Öppna nyhetsbrevet i en browser.

November 2019

Det blev regn i höst (prisregn)


På Herrgården i Rosengård har vi två grannar, Yalla trappan och FCRosengård. Denna höst, har har varit extra kul för oss, alla tre.

1: I slutet av september mottog Yallatrappans ordförande och grundare Christina Merker Siesjö, Fredrika Bremer-förbundets BRA-pris. Mer här.
2: Våra andra grannar FCR damer, går och tar hem guldet 2019! Mer här.
3: Vår verksamhetsledare tog hem priset för "Årets glädjespridare" i Malmö. Mer här.

Inte nog med det.....

4: Våra goda vänner Wanås konstpark, fick Region Skånes stora pris "Kulturpaletten". Mer här.

5: Vi passar också på att gratulera malmösonen, regissör Ronny Danielsson, som fick Region Skånes kulturpris. GRATTIS! Mer här.

Dessutom fyller våra goda vänner Barbacka i Kristianstad 30 år i år. GRATTIS gamlingar. Själv har vi bara 29 år på nacken!!!

Vi som uppmärksammas på dessa fina sätt, är samtliga hårt arbetande inom sport, kultur och samhällsarbete, i Malmö och i regionen. Vi är envisa, nyfikna och lite galna ibland. Gemensamt är att vi tror på det goda och långsiktiga arbetet, som ger oss en enade framtidstro... och folk därute verkar uppskattar det.
Oj-oj. Hösten har knappt ens börjat.....

NYPREMIÄR Platser kvar

På höstlovet spelar vi åter Det försvunna regnmolnet. Vi spelade för fulla hus i våras och föreställningen blev mycket uppskattad. På vardagarna spelar vi för fritids (fullsatt) och på
lördagen den 9:de november kl: 11.00

spelar vi en gång för familjer. (6-9 år)

GRATIS ENTRÉ, MEN OBLIGATORISK INTRESSEANMÄLAN PÅ:
drommarnashus.se/regnmolnet

Konst på höstlovet

Den 29, 30, 31 oktober deltar Drömmarnas hus i Bästa Biennalen.

Vi kommer att hålla inleda med en guidad visning av de tre första verken i Barnens Skulpturpark och därefter bjuda in till en konstworkshop inspirerad av de befintliga verken. Såväl den guidade visningen, som den efterföljande workshopen leds av konstnären Lena Ignestam. Lena är en av de professionella konstnärer som arbetat i den första processomgången av Barnens Skulpturpark.

Följande dagar och tider gäller:

Tisdag den 29 oktober, onsdag den 30 oktober och torsdag den 31 oktober.

Guidad visning + konstworkshop Kl.10.00-11.30 och kl 13.00-14.30

Detta är öppna visningar och workshops, men vi har ett maxantal på 25 personer vid våra workshops. Vill man komma med en större grupp (10-25 personer) är det bäst att föranmäla detta till ann-marie@drommarnashus.se. Vi kan då avsätta/boka en av dessa tider speciellt för er grupp.

Varmt välkomna till Drömmarnas hus.

Digitala programmet är här
Inspirerande Skapande skola-träff

Drömmarnas Hus bjuder in lärare till en inspirationsträff kring skapande skola. Vi kommer under dagen att visa vårt utbud och samtala kring era önskningar och visioner. Oavsett om du har en färdig idé eller bara vill inspireras kring ett kommande skapande skolaprojekt, så är du hjärtligt välkommen till denna inspirationsdag.
Både praktik och teori utlovas.

Vi har två pass att välja mellan: 12.30-16.30 eller 17.00-19.20
torsdagen den 12 december.

Vi bjuder på soppa samt kaffe. Inga avgifter tillkommer.

Mer info och intresseanmälan
ENSTAKA PLATSER FINNS KVAR !

HOPP sökes! Klasser år F-3

Vad hoppas du på ?  Vad längtar du efter?   Vad vill du ska förändras?

Om du skulle måla hopp, hur skulle det då se ut?
Vilken färg skulle det ha? Skulle det låta något ? Skulle det lukta något eller kanske till och med smaka något?

Med inspiration från sagor och berättelser skapar vi av vackra tyger och färger, en installation i ditt klassrum, som inger hopp.

Enligt en gammal tradition kommer orden som skrivs på Tibetanska "Prayer flags", att spridas med vinden och skapa en positiv och kärleksfull miljö för allt och alla.

Låter det här spännande? Inom kort kommer Drömmarnas hus att gå ut med ett erbjudande om att boka in denna workshop. Målgrupp: åk F-3 i hela Malmö. Våra pedagoger kommer då ut till er skola någon gång under november månad och workshopen kostar inget.

Mer info och intresseanmälan

Artisterna presenteras senare på www.drommarnashus.se/cafe

Slutet är nära

Nu går vi in i våra sista månader av Stick ut!/Kreativa platser men det betyder inte att vi tar det lugnt. Tvärtom, vi har massor av verksamhet som skall planeras, göras och genomföras. Nästa cafékväll den 28 november, våra HOPP workshops, förarbetet inför familjeföreställningen sommaren 2020, en förstudie kring cirkus-verksamhet, podcasten Ungdomssnack spelas in under höstlovet, en spridningskonferens i december mm. Ja, vi kör ända in i kaklet m a o J

Jul jul mera jul

Kryssa redan nu in söndagen den 8 december kl. 12-15 i almanackan!

Då hälsar vi alla välkomna till en mysig Julmarknad i Rosengårds gamla Herrgård. För tredje året i rad, så bjuder vi som befolkar den gamla herrgården, d v s Drömmarnas hus, Yalla trappan och FC Rosengård, in till det som börjar likna en tradition. Vår lite annorlunda Julmarknad. Varmt välkomna!

Så sätt redan nu ett kryss i almanackan för
söndagen den 8 december kl. 12-15!


Julfest för Herrgårdsbor
Den 10 december så bjuder vi traditionsenligt in familjer från Herrgården, till vår årliga julfest i Drömmarnas hus! Det brukar vara en höjdpunkt på året, som all personal ser fram emot att få genomföra. Så också i år. Vi laddar redan för detta!

Utomhuspedagogik på turné

Veckan efter höstlovet, börjar vår utomhuspedagogiska lärprocess inom Inno Carnival Skåne 2020.

Det sista skälvande repetitionsarbete tar nu sin form inför premiären av Preppers. De sista delarna ska sättas och material ska förberedas. Är allt med på packlistan?  Det kommer bli en månad fylld av resor kors och tvärs över Skåne till olika skolor. Under en dag besöker fyra av våra pedagoger skolan och drar igång elevernas arbete, som i var och en klass ska resultera i en färdig innovation framåt februari. En dag fylld av globalmål, samarbete och visioner! 

Skapande skola i hela Osby

Bjud in

Nu inleder vi den sista månaden av detta skapande skola arbete som pågått sedan början av september. Under denna månad utformas de sista "inbjudningskorten" för vårens utställning i Osby konsthall.

Det kommer bli en spännande och tänkvärd utställning, där 1500 elever från Osby kommun bjuder in någon, eller något, verklig eller fiktiv, med hjälp av konst.

Mot föreställning

För tredje gången repeterar vi nu en föreställning, i ett fruktsamt samarbete med Fabriken DV & CO. Föreställningen kommer att spelas för fulla hus (jodå, det BLIR fulla hus) den 3 och 4 december. Följ Fabriken DV på FB

Högtidlig invigning

Den 28 september invigde vi så äntligen de tre första verken, i det som skall bli Barnens Skulpturpark. Och vilken härlig invigning det blev, en dag att minnas för resten av livet för alla involverade!

Vi vill nu passa på att tacka alla de som kom och delade denna högtidsdag med oss samt alla som hjälpte oss vid arrangemanget. Så ett stort tack till: alla talare, barn och pedagoger från El Sistema/Rosengårdsskolan, Kronprinsens husarer + musikkår m fl och sist men inte minst till alla er 21 stora och små konstnärer bakom verken, ni är bara bäst och vi gjorde det!!!!

Andra etappen

Nu är vi redan igång med nya barn och konstnärer i det att skapa ytterligare tre nya verk för att göra Barnens Skulpturpark komplett. De tre professionella konstnärer som fått uppdraget är: Jacob Simonsson, Samaneh Reyhani och Magnus Wallin.

Onsdagen den 16 oktober begav vi oss så till Wanås Skulpturpark, för en heldag fylld med konstnärlig inspiration men också för att lära känna varandra lite bättre. Det blev en riktigt fin dag med många fina samtal, mycket frisk luft och en himla massa inspiration. Tack till Wanås konst för ett varmt välkomnande och för Elins fina guidade rundtur! Samma vecka så startade vi också upp de konstworkshops och den konstnärliga process som skall leda till de nya verken. Vi hälsar våra nya stora och små konstnärer varmt välkomna, vi har en riktigt spännande resa framför oss!

En oerhört ledsam sak som drabbat oss är att under natten till tisdagen den 15 oktober, utsattes konstverket ”Fågelkärleken” för stöldförsök. Samtliga delar till verket är lyckligtvis återfunna. Mycket tack vare observant personal från Örtagårdsskolan. Tusen tack! Verket kommer att återställas på sin plats, men vi vet inte exakt när. Barnen låter hälsa till alla att ”Vi ger inte upp!” och att ”Tjuvar som stjäl barns drömmar och tankar borde skämmas!”

Ja, som ni förstår så är de här verken otroligt fina och ni som ännu inte sett dem är välkomna på våra guidade visningar med efterföljande workshop. Detta genomförs i samband med Bästa Biennalen under höstlovet (se mer info under rubriken Bästa Biennalen)

En föreställning växer fram

Drömmarnas Hus unga ensemble hade öppen repetition på sin föreställning ”Lost”. 

Offentlig Premiär blir efter nyår. Det ser vi fram emot.

Vi återkommer senare med datum.

Den ännu yngre gruppen

Den yngre teatergruppen visade sin föreställning om trolldom och häxor för föräldrar och vänner i veckan. Spännande konflikt som fick sin upplösning följt av dans till Crazy Frog. Mycket uppskattat.

En vecka Skapande skola

För första gången har vi samarbetat med återSKAPA Malmö i ett Skapande skolaprojekt. Under en vecka mötte vi hela åk 3-6, där vi jobbade kring tematiken "barnfattigdom". Utifrån dina egna resurser.... Vad har du? Vad kan du ge till andra? Resultatet blev i form av självporträtt och med resursen gömd i munnen. 350 stycken självporträtt pryder nu skolans matsal.

Mediapåverkan

Vi är en av de många som blev intervjuade av Samaré Gozal -filmskapare och skribent. Hon undersökte hur medias presentation av Rosengård påverkar människors bild av segregerade städer och samhällen.
Läs den begåvade artikeln här.


I wrote an article about Rosengård, a neighbourhood in Malmö, which has had its share of controversies over the years. The piece is about the role of the media in creating the perceptions we have of segregated cities and communities. After months of research, interviews and writing it has now been published. It was a marvellous and eye-opening experience in many ways to write this.
Samaré Gozal

Vi söker DIG - personligen

Känner du någon, eller har du kanske själv deltagit i någon verksamhet hos oss när du var yngre. Har du kanske sett någon föreställning som väckte något hos dig? Roliga, spännande minnen hos eller med Drömmarnas hus? Vår förhoppning är att kunna använda materialet nästa år, då vi fyller 30 år.

Skriv något om ditt minne och skicka till oss. Vi uppskattar alla bidrag!
Maila: info@drommarnashus.se

facebook youtube instagram
Drömmarnas hus

Frölichs väg 4, 213 68, Malmö, Sweden

www.drommarnashus.se      info@drommarnashus.se
+ 46 40 31 15 80

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen