A legnagyobb svájci kiskereskedő mostantól kriptovalutát is elfogad. Nézd meg a böngészőben

„Az emberek nem azért használják a Wikipédiát, mert a közösség a forrása, hanem, mert ez egy jobb enciklopédia.

Az emberek nem azért fogják a nyílt finanszírozást használni, mert decentralizált, hanem mert ez jobb finanszírozás" ~ Ryan Sean Adams

A piac alakulása

A Bitcoin a múlt héten meglehetősen stabil volt, az árfolyam 4000 dollár körül alakult egészen hétfő reggelig amikor 4000 dollár alá esett. Míg a Bitcoin egy helyben toporgott, néhány altcoin, például a Basic Attention Token, a Cardano, a Binance Coin különösen jól teljesített. Az Ether árfolyama 1,6%-ot csökkent, a Litecoin 60 dollár körül mozgott. A Bitcoin Cash 4%-ot emelkedett a múlt héten. A local.bitcoin.com oldalon hamarosan megjelenik egy helyi peer-to-peer Bitcoin Cash platform, amelyen a felhasználók közvetlenül kereskedhetnek egymással. A március a Stellar Lumens számára izgalmas hónap volt, a logóját rakétáról lecserélték a Szaturnusz bolygóra, és a Coinbase felvette a portfóliójába. Az IBM elindította a World Wire hálózatát a Stellar hálózaton. A Lumens árfolyama 25%-ot emelkedett a hónapban. 

A Nasdaq, a  Bloomberg, a Reuters és stuttgarti tőzsde bevezeti a Coinmarketcap (CMC) két kriptovaluta-indexét, a CMC200 és a CMC200EX indexeket. Míg a CMC200 indexben benne van a Bitcoin, és a kriptovaluta-piac 90%-át lefedi, addig a CMC200Ex nem tartalmazza a Bitcoint. A Twitter, a Facebook és a Visa mind kriptovalutákban és blokkláncokban jártas szakértőket vesz fel. Jack Dorsey, a Twitter és a Square CEO-ja egy tweetben posztolta, hogy mérnököket és egy designert is felvesz, akik a Bitcoin és a kriptovaluták ökoszisztémájához kapcsolódó nyílt forráskódok kidolgozásán munkálkodnak. Az újonnan felvett munkatársak szabadon dönthetnek arról, hogy fizetésüket Bitcoinban szeretnék-e megkapni. A munka kizárólag nyílt forráskódú projektekre fog összpontosítani. Jack szerint az általa vezetett cégek sokat nyertek a nyílt forráskódokkal foglalkozó közösségtől, és most itt az ideje annak, hogy ezt meghálálják.

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Az alább felsorolt termékek közül melyik híresült el leginkább arról, hogy Bitcoinért vásároltak belőle?

  1. Videókártya
  2. Pizza
  3. Lamborghini

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei
Az IBM bejelentette a World Wire elindítását

Az IBM és a Stellar bejelentette a World Wire nevű, a Stellar hálózaton működő, valósidejű globális fizetési hálózat elindítását. A World Wire a szabályozott pénzügyi intézmények számára teszi lehetővé a határokon átnyúló kifizetések lebonyolítását a hagyományos fizetési platformoknál gyorsabban és olcsóbban. Hat nemzetközi bank írt alá szándéknyilatkozatot arról, hogy az IBM World Wire hálózaton kiadják a saját stablecoinjaikat, a nemzeti valutáik fedezetével. A küldő bankok a World Wire hálózaton átváltják a fiat valutájukat a kiválasztott stablecoinra, ami aztán a fogadó bank fiat valutájára konvertálódik. A hálózat 48 valutával, és 72 országban 44 banki végponttal rendelkezik. A World Wire jelenleg a Stellar Lumens (XLM) és a Stronghold USD stablecoint használja.

A világ első élő, kriptovalutás ingatlan árverése

A világ első élő, kriptovalutával bonyolított ingatlan árverését Bitcoinnal és Binance Coinnal lehet fizetni. Az árverést az ingatlanárverésekkel foglalkozó James Pratt Auctions (JPA) cég szervezi, együttműködésben a Binance kriptotőzsdével. A vásárlók egy tengerparti, futurisztikus stílusú luxusvillát vásárolhatnak BTC-ért vagy BNB-ért a kelet-ausztráliai Casuarina városában. Az árverésre április 8-án, hétfőn, délelőtt 11 órakor kerül sor (ausztrál keleti idő, AEST szerint). A Binance egyúttal bejelentette a Binance Lite Australia elindítását is, amelynek segítségével alkalmi vásárlók Ausztrália-szerte 1300 újságosnál vehetnek ausztrál dollárért Bitcoint. A Binance Lite Australia a tervek szerint a jövőben több kriptovalutára és fiat pénz opcióra is kiterjeszti támogatását.

Egy Bitcoin-bányász cég pert nyert egy bank ellen

Egy izraeli bíróság kedvező döntést hozott az Israminers Bitcoin-bányász cég számára, miután egy helyi bank pénzmosásra hivatkozva lezárta a számláját. Az Israminers 2018 májusában perelte be az izraeli Union Bankot , miután a bank nem fogadta be a cég számlájára érkező összegeket, sőt le is zárta a számlát arra való hivatkozással, hogy a Bitcoin-ügyletekhez köthetőek. A bíró szerint a bank kriptovaluta-ügyfelekre vonatkozó politikája túlzottan általánosító, és nem lehet egy ügyfelet automatikusan elutasítani pusztán azért, mert kriptopénzekkel is foglalkozik. Az ítéletben ugyanakkor az is szerepel, hogy a bankoknak joguk van arra, hogy megtagadják kriptovalutás tranzakciókból származó betétek befogadását pénzmosással kapcsolatos veszélyekre történő hivatkozással. A bankok, a szabályzók és a kriptovaluta-ipar közötti viszony meglehetősen feszült.

A legnagyobb svájci kiskereskedő mostantól kriptovalutát is elfogad

A svájci Digitec Galaxus AG óriáscég bejelentette, hogy mostantól mindkét webáruháza, a Digitec és a Galaxus is elfogad kriptovalutát fizetési módként. A Digitec Svájc vezető online webáruháza az elektronikai és IT-termékek piacán, a Galaxus pedig az egyéb termékeket kínáló áruházak között a legnagyobb az országban. A múlt héten bevezetett újítás értelmében a vásárlók, választásuk szerint, tíz különböző kriptovalutával is fizethetnek a megvásárolt árukért. A Digitec Galaxus AG által elfogadott kriptovaluták az alábbiak: Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Cash SV, Ethereum, XRP, Binance Coin, Litecoin, TRON, OmiseGo, NEO. A kriptovaluták csak a minimum 200 svájci frankos rendelések esetén használhatók. A kifizetéseket a kripto-kifizetések lebonyolításával foglalkozó dán szolgáltatócég, a Coinify dolgozza fel, aki a kriptovaluták azonnali svájci frankra való átváltásáért 1,5%-os díjban részesül.

Elindult a Loop a Lightning Labsnél

A Lightning Labs egy új funkcióval, a Lightning Looppal állt elő, amely a Lightning Network használhatóságát hivatott javítani. A Lightning Loop a lightning csatornák bezárása nélkül teszi lehetővé a pénzkivételt. A felhasználók a lightning csatornák nyitásával azonnali és ingyenes miktrontranzakciókat bonyolíthatnak le. A csatorna kapacitása, vagyis a küldhető Bitcoin mennyisége azonban állandó marad, a csatornák nyitásakor és zárásakor pedig a felhasználók ugyanannyi tranzakciós díjat fizetnek, mint az átlagos Bitcoin tranzakciók esetében. A Lightning Loops alkalmazásával a felhasználók korlátlan ideig nyitva hagyhatják a csatornáikat, amelyeken mozgathatják a Bitcoinjaikat, ezáltal nagyobb összegeket kaphatnak. A Lightning Labs egy további funkció kifejlesztésén is dolgozik, ez a Loop In, amellyel még több Bitcoint lehet a lightning csatornákon elhelyezni, azok bezárása nélkül.  

10 tőzsde bonyolítja a kriptotranzakciók meghatározó részét

A Bitwise fizetőeszköz-kezelő cég kiadott egy új tanulmányt, amely szerint a 81 vezető kriptotőzsde közül csak 10 az, amelyik érdemi mennyiségű kereskedést bonyolít le, napi 1 millió dollárt meghaladó Bitcoin-forgalommal. Ezek a tőzsdék mind szabályozottak, a teljes listát megtalálhatod ezen a linken. A tanulmány szerint a Coinmarketcap oldalon lejelentett Bitcoin mennyiség 95%-át a nem szabályozott tőzsdék meghamisítják. Az igazi volumennel bíró tőzsdék inkább kis adásvételeket bonyolítanak le, a hamis volument jelentő tőzsdék teljesen pedig változó méretű tranzakciókat hajtanak végre. A Coinmarketcap 6 milliárd dollár körüli Bitcoin-forgalmat jelent, míg a Bitcoin teljes mennyisége 270 millió dollár körül alakul, a Bitwise kutatása szerint. A tőzsdék a coin listázási díjakból származó profit miatt hamisítják a volumen-adatokat.

Heti tweet
Heti mém

Street art műalkotás Párizsból Bitcoin QR-kóddal

A hét kripto-kifejezése

A nem helyettesíthető tokenek (non fungible tokens) olyan tokenek, amelyek teljesen egyediek és nem cserélhetők ki vagy nem helyettesíthetők egy másik, ugyanolyan tokennel. A nem helyettesíthető tokeneket ERC721 néven is említik. A nem helyettesíthető tokenek egyik példája a CryptoKitty. Ezek mindegyik példánya egyedi a maga módján, mindegyik más tulajdonságokkal rendelkezik, ezért az értékük is különböző.

A kvíz megfejtése

Az alább felsorolt termékek közül melyik híresült el leginkább arról, hogy Bitcoinért vásároltak belőle?

A helyes válasz: B.

9 éve, 2010. május 22-én egy programozó, Hanyecz László történelmi jelentőségű vásárlást hajtott végre: 10 000 Bitcoint fizetett két pizzáért. Ma ez a 10 000 BTC 40 millió dollárt ér. Azóta a kriptoközösség május 22-ét a Bitcoin Pizza-napként ünnepli.

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Üdv:
MrCoin

💌 hello@mrcoin.eu
📞 +36 16 555 333

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Adatvédelem

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe