Lue selaimesta View_in_browser
Joulusesongissa lahjaideoita pop up -myymälöistä ja ihastuttava Jouluikkuna

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Jyväskylän taidemuseon Jouluinen taidebasaari siirtyy vuoteen 2021. Tunnelmallinen basaari on ollut jo vuosia hyvin suosittu joulutapahtuma, jossa on käynyt viikonlopun aikana 2500–3000 kävijää. Tapahtuman toteuttamista harkittiin pitkään, mutta perinteisessä muodossaan tapahtumaa olisi tänä vuonna ollut mahdotonta järjestää turvallisesti. Tapahtuman peruuntumisen myötä tämän vuoden myyjävalinnat ovat kuitenkin voimassa myös ensi vuonna.

Jouluinen taidebasaari järjestetään seuraavan kerran 11.–12.12.2021.


Vaikka taidebasaari peruuntuu tältä vuodelta, joulua ei ole peruttu!

Jyväskylän taidemuseoon ja Galleria Ratamoon rakennetaan Jouluiset pop up -myymälät
, joissa on myytävänä muun muassa paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten monipuolisia tuotteita. Pop up -myymälät rakennetaan valmiiksi Jyväskylän joulunavausviikonloppuun mennessä ja ne ovat avoinna yleisölle joulusesongin ajan 27.11.–31.12. taidemuseon/Ratamon aukioloaikojen mukaisesti. 

Lisäksi taidemuseolla lanseerataan Kauppakeskiviikot, eli kolmena joulukuun keskiviikkona sekä näyttelyt että museokauppa ovat poikkeuksellisesti auki iltakahdeksaan saakka. Näinä kauppakeskiviikkoina 2.12., 9.12. ja 16.12. on myös koko päivän ajan ilmainen sisäänpääsy museoon.

Nyt kannattaakin tukea paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten työtä ja samalla poimia lahjakonttiin ainutlaatuisia löytöjä!

Taidemuseon ikkunassa tulee joulun ajan ilahduttamaan myös kuudennetta kertaa toteutettava jouluikkuna, jonka ideoi ja rakentaa jyväskyläläinen kuvataiteilija Jonna Suurhasko. Luvassa on ainakin eläinhahmoja ja talvista tunnelmaa, joten kannattaa käydä kurkkaamassa lopputulosta perjantaista 27.11. lähtien!
Jouluikkuna toteutetaan yhteistyössä Keski-Suomen Luontomuseon ja Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa.

Lue lisää pop up -myymälöistä uutisestamme
Akseli Gallen-Kallela, Sumumaisema, öljymaalaus 1884. Ateneumin taidemuseon kokoelma. Kuva: Kansallisgalleria.
Yleisöluento: Kultakauden taiteen keskisuomalainen maisema

Torstaina 26.11. klo 16.30, Kultakauden taiteen keskisuomalainen maisema, Seija Heinänen
Sijainti: Jyväskylän kaupunginkirjasto, Minnansali

Jyväskylän taidemuseon tutkija, FT Seija Heinäsen esityksessä keskitytään erityisesti Akseli Gallen-Kallelan ja Pekka Halosen Keski-Suomessa maalattuihin maisemiin sekä taiteilijoiden luontokäsityksiin ja paikkakokemuksiin. Maisemaa ei ainoastaan katsottu vaan sinne kuljettiin ja se koettiin eri aistein. Mieluisat kokemukset saivat taiteilijat tulemaan Keski-Suomeen yhä uudestaan.

Luento on osa Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelyn maksuttomia yleisötapahtumia. Luennolle on ennakkoilmoittautuminen Lyyti-linkin kautta. Jyväskylän kaupunginkirjaston Minnansaliin otetaan sisään maksimissaan 60 henkilöä turvavälien säilyttämiseksi.

Ilmoittaudu tästä mukaan luennolle
Blogissa: Niina Lehtonen Braun kitkee naissukupolvien samaistuttavia muistoja

Matkalla maan keskipisteeseen –näyttelyn toisessa kerroksessa ihastuttaa Niina Lehtonen Braunin teos Muistojen kitkeminen. Teos on tekstiä ja kuvia yhdistävä installaatio, joka on saanut monille hymyn huulille.

- Noin vuoden ajan tein teoksia työhuoneellani näihin teksti-ja kuvadokumentteihin, sekä omiin ja sukulaisteni muistoihin ja anekdootteihin pohjautuen. Lopuksi loin teoksista installaation museolle paikan päällä, kertoo Niina Lehtonen Braun.

Taiteilijan molemmat vanhemmat ovat kotoisin Keski-Suomesta, jossa suurin osa hänen sukulaisistaan asuu vieläkin. Nähdessään avoimen haun näyttelyyn hän totesikin haluavansa palata lapsuutensa tärkeisiin paikkoihin ja maisemiin taiteilijan ominaisuudessa ja kertoa hänelle rakkaista maisemista ja ihmisistä. Teoksessaan hän tarkasteleekin oman sukunsa naisten sukupolvien ketjuun kuulumista.

Lue lisää Niinan työskentelystä Museotarinoita Jyväskylästä -blogista
Share to Facebook Share to Facebook Share to Twitter Share to Twitter Forward email Forward email
Jyväskylän taidemuseo

Kauppakatu 23, 40100 Jyväskylä
Finland

Pääsymaksut 8 / 6 / 4 / 0 €, 
perjantaisin ja alle 24-vuotiaat ilmaiseksi

014 266 4391
taidemuseo@jyvaskyla.fi

Saat tämän viestin koska olet ilmoittautunut 
uutiskirjeen / kutsujen tilaajaksi.  Voit lukea taidemuseon tietosuojalausekkeen täältä.

Peruuta tilaus