Het laatste nieuws van Mr. - 14 mei 2019

ADVOCATUUR VS FIOD: GESTREKT BEEN HOEFT NIET

Advocaten en opsporingsdiensten die tegenover elkaar staan: dat beeld kennen we. Maar advocaten die samenwerken met een opsporingsdienst als de FIOD: dat is minder bekend. Toch gebeurt het al jaren. Zie de affaires met ING en SBM. De advocaat, de cliënt en de FIOD hebben er baat bij.

Lees meer

KLIMAATVERANDERING VEREIST MEER PROACTIVITEIT BEDRIJFSJURIST

Volgens bijna veertig procent van de bedrijfsjuristen is hun organisatie matig voorbereid op de veranderingen die de klimaatverandering en daarmee samenhangende regelgeving meebrengt. Dertien procent noemt de voorbereiding zelfs onvoldoende. Weinig juristen zien zichzelf op dit terrein als een ‘proactieve voortrekker’. Dat blijkt uit een enquête ter gelegenheid van de Bedrijfsjuristen Monitor 2019.

Lees meer

MERENDEEL SOCIAAL ADVOCATEN DENKT OVER STOPPEN

Bijna zeventig procent van de sociaal advocaten heeft wel eens overwogen te stoppen met het werk in de gesubsidieerde rechtsbijstand. Dat blijkt uit een tussenresultaat van een door EenVandaag gepresenteerde enquête van de SP onder sociaal advocaten. Bijna alle advocaten maken zich zorgen over de aangekondigde plannen van minister Dekker van Rechtsbescherming voor een stelselherziening van de rechtsbijstand.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS CONCURRENTIEBEDING

Ingezonden Mededeling
Het concurrentiebeding kan tot lastige problemen in de arbeidsrechtpraktijk leiden. Zo zit er een enorm spanningsveld tussen het grondwettelijk recht van de werknemer en het belang van werkgevers. In deze gratis cursus geeft mr. M.W. Koole u voldoende handvatten om het concurrentiebeding in uw praktijk toe te passen.

Lees meer

RECHTERS WILLEN HOGER LOON, GEDULD RAAKT OP

De laatste fase van de cao-onderhandelingen van de rechterlijke macht lijkt te zijn ingegaan. In deze cao zet de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) in op ‘serieuze’ loonstijgingen, met terugwerkende kracht. Bij de achterban begint het geduld op te raken.

Lees meer

MOGELIJK OOK WIJKRECHTBANKEN VOOR STRAFZAKEN

Na de experimenten met civiele rechtspraak in de wijk, worden nu voor strafrechtelijke zaken ook de mogelijkheden voor wijkrechtbanken verkend. Dit bleek vrijdag 3 mei tijdens een door de Raad voor de rechtspraak georganiseerde bijeenkomst in Den Haag over wijkrechtbanken (‘community courts’).

Lees meer

NIEUW: TRAINING PROGRAMMEREN VOOR JURISTEN

Ingezonden Mededeling
Leer de basis van programmeren en smart contracts en wordt een waardige gesprekspartner voor IT'ers. Nuttig voor iedere (IT) jurist!

Bekijk de training

FAMILIERECHTERS TEVREDEN OVER PROEF OUDERSCHAPSPLAN

De proef bij de rechtbank Overijssel om kinderen beter te betrekken bij het ouderschapsplan is voor het eerste deel succesvol afgerond. In 75 procent van alle gevallen hebben de ouders daadwerkelijk met hun kinderen gesproken over het ouderschapsplan. De een jaar durende proef eindigde op 1 mei 2019. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek door twee universiteiten verwacht de rechtbank eind 2019.

Lees meer

DOORLOOPTIJD CENTRALE RAAD VAN BEROEP GESTEGEN

Het verkorten van doorlooptijden, het wegwerken van achterstanden en het beheersbaar maken van de werkdruk. Dat waren de hoofddoelstellingen van de Centrale Raad van Beroep in 2018. In het laatste jaarverslag wordt uitgelegd in hoeverre die zijn gehaald.

Lees meer

GEGARANDEERD RENDEMENT MET EEN VAKANTIEVILLA OP DE WERELDERFGOEDLIJST VAN UNESCO

Ingezonden Mededeling
Zoekt u een aantrekkelijk alternatief voor obligaties, aandelen of sparen? 3 Redenen om te kiezen voor een vakantievilla op Familieresort PUUR Exloo:

  • 5 jaar een netto rendement van 5% over uw koopsom inclusief inventaris;
  • geen omkijken naar de exploitatie van uw vakantievilla dankzij de verhuur- en beheerorganisatie van PUUR Exloo;
  • PUUR Exloo bevindt zich op de prestigieuze werelderfgoedlijst van UNESCO.

Neem gerust contact op of plan een bezichtiging en ervaar het zelf.

Meer informatie

VIVIEN RORSCH (LARORSCH) OVER GATEN IN DE MARKT

Overstap van de week is Vivien Rorsch. Rorsch heeft het nieuwe cassatiekantoor LaRorsch opgericht. Ze is gespecialiseerd in civiel procesrecht en intellectueel eigendom. Hiervoor werkte Rorsch bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Lees meer

RECENTE VACATURES

GMW advocaten zoekt voor de Familie- en Erfrechtpraktijk een advocaat-medew

Kom jij werken voor één van de grootste Familie- en Erfrechtsecties van Nederland? Het bericht GMW advocaten zoekt voor de Familie- en Erfrechtpraktijk een advocaat-medew verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Junior Tax Lawyer

Op zoek naar een omgeving waarin ambitie en drive gecombineerd worden met een aangename, informele sfeer? Kijk dan eens naar deze vacature! Het bericht Junior Tax Lawyer verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Jurist met hart voor de medisch-specialistische zorg

Iedereen in Nederland heeft recht op goede zorg. Of het nu een kroon bij de tandarts is, de verzorging van een oudere die door Alzheimer niet langer thuis kan wonen of de behandeling van een sportblessure op de spoedeisende hulp. Het bericht Jurist met hart voor de medisch-specialistische zorg verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Groeipijn III

Slecht nieuws: Chocoladeletters in de lente

Hoe word je een meester in burn-out?

SNELRECHT

Ruimere bescherming voor gefailleerde belastingplichtige

Gluren bij de buren

Wat weet een rechtspersoon en van wie?

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.