítve elküldtem magamnak, ezt 2021. december 12-én fogom megkapni. Ha van kedved, csináld meg te is ezt a feladatot, isteni érzés lesz megkapni a leveledet egy év múlva és elolvasni, hogy most mit gondoltál arról, hogyan fog telni a következő év. Érdemes néhány bátorító, megerősítő gondolatot is beleírni, a lelked imádni fogja! ;)

Mivel az elmúlt egy hétben egyáltalán nem gyártottam tartalmat, így most ez a rész kimarad és az ajánló részben is egyetlen dolgot emelnék csak ki, amit én is éppen most csinálok, és már az első lecke után azt éreztem, hogy kincset ér ez a program, úgyhogy tényleg szívből ajánlom figyelmedbe! :)

Ajánló

ONLINE KURZUS

SZÍVBŐL ÉRTÉKESÍTENI

Neked is nehezedre esik magadat, a termékedet, szolgáltatásodat reklámozni? Úgy érzed, hogy az értékesítés tukmálás? Hogy zavarsz vele másokat? Idegesíti a követőidet, ha túl sokat kommunikálsz erről?

Akkor Zsófi tanfolyama pont Neked való - ahogy nekem is. Komoly elakadásaim vannak ezen a téren, nem merem annyit nyomni az értékesítést, amennyit kellene, így belevágtam Zsófi kurzusába. Már az első feladat kidolgozása után óriási aha-élményeim voltak és rengeteg mindenben megerősített. Most a harmadik aranyszabálynál tartok, de alig várom, hogy minden feladatot végigcsináljak benne, mert tele lettem új nézőpontokkal és már a kérdések megválaszolásában benne vannak a posztok, amiket megírhatok, a témák, amiket kifejthetek ilyen-olyan formában (sztori, lapozós poszt, videó, stb.).

Ha neked is van elakadásod ezen a téren, szívből ajánlom ezt az online workshopot!

Megnézem

Mi várható még a következő napokban?

Végre feladhatom a My Content Book csomagokat és most már folyamatos lesz a kiszállítás. Ha már biztosra tudod, hogy még idén szeretnél rendelni és karácsony előtt kézhez kapni, akkor vasárnapig add le a rendelésedet mindenképpen, kérlek, így tudom garantálni, hogy a túlterhelt futárszolgálat tutira odaér vele. :)

Pénteken Stipi online könyvbemutatóján leszek vendég, ami teljesen ingyenes és az időgazdálkodásról fogunk beszélgetni, ami a Van időd! c. könyvének is a témája. Ha érdekel az időmenedzsment, mert te is rosszul állsz az idővel, akkor nézz minket élőben pénteken 18 órakor!

Ezen felül továbbra is instán fogsz a legtöbbet megtalálni még ezen a héten. Kövesd a csodatévő adventi kalendáriumom "ablakait", figyeld az új posztokat és kapcsolódjunk ott is! :)

Ha bármihez lenne hozzáfűznivalód vagy visszajelzésed, akkor szeretettel várom itt, válaszüzenetben. Minden levélnek nagyon örülök, de olyan ugrálósan nagyon. :))

Remélem, most is találtál ebben a titkos üzenetben számodra hasznos információkat, amiket be tudsz építeni azonnal vagy amik elgondolkodtattak a saját márkád kapcsán.

Jövő héten ismét jelentkezem, addig is hatékony és már az ünnepekre hangolódós napokat kívánok! :)

instagram facebook facebook website
Co-In-Cash Kft.

8600 Siófok, Tavasz utca 43. 

+36305436574
hello@socialight.hu

Ezt az email azért kaptad, mert korábban letöltötted vagy megvásároltad valamelyik tudásanyagomat, vagy feliratkoztál a Socialight Secrets hírlevelekre és azt jelölted, hogy küldhetek számodra hírlevelet, ha valami fontos közlendőm van. Ha bármikor le szeretnél iratkozni a listáról, az alábbi gombra kattintva megteheted. Ezt azonban csak akkor javaslom, ha nem szeretnél többet infókat kapni a termékeimmel, szolgáltatásaimmal, vállalkozásommal kapcsolatban és értesülni az újdonságokról, melyeket tervezek.

Leiratkozás
MailerLite