bekijk_in_browser

Beste decaan,

Veel leerlingen hebben tijdens onze Open Dag op zaterdag 8 februari hun studiekeuze gemaakt. Leerlingen die nog twijfelen kunnen op donderdag 5 maart van 15.00 – 17.00 uur Proefstuderen. Het volgen van een proefles kan de keuze voor een opleiding bevestigen, of kan een leerling doen besluiten om zich verder te oriënteren. Wat de uitkomst ook is, Proefstuderen biedt een waardevolle beleving in het studiekeuzeproces.

Uw leerlingen kunnen zich nu voor Proefstuderen registreren!

Registreren Proefstuderen

Maximumcapaciteit

Bijna alle studierichtingen bieden een proefles aan. Let op: de lessen hebben een maximumcapaciteit. Wij adviseren uw leerlingen daarom om niet te lang met registreren te wachten. Bij de registratie kunnen zij optioneel uw e-mailadres achterlaten. Hierbij krijgt u een bevestiging van de registratie.

Wilt u weten of uw leerlingen bij Proefstuderen zijn geweest? Laat het presentieformulier ondertekenen door de docent. Het formulier kan nadien bij u worden ingeleverd. U kunt het presentieformulier hier downloaden.

Meer informatie over Proefstuderen

Bekijk de video!

– Scholieren gaan zelf aan de slag bij de opleiding van hun keuze
– Intensieve kennismaking met de opleiding
– Scholieren ontmoeten docenten en studenten
– Scholieren kunnen een beter onderbouwde studiekeuze maken

Aanmelden voor 1 april

Wij adviseren uw leerlingen om zich vóór 1 april aan te melden een opleiding. Dan hebben zij recht op toelating tot de opleiding van hun keuze. Voor een aantal opleidingen geldt dat er aanvullende toelatingseisen zijn. Meer informatie over toelating en toelatingseisen vindt u op onze website.

Leerlingen die nog twijfelen helpen wij zo goed mogelijk bij hun keuze. Zij kunnen de komende weken de volgende activiteiten bezoeken:

Proefstuderen donderdag 5 maart 15.00 – 17.00 Alle locaties

Keuzebegeleidingsdag woensdag 18 maart 17.00 – 21.00 Gouda, Leiden (Bètaplein), Zoetermeer

Infomoment maandag 23 maart 16.00 – 18.00 Alle locaties

Kijk hier voor meer informatie op mborijnland.nl/voorlichtingskalender

Carrièrebeurs Logistiek – mboRijnland Alphen aan den Rijn

Op donderdag 5 maart vindt op onze locatie in Alphen aan den Rijn de Carrièrebeurs Logistiek plaats. De beurs start gelijktijdig met Proefstuderen om 15.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Zo kunnen ook scholieren die komen Proefstuderen de beurs bezoeken. 

De Carrièrebeurs Logistiek dient meerdere doelen:
• Aankomende studenten Logistiek laten kennismaken met de wereld van de logistiek;
 • Aankomende BBL-studenten die nog geen werkplek hebben helpen aan een baan (werkplek);
• Uitstromende BOL-studenten Logistiek die niet doorstromen helpen aan een baan;
• Huidige BBL-studenten die een overstap overwegen naar een andere baan, te laten oriënteren;
• BOL-studenten laten oriënteren op stageplaatsen voor het studiejaar 2020-2021.

Tijdens de Carrièrebeurs ontmoeten bezoekers het onderwijs en bedrijven in de logistieke sector. Bezoekers kunnen vragen stellen over studeren op het mbo en over logistieke opleidingen bij mboRijnland in samenwerking met bedrijven. Daarbij kunnen zij direct in gesprek gaan over stages en wellicht werkplekken. Zo maken zij breed kennis met de sector, het onderwijs en een mogelijke carrière in de logistiek.

Carrièrebeurs Logistiek
Donderdag 5 maart 2020
15.00 – 18.00 uur
Ambonstraat 1, Alphen aan den Rijn

Nieuws

mboRijnland springt met nieuwe opleiding in gat kinderopvang

mboRijnland start als eerste mbo van Nederland met de versnelde opleiding tot Sport- en Bewegingsleider. Deze opleiding gaat in het nieuwe studiejaar, september 2020 van start. Studenten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven. Hiermee komt mboRijnland tegemoet aan een vraag uit de markt. Sportieve activiteiten nemen een steeds prominentere plek in binnen de kinderopvang. Organisaties zien daardoor een grote meerwaarde van duaal opgeleide medewerkers. Zij zijn zowel pedagogisch als sportief opgeleid.
Jordy Gijsberts, docent Sport & Bewegen bij mboRijnland: “De studenten kunnen met deze opleiding kinderen kwalitatief goed laten bewegen én ze vergroten tegelijkertijd hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt.”

Lees verder ...

Nieuws

Officiele opening Let’s Tango

Leer- werkplek waar studenten, bedrijven en bewoners samenkomen.

“Er heeft hier een ware metamorfose plaatsgevonden”, sprak Otto Jelsma, voorzitter van het College van Bestuur van mboRijnland bij de officiële opening van de Let’s Tango in Zoetermeer op donderdag 23 januari. De opening trok veel bezoekers. Mensen uit het onderwijs, bedrijfsleven, de gemeente, maar ook bewoners kwamen een kijkje nemen. Precies die groepen waarvoor de Let’s Tango is bedoeld: een broedplaats om samen te komen en samen te leren.

Lees verder ...

Verslag

LOB-netwerk te gast bij mboRijnland Leidschendam

Op 9 januari was het LOB-netwerk voor de vierde keer te gast bij mboRijnland in Leidschendam. Marijke Heibloem, Communicatiecoördinator van deze locatie, was de gastvrouw en heette iedereen van harte welkom. Studenten van de opleiding Bakkerij en Horeca in Gouda hadden voor alle aanwezigen gebak meegenomen.

Diverse sprekers hebben decanen bijgepraat over de ontwikkelingen in het onderwijs in de regio. Petra Kallee, Programmamanager vo-mbo, nam het netwerk mee in de ontwikkelingen bij Spirit4You. Arie-Jacob Brokking, docent mboRijnland, gaf een presentatie over de Bakkerij-opleidingen en de 1-jarige Patisserie-opleiding. De opleiding heeft twee top-patissiers als docent aangenomen: Peter Remmerzwaal en Bart de Gans. Ivette Fleming van ROC Mondriaan stond stil bij de komende veranderingen bij het vak Rekenen. Haar collega Remco Vierling, nam het nieuwe kwalificatiedossier Sociaal Werk door. Tenslotte evalueerde Marie-Anne van der Toorn de Bekijk-Je-Toekomst-Nu-Beurs. De beurs is door zowel de bezoekers als de decanen zeer positief beoordeeld.

Volgend schooljaar opent de locatie Leidschendam ook graag weer haar deuren voor het LOB-overleg. Heeft u vragen over de bijeenkomst? Neem contact op met Marijke Heibloem via mheibloem@mborijnland.nl.

mboRijnland

Betaplein 18, Leiden
Nederland


Afmelden